PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=756870}

Dziesięć przykazań

Os Dez Mandamentos
2015 - 2016
7,9 281  ocen
7,9 10 1 281
Dziesięć przykazań
powrót do forum serialu Dziesięć przykazań

Po co wogole patrzec na to jak pewnie za pare miesiecy przerwia emisje tak jak serial ,,To moje zycie'' puls puszcza i po czasie przerywa seriale. Nie ogladajcie tego szajsu

Tomex1982

Ten serial jest tragiczny. Z tekstów biblijnych zrobili opere mydlaną. Gra aktorska na poziomie programów typu "Dlaczego ja". Jeszcze w miarę wyglądają stroje i to wszystko. Nie zdziwię się jak go zdejmą po paru odcinkach.

F_A_N_T_A_Z_J_A

super serial! jestem zachwycony bo ma piękną obsadę i niewątpliwe walory edukacyjne wystarczy poczytać o faraonie SETI Ramzesie 2 i Nefretiere żeby zobaczyć zgodność z tą filmową opowieścią

F_A_N_T_A_Z_J_A

Zgadza się.Nuda dno i porażka.Widziałam jeden odcinek,bo byłam na dobę w szpitalu,ponieważ panie tam go oglądały.I doszłam do wniosku że nigdy więcej!To ja już wolę Wspaniałe Stulecie Hurrem-Sulejman i WS Sułtanka Kosem.

ocenił(a) serial na 4
Tomex1982

Historię Mojżesza zna każde dziecko z BIBLII i wielu filmów >Ile można to oglądac a plus jeszcze chce katować 170 godzin.

ocenił(a) serial na 8
DONEK_filmweb

"Historyczne tło jest jednak tutaj tylko pretekstem do ukazania dworskich intryg, skomplikowanych relacji rodzinnych, bezwzględnej walki o władzę oraz całej gamy uczuć, które od zawsze towarzyszą człowiekowi, takich jak miłość, zazdrość i nienawiść. Bohaterami są zarówno historyczne, jak i fikcyjne postaci"

nie chcesz to nie oglądaj, mi się serilal bardzo podoba