PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=226952}
7,6 13 tys. ocen
7,6 10 1 13013
Elfen Lied
powrót do forum serialu Elfen Lied

Bo gdzie można zobaczyć w jednym filmie mieszanie gatunków takich jak Horror, Gore, Komedia, Czarny Humor, romans, melodramat i cholera wie co jeszcze, No ale to typowe u Japończyków, bo prze to jeśli chodzi o muzykę tzw. j-music to jest tak samo, crossower rządzi.
No ale w tym przypadku wychodzi to zajebiście, naprawdę od pierwszych 5 minut oglądania tego serialu, pomyślałem sobie ale czad to będzie niezapomniane anime coś na miarę Death Note, muzyka fabuła akcja postacie.
I tak by było gdyby reżyser nie nakręcił odcinków od 10 do 13, cholera wyszło to tak jakby nakręcił to inny reżyser.
Strasznie się zawiodłem, normalnie dałbym notę 9+/10 a tak patrząc na całą serię wychodzi mocne 7/10, a szkoda.
Humor jest tutaj przedni, a od 10 odcinka robi się melodramat jakiś, no nic tylko popełnić sepuku.
Apropos najlepsza scena komediowa to ta w której Kouta przebiera Nyu i nagle wpada Youku np po prostu czad, ubaw po pachy, śmiałem się do rozpuku.
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
Lenino1

Jak ci się podobało anime to powiem że manga jest jeszcze lepsza.
http://www.onemanga.com/Elfen_Lied/
Tu są wszystkie "chapki".

Lenino1

Heh, racja. Anime jest na swój sposób oryginalne. Szkoda, że nie było ciągnięte dalej - wraz z mangą. Anime wiernie odwzorowuje mangę, ale tylko do 10 czy 11 odcinka, pozostałe to tylko zakończenie napisane do anime. Manga super (dla mnie). Zakończenie niestety smutne :P Jak chcesz wiedzieć więcej, przeczytaj mangę :)