PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104069}

Fala zbrodni

2003 - 2008
7,2 22 tys. ocen
7,2 10 1 21749
8,5 4 krytyków
Fala zbrodni
powrót do forum serialu Fala zbrodni

Czy

ocenił(a) serial na 10

tylko ja na to zwróciłem uwagę ,że to jest dziwne kiedy policja wstawia do świata przestępczego swojego człowieka gangsterzy nigdy nie orientują się od razu że to pies ??. Przecież zwykły widz od razu to zauważy np. Szajba jako Many, lub Wieczorkowski i Czarna. Skoro są takimi znanymi policjantami to jak to możliwe że doświadczeni kryminaliści ich nie poznają ??

użytkownik usunięty
SebastianNiestudent

Szajba był podobny do Manego więc tutaj nie było problemu,do tego jak Sieradzki mówił wszyscy kumple tego prawdziwego "Manego" siedzą w pierdlu albo nie żyją,więc nikt by go nie poznał,dopiero później z więzienia uciekł Soroka,który znał prawdziwego Manego,no Szajba sobie z tym poradził załatwiając go :P No i wsypał go dopiero Jonasz poza tym i tak późno zwlekał dlatego że Tatiana pozwoliła,gdyby nie ona to od razu by wyszło że Szajba się podszywa ;) Co do Młodego i Czarnej to o jakie konkretnie akcje Ci chodzi?

ocenił(a) serial na 10

Wracając do akcji z Manym to ciekawi mnie co by się stało gdyby Szajba wpadł na Adę u Dębskiego, zastanawia mnie też scena już po zdemaskowaniu Szajby , gdy uciekał samochodem i nagle King staje przed nim, a ten zamiast go rozjechać grzecznie się zatrzymuje, po co ??. Odnośnie Młodego to chodzi mi o tą akcję z Nikiem w drugiej serii, gdy Brodzki kapnął się dopiero wtedy gdy Młody nie wiedział że płaci się tylko proszkiem. Natomiast Czarna to dziwna akcja w burdelu z Kingiem. Przeoczyłem jeszcze Rafalskiego podczas tych nielegalnych walk, pada tam zdanie ''dokładnie go prześwietliliśmy, jest czysty, pracował w kopalni jako górnik'' , prace w kopalni wykryli, ale w policji już nie ( a Szymon był znany przecież w całym Wrocławiu ze swoich przesłuchań).

użytkownik usunięty
SebastianNiestudent

Nie wiem co by było,ale wydaję mi się że gdyby Ada go poznała to Szajba by powiedział że to jego jakaś znajoma albo była dziewczyna czy coś xd a później by jej wytłumaczył o co chodzi w akcji,ale to nieistotne :P Co do ucieczki Szajby to mnie w ogóle dziwi że King zdążył dobiec do tego auta :P a nie przejechał go no bo King do niego celował,innego wytłumaczenia nie widzę.Co do młodego no to był nowy,nikt go nie znał,na początku Niko coś wyczuwał ale potem George go uwiarygodnił,do tego jak znaleźli te kartkę z ogłoszeniem o wynajem mieszkania no to Rafalski z Aleks ładnie to zagrali,i uwierzyli że dopiero tutaj przyleciał,jeszcze mieszkania nie wynajął a bilety wyrzucił.Co do akcji z Czarną no to King co dopiero wrócił do Polski po kilkunastu latach,nie miał ludzi,więc nie wiedział co się z nią działo z Czarną,a zrobili takie zamieszanie no bo Terier uderzył Czarną,King ją poznał i ją wziął do domu,no to chyba normalne jak kiedyś byli blisko i się spotykają po kilkunastu latach.A akcja z Rafalskim była taka że policja miała swojego człowieka pracującego dla Kiszynia i po prostu go uwiarygodnił,no i nikt go nie poznał no bo Rafalski praktycznie cały czas w biurze siedział,jedynie mogli słyszeć nazwisko i o jego metodach.