PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=244077}
7,4 3,8 tys. ocen
7,4 10 1 3756
Fate/Stay Night
powrót do forum serialu Fate/Stay Night

Aż się łezka w oku kręci po ostatnim odcinku.Nie wiem czemu to anime ma tylu krytyków,bardzo
dobre anime,fajnie wykonane,chociażby sam Herakles,musiał wykonać 12 prac jak w
mitologii,dlatego trzeba było go zabić 12 razy... Bardzo pomysłowe anime,choć nie oglądałem
drugiego sezonu "Fate/Zero" co jest prequlem,który wyszedł później,to mam zamiar obejrzeć,ale
przecież nie o nim mowa,tylko o FSN : )

Agron334

Może to stary news, ale ma wyjść kontynuacja fate/stay night'a - czyli sequel, możliwe, że w drugiej połowie bieżącego roku.

films100

skąd to info masz ?

Agron334

To jest pewne info potwierdzone podajże przez samych twórców, prace chyba już nawet trwają. Masz tutaj nawet PV http://vk.com/video-55690413_166921962?hash=2c1b51653513281f

Ja osobiście korzystam często z ANN.
A i PV (jakbyś ktoś nie wiedział) znaczy Promotional Video.

ocenił(a) serial na 10
films100

Na 100% na jesieni będzie premiera sequela, który będzie kontynuacjuą Fate/Zero. Wybornie!

Animefun666

Sprostowując:będzie to kontynuacja Fate/Stay Night. Na początku było Fate/Stay Night potem był powrót do przeszłości, czyli Fate/Zero, a teraz będzie ciąg dalszy całej historii.

Ciekawostka: Na początku Saber miał być mężczyzną.

ocenił(a) serial na 10
films100

Podaj mi, proszę, link do tejże wiadomości, bowiem wszędzie gdzie czytałem, nowe Fate/Stay Night będzie nową wersją, a nie dalszym ciągiem. I tyleż wiem i na to się przygotowuję.
Najczęściej Fate/Stay Night (2014) jest określane jako "Alternative Version", więc to mówi samo za siebie.

Animefun666

powiedzmy remake, ale będzie mu bliżej do Night niż Zero

ocenił(a) serial na 10
films100

Sami twórcy mówią, że jest to remake, ale głównym punktem wyjściowym jest historia z Fate/Zero, więc jest jej bezpośrednią kontynuacją, która będzie jedynie oparta na Fate/Stay Night z 2006 roku, z tą różnicą, że z o wiele potężniejszym funduszem. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Animefun666

nie interesuje się tym tytułem, wiec pewnie jest tak jak mówisz, ale nigdy jeszcze nie słyszałem o sequelu prequela :)

ocenił(a) serial na 10
films100

Prequel był przecież początkiem historii i należy ją traktować jako nową produkcję. :)

Animefun666

teraz jak czytam moje komentarze to się śmieje, miałeś cały czas rację. nie jestem fanem tej serii, widziałem tylko Fate/Zero i nie mam ochoty oglądać Night, ani jego remaku. no to tyle :)

ocenił(a) serial na 10
films100

Aaa, no i wyjaśniona sytuacja. Ja sam, wielkim fanem też nie jestem, ale tą serię darzę wielkim sentymentem.

ocenił(a) serial na 6
films100

Remake nie kontynuacja ;)