PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10073148}

Dziewięć trupów w meksykańskiej kostnicy

Nine Bodies in a Mexican Morgue
2025 -
5,8 511  ocen
5,8 10 1 511
Dziewięć trupów w meksykańskiej kostnicy
powrót do forum serialu Dziewięć trupów w meksykańskiej kostnicy

Absurdy

ocenił(a) serial na 5

Mają telefony komórkowe, ale nikomu nie przyszło do głowy, żeby skorzystać z GPS?! W dżungli też działa...

hcosim

Działa,kiedy nie ma zasięgu? Nie wiem, pytam.

ocenił(a) serial na 5
Tylko_w_szpilkach

Tak, lokalizacja GPS działa bez zasięgu telefonii komórkowej.GPS odczytywany jest

hcosim

Dziękuję.

ocenił(a) serial na 5
Tylko_w_szpilkach

GPS odczytywany jest z sygnału satelitarnego, więc działa praktycznie wszędzie - także w meksykańskiej dżungli.

hcosim

Tak GPS działa, ale trzeba mieć ściągnięte offline mapy terenu, jeżeli tego nie mamy to niestety nic z tego. Jest drugą opcja, włączony tracking, wtedy również offline dałoby się wrócić po ścieżce, tylko są dwa problemy, po pierwsze to samolot więc raczej tracking odpada, po drugie to punkt odniesienia, nie wiadomo w którym się jest miejscu. Oczywiście geniusze napiszą że przecież jest kompas i mech na drzewach, i są gwiazdy, tylko dochodzimy do ściany, bo nie mamy punktu odniesienia. Więc tak GPS działa bez internetu, ale dla zwykłego śmiertelnika jest mało użyteczny. Nigdy o tym nie pomyślałem, ale może jak się leci samolotem warto by było pobrać mapy offline, ale myślę że 99.9 osób mających telefon z GPS o tym nie myśli. Chyba że się mylę. Pozdrawiam