Jak ten serial morze się komuś podobać?Cudem dotrwałem do końca pierwszego odcinka ,moja
zona odpadła w polowie !Tak sie naturtalnie zachowuja ludzie?gdzie pytam sie gdzie?>Przeciez
bohaterzy tego serialu to przyglupy ale jakim cudem wszyscy plicjanci to idioci?Totalnie nierealny
,wolny nudny i głupi!NIE POLECAM
Ja też nie rozumiem fascynacji tematyką marynistyczną. Zawsze wolałem rzeki, jeziora i oceany (większe akweny).
"gdzie pytam sie gdzie?"
W Minnesocie.
W Minnesocie. Dlatego też niezbędny był tu Lorne Malvo który (na swój sposób) zrobił z nimi porządek.
Nie każdy serial musi być realistyczny. Polecam zapoznać się z terminem "absurd" :)
Nie oglądałem serialu ale film widziałem.Jest świetny i ponoć bracia Coen oparli scenariusz na prawdziwych wydarzeniach więc...
"ponoć bracia Coen oparli scenariusz na prawdziwych wydarzeniach" to jest ściema
Zgadzam. Film jest oczywiscie odrealniony ale mozna w nim sie doszukiwac pewnych prawd. Moze przejaskrawionych ale prawd, np o bezsensownosci ludzkiej egzystencji, pustce, bezcelowosci, egoizmie a przedewszystkim PYSZE ludzi w dzisiejszych czasach zepsutych materializmem, ktorych Bogiem jest pieniadz. Mozna zobaczyc takze jak wiele ludzi stacza sie i woli wierzyc w teorie ewolucji w to ze pochodza od skaly i musza walczyc o przetrwanie, nihilizm, ateizm to religia dzisiejszego swiata, dno moralne, im bardziej gowniane tym lepsze. Jedyna Prawda, Zycie i Droga - to Jezus Chrystus ale ludzie maja tak wielkie klapki na oczach ze nie dostrzegaja tej PRAWDY, i wola zyc w falszu i uludzie szczescie.