PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=688850}

Fargo

2014 -
8,2 76 tys. ocen
8,2 10 1 76169
8,4 53 krytyków
Fargo
powrót do forum serialu Fargo

oba na 3/10.

nędzny amerykański nieśmieszny humor, żenująca fabuła i zachowanie bohaterów oraz poziom ich inteligencji równy tej od forresta gumpa.

strata czasu, ostrzegam wszystkich przed oglądaniem filmu i serialu.

ocenił(a) serial na 9
Pogromca_nolifow

Jeden lubi Bacha, a drugi, jak mu nogi śmierdzą ;-)

ocenił(a) serial na 4
Pogromca_nolifow

Filmu jeszcze nie oglądałem, nie zgadzam się, że badziewie, ale nudna i głupia produkcja już tak. Brak akcji, brak napięcia (ostatnie 3 odcinki trochę ratują sytuację), brak normalnie przeprowadzonych dialogów, brak ciekawych pomysłów. Całe 10 odcinków zmieściłbym w 3 po godzinie i film nic by nie stracił. Zupełnie nie obchodził mnie los głównych bohaterów, w wielu momentach próbowałem opanować ziewanie, ile można pokazywać mroźną Minnesotę w rytmie ubogiej ścieżki dźwiękowej? Gra aktorska Martina Freemana jest superzła, tak samo Molly.

Jedyne plusy jakie znalazłem to Malvo, duet z Fargo oraz całkiem niezły główny motyw dźwiękowy.

ocenił(a) serial na 8
kacperpl

Zawsze możecie się wciągnąć w jakieś ambitniejsze produkcje. Polecam "Żonę dla rolnika," albo "M jak miłośc" a zwłaszcza fascynujące kulisy m jak miłość.

ocenił(a) serial na 4
pm66

No skoro Fargo oceniłeś na 8, to nie dziwi mnie, że polecasz M jak miłość jako produkcję ambitną. Brawo.

ocenił(a) serial na 8
kacperpl

Aż trudno uwierzyć, że żyją tacy jak ty, przecież z jego strony to była drwina. Naprawdę tak trudno się zorientować? :)

ocenił(a) serial na 4
Harlock

Po prostu dla mnie Fargo nie jest produkcją ambitną, dla niektórych chyba tak, tyle, że jakoś niewielu potrafi wytłumaczyć dlaczego.
A z drugiej strony Fargo nie mogę traktować jako dobrą rozrywkę ze względu na tą nudę i brak napięcia. Uważam, że to nijaki gniot i jest to smutne i tragiczne, więc ja nawet nie wiem z czego ten koleś drwi.
Rozumiesz?

Już nawet nie wspomnę, że ja we wcześniejszym poście też zadrwiłem, ale widać tego nie zauważyłeś...

ocenił(a) serial na 8
kacperpl

Ale właśnie ten klimat taki niespieszny , zimowy, i te dialogi dla Ciebie nudne, dla mnie rewelacyjne (nosz kurka te wszystkie zaje przypowiastki!) plus rewelacyjna klimatyczna muzyka składają się na to że ten serial jest inny od innych i jest po prostu bardzo dobry. Zdaje sobie sprawę że takie klimaty trzeba lubić i "łapać" . Ciebie nie jara , bo nie Twój klimat , nie ogarniasz. Ktoś inny tak.
Ja skonsumowałam - przeżyłam ucztę zmysłów przy winku wyłapując wszystkie niuanse akcji, świetnie poprowadzonych bohaterów - smakowało.

ocenił(a) serial na 9
Pogromca_nolifow

Właśnie na tym polega fenomen tego serialu, że zachowanie i poziom inteligencji bohaterów odbiega od ideału. Polecam inteligentnemu widzowi.

ocenił(a) serial na 8
Pogromca_nolifow

Kiedy wlasnie to zderzenie malomiasteczkowej, naiwnej, ufnej spolecznosci z pozbawionym skrupolow drapiezca w ludzkiej skorze jest ciekawe, Tej naiwnej obyczajowosci nie miesci sie w glowie ze moze istniec taki ktos, kompletnie wyzuty z ludzkich uczuc, co Malvo skrzetnie wykorzystuje, spokojnie szerzy sobie chaos, niczym czarny rycerz w wiosce hobbitow, gubi go jedynie zbytnia pewnosc siebie. Serial chyba bardziej nawiazuje do 'To nie jest kraj dla starych ludzi' niz do oryginalu.

ocenił(a) serial na 8
shivar

'To nie jest kraj dla starych ludzi' był filmem rewelacyjnym. Fargo to jedna wielka nuda

ocenił(a) serial na 8
era

gdyby z 'To nie jest kraj dla starych ludzi' zrobic serial byloby podobnie, a jesli juz porownujemy, w Fargo przynajmniej mamy czarny charakter z krwi i kosci, goscia z tego swiata, nie jakiegos demona z zaswiatow, gdzie od poczatku wiadomo, ze koles ma nie po kolei, nieuchwytny zabojca chodzacy z butla pod cisnieniem, come on, nie kupuje tej postaci...

ocenił(a) serial na 8
shivar

Szczerze mówiąc, to po paru odcinkach bardziej wrażenie gościa nie z tego świata sprawiał Lorne, a nie Chigurh ;)

ocenił(a) serial na 9
Pogromca_nolifow

"Są guściki i są gusta" - rzekł całując krowę w usta.
A tak a propos: może jakieś argumenciki co? Czy tylko uprawiasz szczek dla samego szczeku?

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
Pogromca_nolifow

nędzy trolling, jest trikster psychopata - jest zabawa --- film hołduje dyskordiańskiej zabawie :D

Pogromca_nolifow

Dla mnie serial bardzo dobry. Klimatem przypomina mi Stevena Kinga.

ocenił(a) serial na 9
Pogromca_nolifow

No to lecimy:

"nieśmieszny humor" - dla mnie jeden z najzabawniejszych seriali jakie ostatnio widziałem... przypomina mi trochę Jabłka Adama. Uwielbiam czarny humor. Każdy lubi co innego.

"żenująca fabuła" - co to w ogóle znaczy???

"poziom inteligencji ... forresta gumpa" - zgoda i to jest też, jak rozumiem, celowy zabieg reżyserski. Zwłaszcza policjanci postawieni zostali w krzywym zwierciadle. Przecież taki komendant Bill mógłby konkurować właśnie z Gumpem w IQ. Swoją drogą gra aktorska była niezła, bo faktycznie gość robił wrażenie totalnego idioty. To dotyczyło wielu bohaterów w tym serialu. I to ja odbieram akurat jako plus.

elayeth

No właśnie, większość to idioci. Aktorzy ich świetnie grają, ale kurde .. no nie mogę patrzeć na to. Nie śmieszy mnie taki natłok bezmózgowia u bohaterów. Czy na prawdę tak wyglądają miasteczka w Stanach? Martwi mnie też to, że jak tylko ktoś z filmwebowiczów napisze, że mu się nie podoba taki serial, to zaraz jest sprowadzany do poziomu bohaterów Fargo jeśli chodzi o inteligencję oraz poziom zainteresowań. Ciężko mi się ogląda(ło) "Fargo", ale to w ogóle nie znaczy, że się nie znam, bądź nie doceniam/ nie rozumiem ambitnych pozycji. Nie mnie jednak to oceniać, choć zainteresowanych zapraszam do opinie opartej moimi ocenami. Może się mylę.