PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313169}

Ekipa

2007
7,3 9,5 tys. ocen
7,3 10 1 9477
7,5 4 krytyków
Ekipa
powrót do forum serialu Ekipa

10/10

ocenił(a) serial na 10

ZNAKOMITE AKTORSTWO W SZCZEGÓLNOŚCI:
- Marcin Perchuć (premier Konstanty Turski)
- Krzysztof Stroiński (Adam Niemiec, szef Kancelarii Premiera)
- Rafał Maćkowiak (Hubert Kowerski, rzecznik rządu)
- Janusz Gajos (Henryk Nowasz, były premier)
- Andrzej Seweryn (prezydent Julian Szczęsny)
- Marek Frąckowiak (Jan Matajewicz, marszałek Sejmu, lider Prawicy dla Polski)
- Bogusława Schubert (Krystyna Sochaczewska, wicemarszałek Sejmu)

Szkoda tylko, że Gajos i Seweryn tak rzadko się pojawiali.
Denerwujące są też wątki i incydenty młodszych pracowników: podmiana papieru ksero czy ten żałosny strajk.

Mimo wszystko serial dobry i godny polecenia.

Lukasz7890

A moim zdaniem najlepiej spisali się Krzysztof Stroiński i KAtarzyna Herman... Dziwne, że o niej nie wspomniałeś - to moim zdaniem jej Aleksandra Pyszny to najlepsza rola kobieca w poskiej telewizji jaką widziałem...

Oczywiście jeszcze jest Gajos, ale jego chyba nie trzeba wymieniać, wiadomo - klasa sama w sobie!

ocenił(a) serial na 9
Lukasz7890

Według mnie najjaśniejszą gwiazdą tego serialu jest Krzysztof Stroiński. A sam serial - jest ciekawą próbą pokazania polityki od kuchni, układów i układzików, detali, o których przeciętny zjadacz chleba oglądający wiadomości pojęcia nie ma. Widać, że polityk też człowiek, że też jest zdolny do emocji.

Z drugiej jednak strony miejscami jest zbyt cukierkowo - ten cudny premier, który nad wszystkimi się lituje, który wszystkim chce dogodzić... itd. Według mnie sztuczna postać, wręcz nierzeczywista.

Wątki poboczne, jak wspomniany akcent ksero czy strajku - no cóż, czymś trzeba było zapchać ten czas... miejscami się to udawało, miejscami wychodziło marnie.

Ogólnie rzecz biorąc serial jak najbardziej warty obejrzenia - szczególnie dla roli szefa Kancelarii Premiera.

Lukasz7890

serial świetny a moim zdaniem, jeśli chodzi o aktorstwo to kobiety górą! Niesamowita Katarzyna Herman i świetna Katarzyna Gniewkowska, aż dziwne że jest tak mało znana i polscy reżyserzy dopiero zaczynają zauważać jej obecność.