Jak widać duet TVP BBc sprawdza się, życzałabym sobie więcej takich produkcji w publicznje
telewizji.
Tony Jordan fachowiec niesamowity podobał mi się wywiad z nim, m.in. opowiadał o tym jak wielu rzeczy przy okazji tego filmu się o Polsce dowiedział. Dbałość o szczegóły i detale bardzo mocna. Zdjęcia z naszej strony - Petryckiego i Naumiuka doskonałe.
To nie pierwsza współpraca TVP i BBC, więc myślę, że jeszcze będziemy mieli okazję oglądać ich seriale. Co do ekipy Dzwonów Wojny - scenarzysta Tony Jordan, jest gwiazdą w swoim fachu w brytyjskim światku aktorskim! Może o aktorach mniej wiemy (Patrick Gibson i Jack Lowden), bo to młode pokolenie, ale jak widać utalentowane i dobrze rokujące, w tym nasza rodaczka, Erika Karkuszewska:) Sukces serialu mnie nie dziwi, skoro powstał jako wizja reżyserska Brendana Mahera, twórcy HBO-wskiego Spartacrusa. Przy takim składzie - sukces jest po prostu gwarantowany.
Bardzo udany serial. Tony Jordan znowu pokazał że zna się na swoim fachu, zdjęcia Petryckiego są niesamowite i przy tym bardzo naturalne, scenografia autentyczna, a młoda obsada udowodniła że zna się na aktorstwie. Jestem mile zaskoczony efektem końcowym. Dobre wojenne kino.
Ja nie oceniałam serialu, aż tak technicznie - ale dodam tylko, że emocji też mi nie brakowało. :) Film poruszający, a ostatnia scena... wow.. zupełnie się nie spodziewałam.
no i nasz polski akcent - Erika Karkuszewska - mloda, zdolna, piękna i debiut w serialu BBC. Trzymam kciuki za dalsze poczynania, bo mamy szanse na rozwoj miedzynarodowej kariery.
Erika fajnie zagrała. Może nie jakaś wielka rola, ale jak na debiut jest super, Ona ma w sobie coś magnetyzującego :-)