PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=688850}

Fargo

2014 -
8,2 76 tys. ocen
8,2 10 1 76006
8,4 51 krytyków
Fargo
powrót do forum serialu Fargo

Okej, naprawdę trzymał mnie ten serial w napięciu, gra Freemana doprawdy doskonała, ale nie
mogę pojąć wielu scen które były w tej produkcji.
Prawdziwy Lester nie miał jak przedstawić 50% swoich scen z racji tego, że zginął, a jednak w
wspomnianej połowie jego występów był w samotności i można sie domyślać jedynie niektórych
ruchów. To się tyczy też innych postaci, jak dwójka z FBI.

ocenił(a) serial na 10
wisnia1892

Ktoś tu zapomina, że serial jest fikcyjny :P
A takie rzeczy można wyjaśnić np. dziennikiem, który twórcy mogą powiedzieć, że postacie prowadzili bo wszystkie wydarzenia są w pełni FIKCYJNE.
To nie nadinterpretacja tylko twórczość.

ocenił(a) serial na 7
Bladejs

Jak to serial fikcyjny? Na początku każdego odcinka pisało, że to true story, wszystko z wyjątkiem nazwisk oparte na faktach.

Nie, nie można tak tego usprawiedliwić. Samo znalezienie magnetofonu Malvo było kluczowe i zostało ukazane, podobnie byłoby z dziennikami. Poza tym, nikt nie jest taki głupi by spisywać swoje zbrodnie by ktoś je potem opowiedział.

wisnia1892

chwyt marketingowy. :D

ocenił(a) serial na 7
sceptyk9

Naprawdę łatwo było w to uwierzyć, bardzo mało odwazna historia jak na aktualnie produkowane seriale.

ocenił(a) serial na 8
wisnia1892

Ten film nie jest na faktach.
Like the original film, each episode begins with the superimposed text:

"This is a true story. The events depicted took place in Minnesota in 2006. At the request of the survivors, the names have been changed. Out of respect for the dead, the rest has been told exactly as it occurred."

However, this claim is completely fictional.[14] Showrunner Noah Hawley continued use of the Coens' device, saying it allowed him to tell “a story in a new way”.

ocenił(a) serial na 7
Niskobudzetowy

Źle zrozumiałem, dzięki.

ocenił(a) serial na 10
Niskobudzetowy

Dokładnie - filmom nigdy się nie ufa.