PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104069}

Fala zbrodni

2003 - 2008
7,2 22 tys. ocen
7,2 10 1 21756
8,5 4 krytyków
Fala zbrodni
powrót do forum serialu Fala zbrodni

czy dzisiaj byl ostatni odcinek skoro ich zabili? a moze postrzelili? przegapilam fragment i sie pogubilam. wytlumaczcie mi prosze

mada_6

To już chyba koniec :(
[*] - FALA ZBRODNI - [*]

Martyna92

Jaaa ale odcinek. Normalnie aż się przestraszylam na koncu! Mam nadzieje ze ich tylko postrzelili...
Nie e to napewno nie był ostatni odcinek!

Lily

Tak to byl koniec, zreszta kto ogladal do konca to wie, a za tydzien albo dwa zamiast fali zbrodni bedziemy mieli po dwa odcinki drugiej serii 24 godzin.

ocenił(a) serial na 7
hipis87

na pewno zginie michał, izę już zabili, szajba będzie ciężko ranny tak słyszałem (a właściwie czytałem)
a propos szkoda gdyby to miałyby być ostatnie 14 odcinków :(

ocenił(a) serial na 8
Lily

"Mam nadzieje ze ich tylko postrzelili..."
zostali pozstrzleniu 48 razy :)

mada_6

Napewno rozwalili kelnera i udusili Ize. Może Michała. Ale szajba napewno miał tylko przestrzelone ramie. Sie zobaczy jutro (albo pojutrze), kiedy Polsat opublikuje program na przyszłą niedziele. A tak w ogóle - To mój pierwszy post.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
diakon88

To już koniec ??
Patżyłem na program i za tydźień NIEMA "fali zbrodni" :(

mada_6

Ale może jednak ktoś przeżył !!!
A poza tym polsat by nie przerwał tego serialu - ma za dużą oglądalność !

Martyna92

Jakby nie patrzeć, "Kiepscy" też mieli dużą oglądalność (tak mi się wydaje)... Kurde... Pozostaje czekać.

PS. Może jeśli ktoś ma karte TV, to mógłby zgrać końcówke powtórki tego odcinka (masakre) i wgrać gdzieś to można by przeanalizować kto "dead" a kto "farciarz".

Chociaż tak na chłopski rozum - rozwałka z średniej odległości po otoczeniu domu i robieniu sieczki z domu/mieszkania/pomieszczenia/ lokalu, to wtedy głupotą, byłoby nie dobicie reszty.

mada_6

Właśnie skończyłem oglądać dzisiejszy odcinek - niby happy end a tu takie zaskoczenie. Tego się nie spodziewałem. Jeszcze jestem w szoku.
Izę zabili w szpitalu, zastrzelili Michała, trafili Szajbę i Czarną (co z innymi - tego nie pokazali), ale wydawało mi się, że reszta schowała się kiedy zaczęli strzelać. Kto wie, może przeżyli.

monster84

Z pewnoscia koniec sezonu. Czy bedzie nastepny to sie chyba dowiemy z prasy albo jesienia :) Na stronie Polsatu nic nie znalazlem.

mada_6

TO NIE KONIEC !!!!!!!
Wylukałem w necie że kolejne odcinki będą na jeśeń
ale niestety (na szczęście na mało wiarygodnych stronach) wyczytałem że w tej całej "śeczce" zgineli Iza, Michał i.... SZAJBA.

Stachu_c

Michał zginął? Nieeeeeeeee tylko nie too!
Ja nie wytrzymam do jesieni!

ocenił(a) serial na 10
Lily

No co Wy! Przecież to jest koniec sezonu, a nie koniec serialu! Kiedyś muszą mieć wakacje! Większość seriali już dawno nie emitują, tylko powtórki puszczają! "Fala zbrodni" wróci po wakacjach, jestem pewien!

mada_6

Iza to napewno... Michałek ?? No to zdążył wrócić... A Szajba ?? Wątpie by mogli zabić (jeśli to nie był ostatni odcinek) główną postać serialu (kto by miał pomścić Ize niczym Max Payne [fani gier komputerowych jarzą o co biega]). jeśli to był ostatni odcinek serialu - to zbyt dużo wątków zostawili niedokończonych. Trza czekać, i czekać...

mrbuggy

tak napewno bedzie dalej leciala fala szajba tylko w ramie dostal

ocenił(a) serial na 10
mada_6

Czytajcie Świat seriali polecam. Polsat powiedział ze to juz jest koniec ale, za tydzien zmienił zdanie jeszcze bedzie 14 ostatnich odcinkow we wrzesniu. Jesli chodzi o dzisiejszy koniec to Szajba zostanie bardzo poszczelony ze względu na to ze Mirek Baka dostał propozycje do zagrania gównej roli w serialu Telewizji polskiej, Renata Silen Alex i Młody napewno przeżyją ale Francuz chyba umrze.

ocenił(a) serial na 8
Mateusz_dziura

Na początku byłam w mocnym szoku. Mój ukochany serial, a oni wszystkich zabili. Jednak teraz po namyśle stwierdziłam, że wcale nie musiało tak być. Napewno widziałam jak upada Michał, kelnerzy, później Szajba jest chyba postrzelony w ramię. Gdzieś mi tam chyba mignęła Czarna. Ale reszta? Tak jakby szybko schowali sie pod stół. Na pewno nie zauważyłam Młodego, Silen, Rafalskiego itd. Myślicie, że to możliwe, że reszta się schowała?

ganjaa

Jeśli to koniec to faktycznie źle się dzieje z Polsatem. Dla mnie "Fala zbrodni" była jedyną pozycją w ich programie jaką oglądałem ( ile razy można oglądać te same filmy). Polsat schodzi na psy.

slaine84

To chyba koniec, ale nie fali zbrodni ale rodziny zastępczej bo jędrulę
aresztowali:)

mada_6

Na pewno nie jest to koniec,choć przyznam,że wczorajszy odcinek bardzo mnie zaskoczył.Ale chyba w tym tkwi fenomen tego serialu,że nigdy nie mozna być niczego pewnym.Czytałem wywiad z Dorotą Kamińską (Renata) i mówilą,że będą kręcić kolejną serię,która będzie bardzo zagmatwana.A więc pozostaje nam czekać na kolejną serię !

ocenił(a) serial na 8
Martin_Eden

Poszukałam jakiś informacji o nowej i cały czas powtarza się ta sama.
Iza, Michał zginą. Reszta przeżyje, tylko nie wiadomo co z Szajbą. A nowe odcinki od września. Najprawdopodobniej ostatnie 14:(

mada_6

A co z Czarną ? Ona przecież upadła i chciała strzelić ale chyba wtedy straciła przytomność albo umarła - jak mylicie ?

mada_6

Bez Szajby to nie to samo... robi się głupio... rusków nie ma, szajby nie ma... oj.. robi się źle :/

picek

Też czytałam że Iza i Michał umrą a reszta przeżyje a Michała uśmiercili bo Dorociński woli grać w drugiej części Pittbula

Meredith

Nie dziwie się, też bym wolał grać w drugiej części Pittbula :) Nie wiem czy jest sens zachwycać się takim serialem jak "Fala Zbrodni". Najbardziej podobał mi się pierwszy sezon, gdzie partnerem Szajby był Budrys. Potem z serialem było już coraz gorzej. Powtarzane wątki jak np. porwania - porwanie syna Szefowej, kolejny sezon porwanie syna Szajby. Dodam tez to że bossem mafii jest ciagle ktoś z rodziny, najpierw był Bakajev, następnie jego brat itd. ;) Nie to żebym ciągle krytykował ten serial bo np. teksty Rafalskiego były najlepsze i to chyba on stworzył najbardziej barwną postac w serialu. Ale mimo to polecać moim zdaniem lepsze seriale kryminalne jak np. "Pittbull", "Oficer" czy "Glina". Pozdro.

ocenił(a) serial na 6
mada_6

Fala Zbrodni wydawala mi sie troche tandetna [poczatkowe odcinki byly bardzo liniowe, scenariusz schematowy i przeewidywalny rozoj sytuacji. Od dluzszego czasu natomiast kazdy kolejny odcinek byl lepszy. Oststni [mam nadzieje ze to byl ostatni odcinek] wgniotl mnie w fotel! Zakonczenie ciekawe, daje do myslenia. Za ten odcinek FZ ma u mnie ocene 9/10

mada_6

Gdyby to był rzeczywiście koniec FZ to mam nadzieje że polsat nakręci jakiś nowy serial kryminalny.

ocenił(a) serial na 10
push_upek

Według mnie nie powinni rezygnowac z tego bo nie maja pewnosci czy nowy serial kryminalny sie tak dobrze przyjmnie. a fala jest o.k

ocenił(a) serial na 9
mada_6

no ciekawe ciakwe co będzie dalej :) szkoda że po wakacjach :(

ocenił(a) serial na 10
mada_6

Mysle że to neii koniec.

Nie no co tu sie okłąmywać, przekonuje sam siebie :P. To koneic, oni na bank zdechli, bło widać, a nawet jak by nei zdechli to oni by ich dobili. Chyba że zrobią następną serie o innym oddziale i innych kolesiach, ale to już nie to samo, choć lepsze to niż nic :(.

Zgredas

czemu nikt nie pamieta ze tak obieta co byla przy obcieciu reki michala to ona pociagala za sznurki przez ostantie 3 odcinki i gdzies wyczytalem ze "podobno" jest zona koli i sie msci za niego i to jej ludzie pewnie na koncu rozstrzelali opz.

przebojowiec

Witam Fanow FZ.

Siedzialem sobie przed telewizorem no i mysle: no to super, zalatwili ruskow, wyjezdzaja sobie z Polski. no i patrze fajna imprezka. ale kiedy wpadli ruscy z Kalasznikowami to sie normalnie zaskoczylem. Wszyscy padli, Szajba sie rusza, Czarna cos tam probuje zrobic. No i ten ostatni widok na rozstrzelana sale, i poczatek tej klimatycznej muzyczki.

Sluchajcie jesli Polsat usunie FZ, statnie sie najnudniejsza stacja. Oni tam puszczaja od zarabania staroci, smieci, reklamy po 15 minut...

Co do tych zagadek co dalej.

Napewno zyje Szajba. Glowny bohater, poza tym nie umiera sie od strzalu w ramie. Czarna tez przezyje, to chyba nie przypadek ze wraca w tym momencie kiedy dobijaja mafie nie?? Co do reszty to nie wim.