PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=688850}

Fargo

2014 -
8,2 76 tys. ocen
8,2 10 1 76006
8,4 51 krytyków
Fargo
powrót do forum serialu Fargo

Świetnie się ogląda

ocenił(a) serial na 10

Mam dużą przyjemność z oglądania tego serialu. To nie jest zwykły durny serial kryminalny. Jest to groteska, która świetnie obnaża ludzkie słabości. Nie stroni też od czarnego humoru, którego w "Fargo" mamy pod dostatkiem. Absolutnie genialna rola Billy'go Boba Thorntona, który wciela się prawdziwego diabła, który manipuluje i mąci wszędzie, gdzie się pojawia. Doskonale pokazane jest też to, jak ludzka głupota (wręcz debilizm) - jak w przypadku szefa policji Billa Oswalta - może wyrządzić jeszcze więcej zła niż samo zło... Ale tutaj nie będę więcej szczegółów zdradzać, żeby nie zepsuć Wam przyjemności oglądania.

ocenił(a) serial na 9
tsst

Ludzie narzekali na Molly, ale to właśnie Bill do pewnego momentu niezmiernie swoim debilnym uporem i klapkami na oczach mnie irytował...Aż właśnie zaczęło mnie zastanawiać, czy ma jakieś wyrzuty sumienia...Bo to, że Molly dostanie jakiś awans, to było oczywiste...Niestety, choć świetny, jego monolog w finale raczej nie wskazuje na wyrzuty sumienia, tylko bardziej na lekkie zagubienie i przytłoczenie tym całym złem, w którym też pośrednio niestety maczał palce. Mam nadzieję, że moja wypowiedź nie jest zbyt chaotyczna do rozszyfrowania. Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 10
Arno

Nie jest chaotyczna, dla mnie jest w pełni zrozumiała:)