PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=688850}

Fargo

2014 -
8,2 76 tys. ocen
8,2 10 1 76011
8,4 51 krytyków
Fargo
powrót do forum serialu Fargo

Ten serial ma jedną z najgorszych kampanii reklamowych, jakie w życiu widziałem. Pomimo
zatrudnionych gwiazd (Freeman, Bob Thornton, Odenkirk) serial na dzień dzisiejszy (8 dni do
premiery) nie ma nawet porządnego trailera. Nie jest nigdzie reklamowany. Zero plakatów,
wywiadów, nic. Ani widu, ani słychu. Dla porównania "True Detective" był promowany na każdym
kroku, trailery i spoty zalewały internet i kablówkę na długo przed premierą. To samo tyczy się
"Gry o Tron", którą już można rzygać, bo zaraz otworzę lodówkę i zobaczę spot tego serialu.

Wiadomo że HBO ma najlepiej zrobione i dopieszczone seriale, tak pod względem treści jak i
marketingu. Jest to gigant i jeden z przodowników kablówki; nie zmienia to jednak faktu, że zero
zainteresowania projektem, w który zaangażowani są podobno bracia Cohen jest co najmniej
dziwne.

TomKruz

Dokładnie chociasz trailer nie jest taki zły ele tylko jeden trailer i to nie po polsku :(
Ps.Oglądałes film braci cohen - Fargo ?

Kubosorek120

Tak, oglądałem. Moim zdaniem esencja stylu Cohenów- mieszanina czarnej komedii, dramatu i kryminału. Absolutny klasyk, nie można przejść obok niego obojętnie.

Strasznie mnie interesuje, czy twórcy przeniosą tę odrobinę groteski i parodii także do serialu. Jeśli udałoby się im to w takim stopniu jak w filmie, mielibyśmy nowe "Twin Peaks" :D

Osobiście nie pytam o film, bo podglądnąłem że masz go w ulubionych :)

ocenił(a) serial na 8
TomKruz

Braci Coen. Cohen to jest Leonard.

Myślę, że szukanie punktów wspólnych między Fargo a Twin Peaks to pomysł raczej bez większego sensu - chociażby dlatego, że dzieło Lyncha ciężko porównywać z jakimkolwiek filmem, zaś seriale w ciągu tych dwudziestu lat znacznie bardziej zbratały się z konwencjami kinowymi. A co do dowcipu, parodii - na pewno będzie tego sporo. Odenkirk, Billy Bob i Freeman są znani ze swojego poczucia humoru.

destro_2

Trailer nawet mi się spodobał, z chęcią serial obejrzę. Orientujecie się gdzie go będzie można zobaczyć?

ocenił(a) serial na 8
silverlp1

Zależy o której wstane i czy od razu beda angielskie napisy ale myślę, że koło 11 rano u mnie na TV
eh skąd tacy ludzie się biorą

danteusz

I to miało być do mnie? Słabe powiem Ci.... Pytam najzwyczajniej, bo nie jestem wtajemniczona jak długo po premierze w Stanach są puszczane u nas takie seriale, może ktoś wie, czy niedługo będzie rozpowszechniany na inne kraje, poza tym może ktoś zna link na którym będzie można go obejrzeć w niedługim czasie. Zadałam tylko pytanie a tu już proszę...

ocenił(a) serial na 8
silverlp1

thepiratebayKROPKAse

TomKruz

Seriale z HBO są mocno przereklamowane, tak jak piszesz - sprzedają tylko marketing, a tu proszę mało znana stacja FX wypuściła ŚWIETNY serial. To nic, że jest mało rozreklamowany, sam się rozreklamuje i stacja nie będzie musiała wydawać na to bezsensownie wydanych pieniędzy ...i tutaj tkwi piękno tego serialu - człowiek natrafia na coś nieznanego i okazuje się, że serial jest WCIAGAJĄCY i że WARTO GO OGLĄDAĆ (mam nadzieję, że taką klasę jaką pokazali w pierwszym odcinku będą dalej kontynuować).

ocenił(a) serial na 8
cameronpoe

Najlepsze seriale w historii telewizji czyli the wire, sopranos, deadwood, six feet under są ze stacji hbo także twierdzenie ,,Seriale z HBO są mocno przereklamowane,, jest co najmniej niepoważne

TomKruz

Klapą marketingową jest umieszczenie na początku odcinka informacji o tym, jaki to ten serial jest prawdziwy, bo opiera się na faktach... przykre to trochę, bo wiadomo przecież, że historia jest fikcyjna. Niestety trochę mnie to zniechęciło do oglądania :P

ocenił(a) serial na 9
elfka77

Widziałaś oryginalne Fargo? Film Coenów też się tak zaczynał, choć też był nieprawdziwy. To po prostu nawiązanie, a nie żadna tam "klapa marketingowa"

ocenił(a) serial na 10
bozon

A nie zaczynał się przypadkiem informacją że 'jest na faktach, a przynajmniej mógłby być', czy jakoś w ten deseń? Coś tak mi się kojarzy choć nie jestem pewien, dawno oglądałem.
Edit. Chyba jednak się mylę :p

ocenił(a) serial na 9
rychu666

Słowo w słowo tak samo, poza rokiem rzecz jasna ;)

bozon

U Coenów w napisach końcowych pojawia się wyjaśnienie, że wszystkie postacie i zdarzenia są fikcyjne, ale właśnie sprawdziłam i w serialu również pojawia się taka informacja. Irytuje mnie tylko to, że niektórzy mogą dać się na to nabrać i potem opowiadać wszystkim, jaki to serial na faktach ostatnio obejrzeli :P