PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=745087}
6,6 3,1 tys. ocen
6,6 10 1 3101
Dziewczyny ze Lwowa
powrót do forum serialu Dziewczyny ze Lwowa

Niestety 2 sezon serialu jest o wiele słabszy od 1. Wątki mniej ciekawe. Teraz jakby (od 6 odc) się rozkręca, dzięki wątkowi kradzieży skrzypiec, pojawia się znowu przystojny Kapitan, który prawdopodobnie będzie z Poliną. Wiec może się zrobić bardziej interesująco. Generalnie energiczna Polina daje radę. Reszta troche gorzej.
Olja miała dobry odcinek z tym pogrzebem, później te wątki z przyszłą teściową słabe.
Uliana ciągle musi się męczyć z tym byłym mężem.
Swieta jest denerwująca z mecenasem. Jakoś mało chemii pomiędzy nimi, ciągle jakieś przeszkody, a to nie chce protekcji, a to nie chce mieszkania.
Jeszcze Pan Henryk daje radę z Nowakową. Gra aktorska u jednych bardzo dobra, u innych niezła. Ale scenariusz już nie ten. Obejrzę do końca, ale szału nie ma.:/

ocenił(a) serial na 3
karola177

Pisze kto inny, więc wiadomo, że nie ma szans dorównać Brutterowi. Ten Gość jest niepowtarzalny! Niby w napisach jest, że Btutter sprawuje opiekę nad scenariuszem, ale jak patrzę na te odcinki pisane przez kogoś innego to mam wrażenie, że ta opieka scenariuszowa była minimalna. Bo nie ten poziom, niestety. Szkoda, bo dobrze się zapowiadało po pierwszym sezonie, a tu drugi i takie rozczarowanie. I grą i scenariuszem.
Tylko Segda, Lipińska, Dziędziel i Brejdygant jakoś dobrze potrafią się dostosować i można powiedzieć, że się bronią. Bo reszta, w tym główne bohaterki, no niestety nie.

Sitka89

O, nawet nie wiedziałam, że autorem scenariusza jest ktoś inny, jakoś nie zwróciłam na to uwagi w napisach, a to wiele wyjaśnia. Ciekawe wobec tego czy będzie 3 sezon.

ocenił(a) serial na 3
karola177

A mnie się podoba ten drugi sezon. Ucherska jest świetna w roli Olyi, mimo młodego wieku.

ocenił(a) serial na 3
AnkaJ_3

Ucherska jest najlepsza z głównych Aktorek, też tak sądzę.

Sitka89

Ona jest w ogóle utalentowana. W na dobre i na złe też genialnie zagrała.

ocenił(a) serial na 3
karola177

Tak, pisze Grembowicz (chyba syn Pana Bruttera), Ewa Bukowska i podobno jeszcze ktoś ma się pojawić.
Poza tym nad story line pracowali Pan Brutter i Maciej Strzembosz (producent). A wiadomo im więcej ludzi, tym więcej wizji no i wyszło co wyszło.
Nie wiem na ile jest to aktualne info, ale jak kończyli kręcić II serię DzL to na Instastory Jarosińskiej (Matyldy serialowej) pojawiło się info, że spotkają się niedługo na zdjęciach do 3 sezonu. Ale nie wiem czy coś się nie zmieniło, bo w sumie nowa seria jakimś hitem nie jest, ogólne pasmo wygrywa, ale w grupach komercyjnych łata tyły.

ocenił(a) serial na 7
karola177

2 sezon to porażka w porównaniu z 1