Fallout

2024 -
7,7 61 tys. ocen
7,7 10 1 60919
7,5 28 krytyków
Fallout
powrót do forum serialu Fallout

Mam pytanie, czemu w produkcjach o tej tematyce, świat dziesiątki czy też setki lat po tej apokalipsie, wygląda zawsze tak samo, świat totalnie zniszczony prawie bez życia, przecież gdyby do takiej apokalipsy doszło, to wystarczyłoby kilka lat i ziemia by się odrodziła, zero promieniowania itp. Czemu tak, dlatego że z chwilą gdy przestaje istnieć najgorszy gatunek na ziemi, przestaje istnieć powolna zagłada ziemi, więc samo przez siebie, nasz świat szybko by się odrodził.

ocenił(a) serial na 9
Martinez08

No nie sądzę że byłoby to tak szybko. Promieniowanie ot tak nie znika a akurat w Fallout ziemia została dość solidnie zmasakrowana. Poza tym akcja dzieje się w Kaliforni tam nawet teraz jest pustynia. Może są rejony które mniej oberwały i tam natura wraca szybciej do normy.

reese

Myślę że ziemia szybko by sobie z tym poradziła, w końcu z jej powierzchni zniknęła by najgorsza rasa na ziemi, oglądam Falouta i zróżnicowany plener, to mi się podoba, ta różnorodność, co do promieniowania jakoś pod Czarnobylem życie istnieje, ale to temat na dłuższą rozmowę.

ocenił(a) serial na 9
Martinez08

Z Czarnobylem jest ten myk że tam był wyciek a tutaj masz dodatkowo zniszczenie od bomb które spadały dosyć gęsto. I tak jak wspomniałem akurat tutaj akcja na miejsce dodatkowo na terenach pustynnych. W Fallout 3 i 4 mamy tereny zurbanizowane które też mocno oberwały. Nie grałem w Fallout 76 ale tam z tego co widziałem jest teren mniej dotknięty bombami i natura lepiej to zniosła i jest bardziej widoczny powrót do normalności.

reese

Ale i tak serial jest naprawdę dobry, mimo tych niedorzeczności, ogląda się naprawdę dobrze.

reese

Co do odrodzenia ziemi czy też natury, to problem w każdej produkcji tego gatunku, mija setki lat a ziemia jakby to wczoraj było, natura poradziłaby sobie z tym w kilka lat, gdyż byłby brak ludzkości, a z tym brak zanieczyszczeń w pistacji przemysłu itp. Więc odrodzenie się zajęłoby pewnie z kilka lat, zarówno flory i fauny.

ocenił(a) serial na 9
Martinez08

Wiesz zawsze dochodzi jeszcze kwestia wizualna żeby widz miał czarno na białym że tu spadła bomba. Chociaż w niektórych wizjach zniszczone budynki pochłonięte naturą wyglądają epicko. No ale to raczej nie w Kaliforni ;)