PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=688850}

Fargo

2014 -
8,2 76 tys. ocen
8,2 10 1 75928
8,4 47 krytyków
Fargo
powrót do forum serialu Fargo

Jaka kolejność czy w ogóle jest to jakoś powiązane

Czyli najpierw serial czy film ?

ocenił(a) serial na 8
djcoco

Ja widziałam film dawno, a jestem po 1 odcinku serialu i oprócz podobnego klimatu nie widzę żadnego powiązania. Film z tego co pamiętam trochę mnie rozczarował, a serial jest póki co genialny.

siwa89

No właśnie na razie obejrzałem film i jestem rozczarowany (wiem że zaraz napotkam fale krytyki) ale film według mnie średni. Teraz czas na serial

ocenił(a) serial na 8
djcoco

Serial Cię nie zawiedzie, wg mnie bardzo różni się od filmu :)

siwa89

Szkoda że bardzo różni się od filmu... Dla mnie Fargo to jeden z najlepszych filmów. Spróbuję pierwszy odcinek serialu może jednak mnie wciągnie.
Do djcoco - a tam zaraz fala krytyki, ważne że obejrzałeś i masz swoje zdanie. Możesz ewentualnie powiedzieć co Cie w filmie rozczarowało.

ocenił(a) serial na 9
djcoco

Daleko od siebie, ale rodzaj humoru ten sam.

ocenił(a) serial na 9
djcoco

Spora różnica między filmem a serialem i cięzko powiedzieć od czego lepiej zacząć, ale myśle że mimo wszystko najpierw lepiej obejrzeć film, a potem serial. Obie produkcje bardzo dobre. Polecam

ocenił(a) serial na 10
rizzo

Jasne, dobrze oglądać chronologicznie, czyli najpierw film.
Ale odwrotnie też można, wtedy serialowe nawiązania do filmu (nie, żeby ich dużo było) złapie się niejako w drugą stronę.
BTW, szkoda, że młodzież nie zna tak kapitalnych filmów z końca zeszłego wieku, jak właśnie Fargo. Ale wszystko do nadrobienia :)