nie ogladam serialu od początku, dopiero niedawno mnie wciągnął, zastanawia mnie więc czy cala historia jakoś się wyjaśni, czy też trzeba wyciągać wnioski z kolejnych odcinków? Ojciec Vaughna, to jego Piradime i teraz jeszcze dziwne akcje z Josie i jej mózgiem i jej matką...eh to może skołować.
Mnie natomiast ta historia wciągnęła w okolicach marca i przyznam szczerze, że ciężko jest oglądając od środka zorientować się (na samym początku) o co w tym wszystkim chodzi.
Pierwszy sezon to swoiste wprowadzenie do BHH, nie znajduje się tam wiele kluczowych elementów, wiele elementów jest poprostu lekcją fizyki. Z ważniejszych odcinków można wyróżnić pierwszy, kiedy to Corrine wędruje do Peradyne w 1987 roku (Wormhole notabene), Fate, kiedy Victor kradnie Josie piłeczke i Culture, gdy pojawia się klon Josie. Cała 10 jest naciągana :)
Nie będe tu streszczać drugiej serii (na Jetix ciągle lecą powtórki, możesz obejrzeć za dwa tygodnie, wszystko będzie lecieć od początku), ale powiem, że do oglądania aktualnych odcinków powinnaś się zapoznać z http://www.tv.com/strange-days-at-blake-holsey-high/show/14846/episode_listings. html?season=2 [www.tv.com/strange-days...] ;) Znajdują się tam opisy odcinków. A jeśli tego nie przeczytasz, podaruj sobie oglądanie teraz, wyłącz TV i powróć do BHH za 2 tygodnie, kiedy to będzie lecieć wszystko od nowa. Tak jest lepiej, bo stracisz wiele przyjemności mając podane odpowiedzi na wiele zagadek a potem dopiero zapoznając się z sednem sprawy.
Historia krąży w okół Sary, żony Victora, która zaginęła w tajemniczych okolicznościach. Kolejne odcinki przynoszą nowe odpowiedzi a co za tymi idzie także pytania, które zjednoczą się w ostatnim odcinku - w czwartej serii, nie wiem, czy będą ją emitować na Jetix [ma ona tylko 3 odcinki, do ściągnięcia w internecie]. Wiele się dowiadujemy, informacje trzeba przesiewać - dlatego właśnie to lubie ;)
Życze miłego oglądania.
wow naprawdę jestem pod wrażeniem, twoja znajomość serialu powala na kolana!
Dzięki za odpowiedzi, wolę poczytać opisy niż przerwać oglądanie na całe 2 tygodnie, bo za bardzo się wciągnęłam :)
Właśnie zauważyłam, że "Bleke Holsey" działa w ten sposób - ciągle chcesz wiedzieć co będzie dalej, czy wszystko się wyjaśni, a zarazem serial jest tak fajny, że nie chcesz, by się skończył :)
I jeszcze jedna taka prośba - czy znasz jakiś sposób na ściągnięcie "Blake Holsey" z neta? Jest może jakaś strona, bo szukałam, ale niestety nie mogę żadnej znaleźć :/
Bardzo dziękuję i pozdrawiam :)
Dziękuje ;) Jako nałogowiec spędza mile czas na czytaniu for angielskich.
Możesz ściągnąć po angielsku, ale mając na uwadze prawa autorskie linku docelowego nie podam. Wejdź na demonoid.com i [jeśli jakiegoś klienta do ściągania torrentów posiadasz] wpisz Strange Days at Blake Holsey High. Ostrzegam, prędkość jest zabójcza [sama ściągałam chyba miesiąc].
Fragmenty starych,nowych i najnowszych -nie wyemitowanych odcinków na jetix(4część) ,(1 trwa ok. minutę)można obejrzeć na discovery kids,bo tam jest oficjalna strona filmu.Są też tapety(ściągnęłam wszystkie:-)) i parę innych ciekawych rzeczy.Jak ja uwielbiam ten serial! Szczególnie od ostatniego odcinku drugiej serii! Mój ulubiony wątek to Joesy i Voughn(wiem,że to wątek poboczny,ale taki ciekawy!) no bo niewiadomo jak to z nimi jest,którego z rodziców ma dobre intencje? Dlaczego Victor tak bardzo nie chce żeby jego syn związał się z Joesy? I czy oni będą RAZEM??? .To wszystko sprawia,że oglądam każdy odcinek z zapatrtym tchem i czekam co się wydarzy!
A z tego co zrozumiałam to w tej 4 części składającej się z 3 odcinków Victor będzie rozmawiał z Joesy i powie jej coś o Voughnie.
I tak w ogóle to skąd Bellona wiedziała,że lubieę BHH? Czy taki mail przychodzi do każdego? To dziwne...
Mam zerowe pojęcie o ostatnej części posta. Jaki mail? :) Z ręką na sercu moge przyznać, że do nikogo nie pisałam. Może masz poprostu temat dodany do obserwowanych?
Jeśli chodzi o Conclusion to ja tu będe siedzieć w miare cicho, bo to widziałam i nie chce psuć innym przyjemności ;) Moge tylko tyle powiedzieć, że będzie mało Marshalla, Corrine będzie miała swoje pięć minut, Lucas założy szepcące okulary (ciekawe, czy to pomysł aktora czy tworców..) a sprawa Josie & Vaughn będzie zagmatwana przez wydarzenia, a Josie & Lucas... uważam ten związek za przerażający, więc na takiej możliwości nigdy się nie skupiałam ;p
Nie przypominam sobie natomiast rozmowy Victora z Josie dotyczącej konkretnie Vaughna - będzie natomiast ładne podsumowanie wszystkiego, co miało miejsce w BHH.
Dowiemy się, co tak naprawdę działo się w szkole i kto jest za to w pełni odpowiedzialny, zostanie rozwinięta końcowa scena z Chirality [nie będe pisać o co chodzi, bo tego jeszcze nie było] w interesujący wątek...
Będzie smutno.
Mogę odpowiedzieć na "Dlaczego Victor tak bardzo nie chce żeby jego syn związał się z Josie?" bo to już było wyjaśnione częściowo. Sarah nie ufała nigdy Kelly Trent a miała podejrzenia interesujące [wyjaśnienie dlaczego nastąpi po przerwie na reklame, czyli za jakiś conajmniej rok, gdy Jetix wykupi zakończenie], ponadto warto zauważyć, że Josie miesza się do wszystkiego i psuje Victorowi szyki przez niemalże cały czas - postawcie się na jego sytuacji, Vaughn chcąc nie chcąc może świetnie szpiegować Victora i donosić reszcie o planach swojego ojca. Dodatkowo, zakładając, że Victor go pamięta z czasów szkolnych, dzieciak jest niezłym niebezpieczeństwem, nie każdy przecież ot, tak sobie, wędruje w czasie - mamy Nocturnal, gdzie wyraźnie V. dostrzega niebezpieczeństwo i zabiera syna do domu, żeby kontrolować jego poczynania. Ponadto stosunki V. - V. skomplikowały się jeszcze bardziej niż były w Wormhole, senior zaczyna dostrzegać, że Vaughn nie jest głupi, za jakiego go uważał, przede wszystkim cechuje go lojalność wobec przyjaciół, co może zaszkodzić planom Victora. Neutralność dla niego lepsza niż mieszanie syna w już i tak skomplikowane stosunki Josie - Victor. Wygląda to w rezultacie tak, że ta dwójka ze sobą rywalizuje o względy Vaughna i obydwoje myślą, że drogie ma negatywny wpływ na juniora.
Warto jeszcze zauważyć, ze mimo swojego pancerza, Victor jest jednak ojcem i o Vaughna się niepokoi, co najlepiej zobrazuje ostatni odcinek trzeciej serii [lubie rozmowe z tej części].
Na Discovery Kids były wskazówki, fragmenty odcinków, które mogły pomóc w rozwiązywaniu zagadek, ale... przedatowane. Usunęli to, niestety, gdyż serial się skończył już 28 stycznia. Jeśli ktoś chce sobie zepsuć przyjemność to DOKŁADNE opisy wszystkich odcinków znajdziecie na http://www.geocities.com/rainbowwing2000/BHH/Dates.html. [www.geocities.com/rainb...] Ponadto jest jeszcze forum dyskusyjne http://strangedays.proboards22.com/index.cgi, [strangedays.proboards22...] gdzie ma swoje forum wydzielone jeden z tworców BHH :)
Nieważne kto przysłał mi tego maila.Ja się na Ciebie Bellona nie gniewam:-).Skąd masz wszystkie odcinki 3 i 4części???O rany będzie ciekawie!Mówię Wam w 4 części akcja tak się zagmatwa,że nie skumacie!;-P
Hey,jak ktoś chce pogadać o BHH to moje gg:7307813.Piszcie do mnie!Błagam! Mam tyle pytań o BHH,a nie mam z kim o tym porozmawiać! Na serio! Nikt nie ogląda tego wspaniałego serialu:-(((
HeY co jest do mnie na gg nikt nie pisze:-( !!!powtarzam 7307813!!!Kto chce pogadać o BHH to będę na niego czekać w piątek po południu:-)Na Ciebie też Bellona:-P Mam nadzieję,że masz gg :-O