PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=226952}
7,6 13 tys. ocen
7,6 10 1 13013
Elfen Lied
powrót do forum serialu Elfen Lied

Z bólem obejrzałem to anime, ale się dało. Już od pewnego czasu korciło mnie by je obejrzeć. Przeraziłem się trochę czytając parę recenzji na temat brutalności anime. Szczerze powiedziawszy ciężko jest ochłonąć po tym anime mimo jego niesamowitego poruszenia. Mimo wszystko lubię takie "zabijanki", ale osobiście nie polecałbym tego anime dla bojaźliwych. Anime jest dobre, ale na prawdę daje kopa...

Karolexification

To jeśli preferujesz coś krwawego i mocnego to mogę polecić Ci:
Higurashi no naku koro ni oraz Hellsing.

ocenił(a) serial na 7
Omen_Girl

Raczej wiesz, obejrzałem to anime tylko z ciekawości, a jeśli chodzi o tego typu gatunki to raczej spasuje. Dla mnie za mocne. Ale dzięki, że poleciłaś :D

Karolexification

Ah,rozumiem.^^ Cóż Elfen Lied to jedno z moich ulubionych anime pomimo,że jest dość krwawe ale...
te co podałam też są interesujące.;)

A jakie gatunki najbardziej preferujesz? Pytam z ciekawości.

ocenił(a) serial na 7
Omen_Girl

Shoen, komedia, fantasy, akcja...
Moim ulubionym anime jest ukochany "Bleach". Jeśli to Ci pomoże z komedii lubię coś jak ecchi, ale bez przesady... Coś na wzór "Green Green'a".
Jednak w przeważającej ilości i tak gustuję w takich gatunkach jak shoen.

Karolexification

Oh! Do Bleach mogłabym Ci polecić Katekyo Hitman Reborn!
Bardzo podobne,też z typem walk no i ciekawych zróżnicowanych postaci.
Tasiemiec no ale warto obejrzeć! Chodź z początku może wydać się nudne
ale później akcja się rozkręca.;)

Fantasy/akcja mówisz? Ao no Exorcist może Ci się spodobać!
Jest genialne.A z komedii genialne Gintama oraz Yondemasuyo,yo Azazel-san.

ocenił(a) serial na 7
Omen_Girl

Super, dzięki, na pewno odczaje te tytuły.
Niegdyś oglądałem Tasiemca i za niedługi czas znowu go zacznę. A potem może jakaś komedia np. "Ore no imouto ga Konanii Kawaii Wake ga Nai"

Karolexification

Nie ma za co.~

ocenił(a) serial na 7
Omen_Girl

Tak prawdę powiedziawszy moja przygoda z różnorodnością anime zaczęła się od momentu poznania gatunku shoen, czyli jakiś niecały rok i można powiedzieć zaczynam dopiero przygodę z anime.
Ale oczywiście jest to coś co bardzo cenię, bo rzeczywiście można to nazwać sztuką i niekomercyjnym gównem.

Karolexification

Huh...moja to bardziej od popularnego dość tasiemca ''Naruto'' a później szły różne gatunki.
Chociażby Elfen Lied czy Higurashi.Nie mam właściwie ulubionego gatunku chociaż jestem miłośniczką anime-horrorów...
a hobby z anime wiąże już od dłuższego czasu..więc tytułów już się troszke zna.;)
Przynajmniej jest czemu poświęcać czas...a to przynajmniej wciąga.