PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=766274}

Egzorcysta

The Exorcist
2016 - 2017
7,6 8,8 tys. ocen
7,6 10 1 8766
6,5 4 krytyków
Egzorcysta
powrót do forum serialu Egzorcysta

I to będzie cały czas o jednym egzorcyzmie na tej siostrze która wydaje się normalniejsza czy oni będą jeździć i odprawiać te gusła w różnych miejscach? Fabuła się kręci tylko wokół tej rodzinki jednej?
Nieźle się zapowiada, pilot mi się podobał, co prawda szału nie ma bo nie lubię koloratkowych ale chyba dam szansę drugiemu odcinkowi.

saa

Oglądaj bo serial jest świetny. Im dalej tym lepiej. Jeżeli oglądałeś filmową wersję, to tym bardziej spodoba ci się dalszy rozwój wydarzeń.

jacob_filmweb

Dzięki, że zachęciłeś bo później było coraz lepiej. Ale jednak do czasu, przedostatni i ostatni odcinek to tragedia. Nie wiem czego zabrakło twórcom bo chyba wszystkiego ale to wygląda jakby ostatnie odcinki były reżyserowane przez zupełnie kogoś innego. Jednak jestem rozczarowany przez tę końcówkę i to bardzo. Wiele rzeczy jestem w stanie wybaczyć bo ciężko dobrze skończyć ale powtarzanie sceny opętania córka->matka żeby co mniej kumaci zajarzyli o co chodzi to już nie. Jednak z dużej chmury mała mżawka w moim mniemaniu wyszła ale to chyba dlatego, że spodziewałem się więcej i na świeżo komentuję.

saa

Powiem Ci szczerze, że mnie też końcówka trochę rozczarowała, ale ogólnie serial pozostawił po sobie dobre wrażenie.

jacob_filmweb

Tak na świeżo pisałem, wybacz że zawracam gitarę bo dzisiaj jednak już tak kategorycznie bym nie ocenił. Na pewno jest to dobry serial. I to z tych lepszych w 2016. Ale wiesz jak to jest, człowiek się nastawia na max, święta były to myślę - obejrzę sobie co nieco, w tym Egzorcyste. I tak balonik w ostatnim głównie odcinku padł już na ziemię. Pierwsza połowa jest świetna, potem po prostu coś ucieka a szkoda bo potencjał był.

A że na forum filmowym jesteśmy, polecisz coś może w podobnych klimatach? W sensie opętanie ale w serialach ? Może nawet nie opętanie ale coś o demonach, kontroli? Klasykę znam, coś może po 2000 się pojawiło nowego i rad byłbym obejrzeć ;)

saa

Z czystym sumieniem mogę ci polecić Penny Dreadful. Bez dwóch zdań jest to jeden z najlepszych seriali o tematyce grozy jakie widziałem. Początek jest ciężki, ale jak tylko dotrwasz do czwartego odcinka to już pochłonie cię bez reszty. Jest motyw opętania, egzorcyzmów i wiele, wiele więcej. Serial jest mistrzowsko zrealizowany i zagrany. Co to dużo gadać - zobacz sobie zwiastun :) https://www.youtube.com/watch?v=YFXHfEqMcis

jacob_filmweb

Dzięki wielkie, już drugi sezon zacząłem. Świetny serial. Warto było połowę pierwszego sezonu przeczekać, oj warto.

saa

Drugi jest mistrzowski, nie mówiąc już o 3. Świetnie że ci się podoba, polecam się na przyszłość!

Eva Green jest obłędna.

jacob_filmweb

Skończyłem Penny Dreadful ;)

Świetny serial, kilka rzeczy mnie drażniło ( Grey i Frankenstein, trochę za mało ich wykorzystywano, ciut zmarnowany potencjał) ale Eva Green dała czadu, całość jest świetna mimo, że niemrawo się zaczyna.

Dzięki jeszcze raz za polecenie, teraz kolej na jakiś skandynawski albo brytyjski kryminał bo uwielbiam wszelkiej maści psychopatów ;)

saa

Ciszę się że ci się podobało! :)

Jeżeli chodzi o kryminały brytyjskie, to akurat nie oglądam ich za dużo (a nawet wręcz wcale), ale mogę polecić świetny 3 odcinkowy miniserial "I nie było już nikogo". Obejrzałem go już jakiś czas temu i do tej pory się zachwycam. Aha, no i oczywiście Gomorra! Co prawda nie jest to brytyjski kryminał, ale serial jest mistrzowski.

Natomiast ten miniserial o którym wspomniałem na początku spodoba ci się bankowo ;)

jacob_filmweb

A ludzie się dziwią, czemu filmweb i jego ludzie są tak za***ebisci. Ledwo odszedłem a tutaj już coś polecasz ;) Oczywiście już na liście. Co do Gomorry, nie oglądałem i chyba czas to nadrobić.

saa

Jak obejrzysz koniecznie daj znać i napisz opinie! Jeśli będzie trzeba coś jeszcze polecić to służe pomocą ;)

ocenił(a) serial na 9
jacob_filmweb

chyba to nie jest temat na the exorcist...

kochamAndzie

Widzisz, zacząłem oglądać Egzorcystę, obejrzałem polecone Penny Dreadful a teraz oglądam And Then There Were None. Gdyby każdy tutaj był tak pomocny jak kolega jacob_filmweb to życie by było znacznie lepsze. Nie trzymamy się już tematu ale to chyba dobrze.

kochamAndzie

Owszem jest. Rozmawiamy o serialach, a cały temat zaczął się od The Exorcist. Nie pasuje ci, to nie wchodź na ten wątek i nie czytaj. Pozdrawiam.