Witam. Może jestem zbyt wielkim fanem BB i wszystko mi się z nim kojarzy ale czy wy czasem nie
odnieśliście wrażenia, że w około 44 minucie reżyser puszcza oko fanom Haisenberga?
Gdy Vern odbiera telefon od swojej żony odrazu pada słowo White, normalnie nigdy bym tego nie skojarzył z
BB ale w drzwiach stoi sam Soul Goodman więc samo jakoś się tak nasunęło.
Sam serial zapowiada się świetnie, z niecierpliwością czekam na drugi odcinek.
oo nawet nie skojarzyłem, a fanem jestem tak samo wielkim xD i jeszcze powtarza 'white what' i wtedy w tle jest saul, może masz racje ;)
Może ktoś wyłapał, może nie. Ja znalazłem nawiązanie do Big Lebowskiego, też od braci Coen.
http://oi60.tinypic.com/2yw7s6a.jpg
Tablica z White Russian, które Dude popija przez cały film.
A w drugim odcinku nauczycielka o nazwisku Knutson, tak miała na nazwisko Bunny Lebowski (Fawn Knutson) ;)
Nawiązań do różnych filmów braci jest sporo. np gdy Malvo dzwoni do młodego Hessa przedstawia się jako Stan Grossman.
Nie wspominając już o tym że postać Malvo to wypisz wymaluj Anton Chigurh z No Country for the Old Men ;)
z nawiązań do BB, zauważyłem w 4 odc samochód Waltera White'a (Molly wychodzi z biura ubezpieczeniowego Lestera:)
z nawiązań do BB, zauważyłem w 3 odc samochód Waltera White'a (Molly wychodzi z biura ubezpieczeniowego Lestera:)
A mi się przypomniało breaking bad w pewnym momencie, jak Lester był u tego swojego brata i ten pokazywał mu swoją broń (nie miałem jeszcze pojęcia wielkiego o czym jest serial, nie czytałem nawet opisu lecz wiedziałem że jest dobry z tego co piszą ludzie w sieci) i wtedy pomyślałem że brat zainspiruje brata jak Hank Waltera tą produkcją narkotyków w BB i że ten weżmie jego broń i zacznie wymierzać sprawiedliwość w sumie dalej nie wiem jeszcze o czym konkretnie jest ten serial bo opis na filmweb skąpy a skończyłem oglądać na 30 minucie bo muszę niestety zaraz iśc spać, jutro dokończę :)