PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=688850}

Fargo

2014 -
8,2 76 tys. ocen
8,2 10 1 75996
8,4 51 krytyków
Fargo
powrót do forum serialu Fargo

s01e09 opinie

ocenił(a) serial na 8

majstersztyk ,Billy Boba gra przez cały sezon była nienaganna, ale w tym odcinku przerósł samego
siebie. Lester ma na co zasłużył , YES or NO ,Lester ?Tak jak w pierwszym odcinku nie miał wyboru
,co zrobi malvo ,tak teraz było odwrotnie.
Czekam na finał za tydzień, wiem że będzie super , tak jak i cały sezon.

ocenił(a) serial na 10
outlaw87

Malvo to wyprzystojniał dzięki nowemu imidżowi dentysty ;)
a Lester dostanie za swoje, załatwił kolejną żonę... i wkurza mnie to jego sapanie

ocenił(a) serial na 9
outlaw87

No i znowu zaczyna się robić gorąco. :D Po paru trochę nudniejszych odcinkach ten znowu wgniata i już można domyślić się jaka masakra będzie w ostatnim odcinku. :)

ocenił(a) serial na 8
outlaw87

Mnie trochę rozczarowała ostatnia akcja, bo po pierwsze, babka nie zdjęła kaptura w pomieszczeniu. A po drugie wg mnie Malvo nigdy by nie rozwalił Lestera bez upewnienia się, że on to on. Nigdy przecież nie spieszył się ze swoimi akcjami. A tu tak trochę po partacku :(

ocenił(a) serial na 8
zwieracz

a nie pomyślałeś ,że Malvo dobrze wiedział kogo zabija ,nie wydaje mi się żeby był na tyle głupi, żeby nie rozpoznać kobiety od nie wysokiego faceta, no i jeszcze długie włosy ,przecież światło było zapalone i na pewno jakiś kosmyk wystający by zauważył, albo po prostu widział nadjeżdżający samochód i przyglądał się jak żona Lestera wychodziła z auta.

ocenił(a) serial na 9
outlaw87

Po prostu nie mam słów, poświęcać żonę zamiast samemu przyjąć na klatę że jest się debilem, mam nadzieję że ten frajer zginie w finale i to jakąś okrutną śmiercią. Nie dość że podszedł sam z siebie bo chciał pokazać jaki to on kox teraz nie jest, to do tego chyba sam nie wiedział na co się zgadza mówiąc 'yes', i jeszcze do tego zamiast mu pomóc i wszystko byłoby ok to uciekł, dobre combo :) On już był chyba mniejszą ciotą na starcie serialu niż teraz. Sam odcinek mega. Rozumiem że 2 sezonu nie będzie czy jeszcze nie wiadomo?

outlaw87

Niesamowite, jak Fargo pokazuje, że każda decyzja, każde, nawet delikatne skręcenie z właściwiej ścieżki, ma swoje konsekwencje, nie raz gorsze, niż się można spodziewać.
To co odstawia teraz Lester, to, że nie miał oporów przed skrzywdzeniem własnego bratanka, niewinne dziecko, to że teraz bez wahania poświęcił kolejną niewinną osobę - co za szuja i tchórz! Ugh.
Wszystko ładnie się zazębia, puzzle dalej zgrabnie się układają, ten serial przynosi mi ukojenie, jest tak cudnie logiczny.

Interesujące jest to, jak Lesterowi wydaje się, że "tańczy z wilkami" :D wydaje mu się, że gra w tej lidze, przecież tyle osiągnął w ciągu roku! Ale ponowne pojawienie się w jego życiu Thorntona udowadnia, że owszem, może w pracy jest "wilkiem", ale w obecności prawdziwych drapieżników, wciąż jest pudelkiem.

Plusy dla Billa za genialną grę aktorską w windzie, pstryk! i znika dentysta :o

Co z Królem?

emo_waitress

I jedno mnie zastanawia - dlaczego Molly nigdy nie odwiedziła Chaza?