PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=688850}

Fargo

2014 -
8,2 76 tys. ocen
8,2 10 1 75926
8,4 47 krytyków
Fargo
powrót do forum serialu Fargo

i stwierdzam ze te odleglosci miedzy tymi miastami Fargo-Bemidji-Duluth - to sa jak na nasze europejskie warunki - niemalze kosmiczne! Nie kapuje jak tak sobie policja mogla kursowac - dystans Bemidji-Duluth to "tylko" 240 km... Fargo-Duluth - 400 km! A miedzy nimi - wielkie NiC - prosta droga i pola... Tam kogos zamordowac i utopic w jakims jeziorze to naprawde pestka.

Wikus_Van_De_Merwe

Czy serila jest lepszy od filmu? Tzn film mi sie srednio podobał. To była dla mnie bardziej komedia. Dialogi na słabym poziomie. Tylko jakies AHAAA?? YEEAH! :) Moze w tamtych rejonach tak rozmawiają :) ALe wracając do sedna. Czy serial to fajna ambitna produkcja?

ocenił(a) serial na 8
marcin0218

eeee no - jak Ci juz sie org. Fargo srednio podobal - to mozesz o seri zapomniec - nic dla Ciebie... - Dialogi na slabym poziomie? Tssss... sorry, ale nie wiesz o czym mowisz...
A serial to oczywiscie ambitna produkcja - ale co z tego, jak nie bedziesz w stanie tego docenic? ;)

Wikus_Van_De_Merwe

I się pomyliłeś, naszczęscie :) Obejrzałem już 3 odcinki serialu i mnie bardzo wciągnął. Jest bardziej rozbudowany niż film. Więcej postaci i zwroty akcji. Jak np scen, że policjant przychodzi do LEstera pogadać, nagle zauważa krew, karze LEsterowi położyć się na ziemi i BANG. Pojawia się nagle Billy Bob Thornton. Nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy. Świetny.

A co do filmu to tak dla mnie to był słabe dialogi. Jak widziałem rozmowy tych policjantów ze swiadkami to to jakaś kpina. Świadek mói że podejrzany wyglądał śmiesznie... I to kilku tak mowiła a policjant na to: AHAAA. A świadek YEAAHH!! A potem rozmawiali o pogodzie... NO chyba policjant w normalnym filmie poprosiłby i dokładniejsze szczegóły? Śmieszny ale co mial takiego śmiesznego? A swiadek by powiedział: "duże wyłupiaste oczu i krzywe zeby. Każdy w inną stronę". A nie BYŁ SMIESZNY, aha dzieki jutro bedzie mróz do widzenia. Oczywiscie sam pomysł na film, porwano mu żonę bo chciał się wzbogacić jest bardzo fajny. No ale film powstał w 96 roku, więc od serialu dzieli go pare łądnych lat. NO ale każdy ma swój gust, a bracia Coen robią często specyficzne filmy które jednym przypadają do gustu a innym nie.

ocenił(a) serial na 8
marcin0218

mo to juz sam z tego nic nie wiem - przeciez te dialogi w Fargo-filmie sa tak samo odjechane jak w tej serii, na tym przeciez ta cala rzecz polegala, ze one mialy byc absurdalne - no co Ci mam film tlumaczyc? Fargo-film jest genialny - tam nawet zupelny statysta jest genialnie dobrany, w nim kazda postac i kazdy dialog i kazdy gest a nawet nic nie wazne slowko, nie jest bez przypadku i wszystko jest super wymyslone i dobrane... A te dialogi to nagle Ci one w serialu nie przeszkadzaja, chociaz przeciez sa tak samo zakrecone jak w filmie - nie wiem, to sie moze zdecyduj - bo jak w jednym moga Cie wkurzac, a w drugim byc OK?

Wikus_Van_De_Merwe

ale czy ja chciałem byś mi coś tłumaczył? Ja tylko mowie o swoich odczuciach :) Film mi sie srednio podobała serial bardzo i tyle :)

ocenił(a) serial na 10
Wikus_Van_De_Merwe

dialogi sa super, śmieszne i metaforyczne, oczywiście jest dużo jęków bo Lester i Gus to takie niemoty że muszą troche podukać, ale o to własnie chodzi. Postacie wykreowane od A do Z.

ocenił(a) serial na 8
vcr_

no wlasnie mu to tlumaczylem - a koles dialogi byly slabe, bo takie nierealne i zakrecone.... No Jezus Maria, no witki przeciez opadaja....