PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=688850}

Fargo

2014 -
8,2 76 tys. ocen
8,2 10 1 76169
8,4 53 krytyków
Fargo
powrót do forum serialu Fargo

Witam serdecznie zacne grono,
bardzo nurtuje mnie jedna rzecz: mianowicie scena, kiedy Malvo odbiera na poczcie lewe dokumenty i oglądając je po otwarciu koperty mówi "Jestem pastorem" sugeruje, że to jego przykrywka dopiero "od teraz".
Jak zatem jest możliwe, że po aresztowaniu i wypuszczeniu Malvo, gdy Grimly sprawdza na komputerze w domu prawdziwość jego legendy na stronie internetowej parafii, w której Malvo jako pastor rzekomo sprawuje posługę, znalazło się jego zdjęcie? Błyskawiczny włam hakerski, czy się czepiam?
Z prawie roczną praktyką dentystyczną też trochę zonk jak dla mnie. Żeby pacjentom leczyć zęby przez tyle czasu i nie zostać zdemaskowanym, to chyba jednak tę stomatologię trzeba skończyć; czyżby Malvo miał w ręku dodatkowy fakultet oprócz killerowania?

k_cebula

Malvo miał jakiegoś znajomego w Dakocie, który naganiał mu klientów. Można się domyślać, że pomagał mu również zmieniać tożsamość, dawał pieniądze itp. Skoro potrafił sfałszować dowód osobisty, żeby Malvo mógł "zostać księdzem", to sądzę, że sfałszowanie lub zhakowanie strony internetowej, też nie stanowiło problemu. Fakt, że jeśli chodzi o wątek dentysty, to jest to troszkę naciągane, ale jednocześnie nie jest niemożliwe. Zobacz, jakim Malvo potrafił być manipulantem i jak łatwo mu przychodziło wyprowadzenie ludzi w pole. Moim zdaniem miał znowu podłożone dokumenty, dyplomy medyczne itp., a fachu po prostu się nauczył (zabiegi dentystyczne nie są szczególnie wybitną medycyną, tym bardziej pracując w jakiejś małej wiosce). W gabinecie z nim pracowała miła i głupia blondyneczka, którą też omotał, ale która być może miała pojęcie o pracy, więc wszystko mu tłumaczyła. Zresztą w serialu jest powiedziane, że mija rok od poprzednich wydarzeń, a jest to szmat czasu, żeby przystosować się do nowej roli. Malvo był profesjonalistą, był bardzo pewny siebie i łatwo mu przychodziło wtapianie się w otoczenie oraz przybieranie nowych twarzy.