PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104069}

Fala zbrodni

2003 - 2008
7,2 22 tys. ocen
7,2 10 1 21748
8,5 4 krytyków
Fala zbrodni
powrót do forum serialu Fala zbrodni

Błędy w obsadzie

ocenił(a) serial na 8

Zauważyliście kilka błędów, jakie popełniono przy doborze aktorów?

1. Jan Janczak (w pierwszym sezonie gra klawisza w rosyjskim więzieniu w Nowosybirsku, od drugiego jest "Francuzem" z OPZ)

2. Rafał Cieszyński (w pierwszym sezonie w jednym odcinku gra drobnego gangstera - Sindbada, pod koniec trzeciego jest już Maksymilianem Friege)

3. Katarzyna Zielińska (najpierw gra epizod przypalonej palnikiem do tytanu prostytutki, następnie jest Anią - dziewczyną Michała (Dorociński) na usługach Małej Odessy.

4. Brak Nazwiska (typ gra w pierwszym sezonie lekarza pedofila, w 4 sezonie jest już mecenasem Kondasem - co ciekawe - też pedofilem.

Może ktoś zauważył coś jeszcze :P

ocenił(a) serial na 10
kruszon

to nie są żadne błędy,przeczytaj sobie w ciekawostkach że to jest charakterystyczne dla tego serialu , że ci sami aktorzy grali różne role przecież np. przemysław bluszcz w pierwszych odcinkach grał kikusa a w 5 serii grał już rubena

ocenił(a) serial na 8
pawel997402

Faktycznie, nie czytałem tego wcześniej. Ale nawet jak jest to czynione z premedytacją to nie jestem fanem takiego rozwiązania.

ocenił(a) serial na 10
kruszon

no,mądrze to oni nie zrobili,nie wiem dlaczego i po co.brakowało im aktorów czy co.

ocenił(a) serial na 6
pawel997402

Sam dodałem tą ciekawostkę. Swoją drogą dziwny ten serial. Niby teksty są niezłe ale postacie przerysowane niektóre. Poza tym te role. Aktorzy grają tu 2-3 postacie i może to nieźle namieszać w zrozumieniu fabuły. Co do fabuły to... ścigają tych Ruskich a oni ciągle im uciekają i tak na okrągło. Dałem 6/10 głownie za kozackie teksty.