PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104051}

Ed, Edd i Eddy

Ed, Edd, 'n' Eddy
1999 - 2009
6,8 23 tys. ocen
6,8 10 1 22584
6,1 12 krytyków
Ed, Edd i Eddy
powrót do forum serialu Ed, Edd i Eddy

prosze nie obrazcie sie ale nie widze nic fajnego w bajce "Ed, edd n' Eddy", sory sle dla mnie jest beznadziejna i w ogole jej nie lubie za animacje i glupie historyjki
oczywiscie bez urazy i bede wdzieczna jesli ktos mi odpisze i powie co w niej takiego jest???

ocenił(a) serial na 10
sylvia444

doczekalas sie odpowiedzi
ja czasami oglondam to bajkie jak niemam co robic,chcesz wiedzie czemu jest fajna dobra-jest zabawna,fajne teksty eda,postacie glupi ed jest najlepszy jest smieszny glupi i to jest tu smieszne
jesli chcesz to podyskutujmy tu na forum;]

sylvia444

może to po prostu nie jest bajka dla ciebie? oglądaj sobie dziewczyno kucyki, itp

sylvia444

Po prostu trzeba ją "poczuć", trzeba lubić taki humor-zresztą to historia, którą wiele osób może przyrównać do swojej młodości-paka kumpli, ciągły brak forsy, głupie pomysły, podwórko pełne innych pokręconych dzieciaków. Dla mnie ta bajka jest mistrzowska

użytkownik usunięty
sylvia444

Ja również nie widzę w tej bajce nic ciekawego. Dziwna grafika, dziwny humor... nie podoba mi się :P

ocenił(a) serial na 10

No cóż...Grafika tej kreskówki jest tylko pochodną jej charakteru. Twórcy słusznie uznali, że w przeciwnym wypadku forma przerośnie treść. Treść tej kreskówki, poczucie humoru, groteskowe ujęcie rzeczywistości są po prostu niebanalne i rzeczywiście w niczym nie przypominają "Wróbelka Ćwirka" czy "Bolka i Lolka". Mozna w niej znaleźć zarówno niekonwencjonalną i przezabawną żonglerkę słowną jak i fantastyczny humor sytuacyjny, nie mówiąc o doskonale dopracowanych postaciach bohaterów, z których każdy reprezntuje inne spojrzenie na świat, pełniąc w tej kreskówce rolę reprezentanta innego "podgatunku" człowieka... I można by tak dalej ale po co? Ostatecznie o gustach się nie dyskutuję więc na tym poprzestanę.

Matuschanskavasky

Dla mnie to jedna z fajniejszych bajek na cartoon network. Animacja dość kosmiczna na początku trochę mnie wkurzała. Moimi ulubionymi bohaterami oprócz Chudego Eda są: Jimmy i Johny z Deską. Boskie chłopaki!

ocenił(a) serial na 10
sylvia444

Edki są świetne!! :) Oczywiście, to kwestia gustu, o którym się ponoć nie dyskutuje...

sylvia444

Odpowiem tobie coś jest ciekawego w tej kreskówce.
Plusami jest humor oraz powrót do dzieciństwa,ale największy jest jej treść(przekaz).

Podam ci odcinek o tym jak Ed był wściekły tylko dlatego,że mu mały kamień wpadł do buta,tu jest pokazane jak małe rzeczy,a ludzi tak denerwują.Można dać więcej odcinków gdzie jest przekaz,właśnie toodróżnia ową animację od tych nowych produkcji.

ocenił(a) serial na 10
animax

Plusami jest humor oraz powrót do dzieciństwa

Ooo tak, to chyba największe PLUSy tej kreskówki, może jeszcze prawdziwi "oryginalni" bohaterowie.
Ja sam chciałbym bym mieć takie dzieciństwo :D Edd'kowie to kreskówka WSZECH CZASÓW. Jest wyjątkowa, wesoła(genialna), jedyna w swoim rodzaju. Nie ma takiej drugiej i pewnie jeszcze długo nie będzie.

Danny Antonucci to geniusz, który stworzył najlepsze kreskówkowe universum. Przy jego Edd'ach takie światy gwiezdnych wojen, avatarów czy innych wymysłów to poprostu śmiech na sali :)

10/10 Całkowicie zasłużone.

ocenił(a) serial na 3
pawlobit12

A ja dołączam się do osób uważających że jest to słaba kreskówka.
Prawda niektóre teksy czy sytuacje są rozwalające ale to jak w każdej z tych starszych produkcji,
Jak dla mnie bardzo ogłupiające ,ale także idealne dla tych którzy nie wymagają zbyt dużo tzn żeby usiąść tylko i śmiać się :)