PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=688850}

Fargo

2014 -
8,2 76 tys. ocen
8,2 10 1 75996
8,4 51 krytyków
Fargo
powrót do forum serialu Fargo

Moim zdaniem akcja idzie w odpowiednim kierunku. Eating the Blame to do tej pory zdecydowanie najlepszy odcinek. Skupienie się na Malvo wyszło na dobre.

ocenił(a) serial na 10
DramaticBrony

koncowka fajna ;)
akcja idzie do przodu-czekam na kolejny odcinek

ocenił(a) serial na 9
luquepl

To samo uniwersum co w filmie :)

ocenił(a) serial na 8
DramaticBrony

Odcinek równie dobry jak pierwszy epizod. Mam nadzieję, że zostanie tak do końca.

ocenił(a) serial na 9
DramaticBrony

Walizka na początku to ta z filmu? Dziwne, że przez prawie 20 lat sobie tam tak leżała skoro istnieje takie coś ja pory roku, a śnieg topnieje.
Może, że coś przeoczyłem to proszę mnie poprawić :)

ocenił(a) serial na 10
Garrus2

Walizka wyciągnięta była dawno temu, gdy Stavros Milos wprowadzał się dopiero do miasteczka, więc mogło być to mniej więcej w tym samym czasie, w którym działa się akcja filmu (wiek jego syna również to sugeruje).

ocenił(a) serial na 9
Garrus2

Było napisane, że Stavros znalazł walizkę w 1986. Też chciałbym taką forsę znaleźć :D

ocenił(a) serial na 9
Garrus2

Stavros znalazł walizkę jeszcze w czasie wydarzeń przedstawionych w filmie.

DramaticBrony

Bardzo dobry odcinek, aż muszę obejrzeć film bo do tej pory tego nie zrobiłem, a patrząc na recenzję tego odcinka to się to coraz bardziej splata i lepiej będzie jak obejrzę jeszcze film :). Chyba najlepszy odcinek sezonu razem z tym pierwszym oczywiście.

ocenił(a) serial na 8
RoHunter

To wyobraź sobie, że film jest lepszy.... tak z dwa razy lepszy :)

ocenił(a) serial na 9
lukasbo

nie

ocenił(a) serial na 8
lukasbo

Pierwszy odcinek w pewnym sensie dawał duże nadzieje na to, że serial będzie lepszy od filmu po obejrzeniu 4 stwierdzam iż jest to raczej niemożliwe. Pilot był po prostu za dobry.

ocenił(a) serial na 8
DramaticBrony

Kolejny świetny odcinek, scena na komisariacie rozwaliła.
tak btw, jak hat aki nie zadeklarują się do zrobienia napis ów na środę to chyba sam machę tłumaczenie w dzień emisji.

ocenił(a) serial na 9
danteusz

Ja oglądam z angielskimi. Polskie tłumaczenia stoją na wysokim poziomie, ale pojawiają się z dużymi opóźnieniami.

ocenił(a) serial na 8
DramaticBrony

Ja oglądam 2 razy, najpierw z angielskimi a później z polskimi, żeby być pewnym, że nic nie przeoczyłem i czasem są jakieś małe aczkolwiek rażące uproszczenia w tłumaczeniu.

ocenił(a) serial na 9
danteusz

I tak jest całkiem nieźle, niektóre internetowe tłumaczenia psują radość z oglądania.

ocenił(a) serial na 9
DramaticBrony

Dokładnie, cieszmy się, ze w ogóle komuś chce się robić tłumaczenia, choć fakt, czasem wyć się chce, jak się widzi błędy ortograficzne (nie pieję konkretnie do tłumaczy tego serialu - jak na razie klasa, jeśli chodzi o tłumaczenie, ale już zdarzyło mi się zobaczyć "żeczywiscie" czy "w ogule" w napisach :) )

ocenił(a) serial na 9
DramaticBrony

Akcja ze zmianą osobowości Malvo genialna. Idealny czarny charakter :D

ocenił(a) serial na 8
DramaticBrony

Naprawdę solidny odcinek w porównaniu z 2 poprzednimi i świetny pomysł z ukazaniem losów walizki z filmu.

DramaticBrony

Ten serial jest coraz lepszy!

emo_waitress

Pewnie się okaże, ze ta torba z pieniędzmi znaleziona przez Króla ma związek z tą spaprana sprawą Lundy'go i szefa Hanksa :)

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Raczej nie. Oglądałaś może film? :P

rychu666

Tak, ale dawno i na szczęście nie wszystko pamiętam :) Tylko bez spojlerów!

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Oj, ale to co napiszę to raczej nie spoiler. Torba którą znalazł Stavros pojawiła się wcześniej w filmie ;P. Była nawet scena w której została zakopana.

ocenił(a) serial na 9