Moim zdaniem akcja idzie w odpowiednim kierunku. Eating the Blame to do tej pory zdecydowanie najlepszy odcinek. Skupienie się na Malvo wyszło na dobre.
Odcinek równie dobry jak pierwszy epizod. Mam nadzieję, że zostanie tak do końca.
Walizka na początku to ta z filmu? Dziwne, że przez prawie 20 lat sobie tam tak leżała skoro istnieje takie coś ja pory roku, a śnieg topnieje.
Może, że coś przeoczyłem to proszę mnie poprawić :)
Walizka wyciągnięta była dawno temu, gdy Stavros Milos wprowadzał się dopiero do miasteczka, więc mogło być to mniej więcej w tym samym czasie, w którym działa się akcja filmu (wiek jego syna również to sugeruje).
Było napisane, że Stavros znalazł walizkę w 1986. Też chciałbym taką forsę znaleźć :D
Bardzo dobry odcinek, aż muszę obejrzeć film bo do tej pory tego nie zrobiłem, a patrząc na recenzję tego odcinka to się to coraz bardziej splata i lepiej będzie jak obejrzę jeszcze film :). Chyba najlepszy odcinek sezonu razem z tym pierwszym oczywiście.
Pierwszy odcinek w pewnym sensie dawał duże nadzieje na to, że serial będzie lepszy od filmu po obejrzeniu 4 stwierdzam iż jest to raczej niemożliwe. Pilot był po prostu za dobry.
Kolejny świetny odcinek, scena na komisariacie rozwaliła.
tak btw, jak hat aki nie zadeklarują się do zrobienia napis ów na środę to chyba sam machę tłumaczenie w dzień emisji.
Ja oglądam z angielskimi. Polskie tłumaczenia stoją na wysokim poziomie, ale pojawiają się z dużymi opóźnieniami.
Ja oglądam 2 razy, najpierw z angielskimi a później z polskimi, żeby być pewnym, że nic nie przeoczyłem i czasem są jakieś małe aczkolwiek rażące uproszczenia w tłumaczeniu.
I tak jest całkiem nieźle, niektóre internetowe tłumaczenia psują radość z oglądania.
Dokładnie, cieszmy się, ze w ogóle komuś chce się robić tłumaczenia, choć fakt, czasem wyć się chce, jak się widzi błędy ortograficzne (nie pieję konkretnie do tłumaczy tego serialu - jak na razie klasa, jeśli chodzi o tłumaczenie, ale już zdarzyło mi się zobaczyć "żeczywiscie" czy "w ogule" w napisach :) )
Naprawdę solidny odcinek w porównaniu z 2 poprzednimi i świetny pomysł z ukazaniem losów walizki z filmu.
Pewnie się okaże, ze ta torba z pieniędzmi znaleziona przez Króla ma związek z tą spaprana sprawą Lundy'go i szefa Hanksa :)
Oj, ale to co napiszę to raczej nie spoiler. Torba którą znalazł Stavros pojawiła się wcześniej w filmie ;P. Była nawet scena w której została zakopana.