PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=688850}

Fargo

2014 -
8,2 76 tys. ocen
8,2 10 1 75926
8,4 47 krytyków
Fargo
powrót do forum serialu Fargo

Postacie celowo przerysowane, troche jak w Twin Peaks, ktorym to serialem tworcy mam nadzieje, ze sie inspirowali. Sporo dziwakow, glupkow, bohaterow, jakby to rzec, charakterystycznych, wyrazistych. Fajna groteska zmieszana z czarnym humorem, dobry montaz i kreacje aktorskie. Oczywiscie, jest tutaj troche schematyzmu, ale niekiedy sparodiowanego. Nie wiem jeszcze jak ta historia sie zakonczy, ale od poczatku wiedza to scenarzysci, bo na szczescie nie jest to bezwartosciowy tasiemiec wielosezonowy.
Sporo wysmakowanych scen, ujec o charakterze - ze tak powiem - artystycznym. Na dobry poczatek daje ocene 7/10, a z ostateczna ocena wstrzymam sie do zakonczenia.

ocenił(a) serial na 10
per333

wg mnie Fargo to trochę takie Twin Peaks 21 wieku...
dodam też, że jestem pozytywnie zaskoczona aktorką pod postacią żonki Hessa, do tej pory kojarzyłam ją z durnych chigurhów...akhem...chirurgów ;)

ocenił(a) serial na 10
per333

Myślę raczej, że twórcy Fargo inspirowali się Fargo, a nie Twin Peaks :-)

ocenił(a) serial na 8
yossarian84

Powinowactwo z filmem Fargo jest oczywiste, ale to jest serial, dzieki temu przewija sie cala plejada specyficznych, charakterystycznych postaci, co kojarzy mi sie silnie z serialem Twin Peaks.

ocenił(a) serial na 7
yossarian84

mi to jeszcze zaleciało troche "to nie jest kraj dla starych ludzi" Chyba za dużo zapożyczeń jak dla mnie

ocenił(a) serial na 8
mapetadamsky

Ciężko mówić o zapożyczeniach, gdy serial produkują Coenowie. Nie sądzisz?

per333

jakie Twin Peaks!? Fargo to Fargo i tyle ;)

per333

Zgadzam się z Twoją opinią całkowicie. Dla mnie ten serial jest rewelacyjny.

ocenił(a) serial na 10
per333

Naturalnie Twin Peaks przetarło szklaki dla takich produkcji. Serializacja pomysłu z Fargo wyszła znakomicie, 10 odcinków dało ogromną frajdę i jednocześnie jest to wystarczająca ilość by oglądanie się nie dłużyło.