Earth Abides
powrót do forum 1 sezonu

Żadko udzielam się na jakichkolwiek portalach, jedynie ocena bez komentarza. Jednak ta parodia, pastisz, potwarz dla autora książki zmusza mnie choć tyle napisać, lecz to za mało.
Najgorsza adaptacja książki jaką w życiu przyszło mi oglądać w formie serialu. Reżyser, scenarzysta oraz producenci chyba nawet nie mieli w ręku książki George R. Stewart'a. Żal zmarnowango potencjału, żal wszystkiego co w tym serialu przedstawiono. Żaden z panów/państwa nie zrozumiał przesłania książki, nie zagłębił się w istotę tego stworzenia. Zupełnie pominięto pewne detale, które były scaleniem społeczności. Stworzono tu potworka w apokaliptycznym świecie, gdzie przez większość czasu żyje się cudownie, istny eden choć ograniczony społecznie. DRAMAT!!! Aby nie spoilerować ograniczę się tylko do tych słów.

1
sebastian210

To dobrze, że "żadko" się udzielasz....

Piospi

Człowiek popełnił jeden błąd, fakt bardzo rażący, bo mnie również z perspektywy czasu ugryzł w oko, jednakże nie błąd jest istotny. Dziękuję, za zwrócenie uwagi, gdybym mógł poprawić, poprawiłbym. Pozdrawiam