PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=735271}
6,8 23 tys. ocen
6,8 10 1 22772
5,0 5 krytyków
Fear the Walking Dead
powrót do forum serialu Fear the Walking Dead

oryginalny pilot The Walking Dead ma nasz bohater, Rick Grimes, który budzi się ze śpiączki. W tym czasie na zewnątrz, zombie opanowały świat a on sam musi dowiedzieć się, gdzie jest, co się stało, i jak znaleźć swoją rodzinę, Ale to, co wydarzyło się podczas śpiączki Ricka To okres, który rzekomo ma być odsłonięty w spin-off. Innymi słowy, producenci mają zamiar cofnąć się , aby ukazać nam , jak świat radził sobie w czasie kryzysu zombie, gdy Rick spał.

Kirkman obiecuje również nowy styl wizualny w nowym spin-off ..

jak myślicie , wypali?:) myślę że powinno :) czekamy

ocenił(a) serial na 4
Devirginator

Generalnie to całe TWD jest dość nudne, jak sobie teraz przypomnę tą niezliczoną ilość niepotrzebnych wątków i dłużyzn, to się cieszę, że sobie w dobrym momencie ten serial darowałem.

ocenił(a) serial na 9
era

Akurat osobiście twierdzę, że 5 sezon jest najlepszy :) I to szaleństwo w oczach Ricka.

ocenił(a) serial na 3
Devirginator

10/10 dla takiej szmiry,serio?? Ale z tego co widze,to wszystko oceniasz na 10 także dużych wymagań nie masz - taki gust :) To jak strasznie ten serial jest podany... matko,jakby dzieciaki z gimnazjum to reżyserowały. Ktoś powinien przejąć te serie bo od dobrego na początku serialu jakim był TWD stało sie serialem najniższych lotów od paru lat a FTWD to tylko kontynuuje i to jeszcze w gorszy sposób.

ocenił(a) serial na 9
Samewise

Ja oceniam wszystko 10/10? Jeżeli serial jest w stanie mnie zainteresować i zatrzymać przez nieraz nawet 11 sezonów (Supernatural) to wg mnie zasługuje ode mnie na 10/10. Seriale takie jak iZombie, LoT, Defiance, nie utrzymały mnie, dlatego mają o wiele mniejszą, tak jak ostatni sezon Arrow, któremu na IMDB dałem 5/10 (oceniając odcinki).

Filmów też jakoś nie oceniam wszystkich 10/10. Nie mam tak jak Ty i paru mi znanych, że na 10/10 zasługują 2 filmy z 800. Mam dużo ulubionych filmów, a jednym z nich jest Sharknado.

Fear The Walking Dead jest akurat bardzo dobrym serialem, 2 sezon jest o 100% lepszy od poprzedniego.

Co do TWD oryginalnego, to serial leci torem komiksu, komiks ma miliony fanów którzy nie narzekają na to że nagle akcja przeniosła sie do lasu, bo takie są następstwa kreacji świata post-apokaliptycznego, nie pójdą do miasta. Jak komuś się nie podoba to powinien sobie odpuścić, bo patrząc w przód czeka nas jeszcze jakieś 2-4 sezony (+ komiks leci dalej), i cały czas będzie się akcja kręcić wokół lasu i Alexandrii.

ocenił(a) serial na 3
Devirginator

Nie mam nic do tego,ze serial przeniósł sie do lasu itp. Tylko do scenariusza,reżyserii i tragiczny sposób przedstawienia. Same dziury logiczne,postaci sa tępe i plastikowe a do tego te zombi... które sie teleportują i skradająca bezszelestnie,sa sprytniejsze od bohaterów. Pozatym większość ważniejszych śmierci czy zwrotów akcji przyprawia o raka oczu,sceny jak z głupich starych filmów klasy B. A w FTWD robią dokładnie to samo a szkoda bo liczyłem,ze może sie trochę ogarneli i zrobią to trochę lepiej stad moje wielkie rozczarowanie,znowu. Szkoda bo kiedyś całkiem fajnie sie to oglądało. Stało sie jak zwykle - im większy budżet tym słabsza jakość paradoksalnie. Z filmami jest tak samo :/

ocenił(a) serial na 9
Samewise

Seriale z kazdym kolejnym sezonem zawsze maja MNIEJSZY budżet.

ocenił(a) serial na 3
Devirginator

Straszna bzdura. W takiej Grze o Tron nie dali rady zrobic dobrze tych wilków bo nie mieli na efekty specjalne jeszcze tyle kasy,z każdym następnym sezonem większy rozmach i efekty specjalne aż do najdroższego odc w serialu. Ale to pewnie dlatego,ze nie maja pieniędzy ;)

ocenił(a) serial na 9
Samewise

Bzdury to piszesz tu Ty, poczytaj sobie, jak wygląda i na czym polega cała produkcja serialu, z każdym sezonem oglądalność spada więc mniejszy jest budżet. Trochę sie na tym znam bo interesuję się serialami nie tylko żeby je oglądać, ale od strony produkcyjnej też. Ładnie można to pokazać na przykładzie seriali CW i NBC gdzie każdy kolejny sezon ma mniej efektów i coraz gorzej wygląda, nie porównuj GoT który jest wytworem telewizji abonamentowej, bo oni finansują to z własnej kieszeni całą produkcję.

Do tego można poczytać, że AMC zmniejszyło budżet TWD o prawie Milion $ na odcinek.

Radzę poczytać i dopiero nazywać coś bzdurą. Takie Supernatural zaczęło od 2-3 mln na odcinek teraz mają po 800 tysięcy - 1 milion.

ocenił(a) serial na 3
Devirginator

Bo supernarural to juz taka "moda na sukces" i nikogo juz ten szajs nie interesuje. Popularność seriale zyskują z każdym następnym sezonem a jak tak nie jest to znaczy,ze musi byc naprawdę niezłym szitem. Bo TWD to twór nie wymagający takich nakładów finansowych,to tani serial . Może odkryli jak go robic jeszcze taniej ;)

ocenił(a) serial na 9
Samewise

Widzę że nie mam o czym z tobą rozmawiać, żyj dalej w niewiedzy. Poza tym dzięki za nazwanie mnie i dużej grupy moich znajomych "nikim" bo oglądamy Supernatural i podoba nam się bardziej niż na początku. Widzę że z ciebie jest typowy prowokator który uważa się za najmądrzejszego choć nie ma o niczym pojęcia... a seriale z sezonem właśnie tracą oglądalność, ale cóż... Ty wiesz lepiej. Bye.

ocenił(a) serial na 9
Devirginator

Mi się bardzo podoba , ja nie oglądałam TWD- i jakoś nie mam weny żeby to obejrzeć- ..nie no może ze trzy odcinki ale jakoś z róznych sezonów więc to się nie liczy .. w połowie pierszego sezonu Z Nacion wymiekłam i nie dotrwała do końca- tam to się krew lała rąbali tych zombi...nie nie.
Tu mi własnie podoba akcja rozciągnięta i jesli ktoś chce akcji TWD to niech ogląda od początku serial a nie odrazu że FTWD do nuda.

ocenił(a) serial na 5
cyklonos

Większość ludzkości zamieszkuje miasta, liczyłbym więc że tam zostanie przeniesiony ciężar akcji. Bieganie po lasach lub małych mieścinkach jest dosyć nudne.

ocenił(a) serial na 5
acidity

no jak narazie serial jest nudny i szczerze powiem myślałem że będzie faktycznie coś mocnego .. masz rację.

ocenił(a) serial na 7
cyklonos

Dokładnie druga seria jest nudna po 3 odcinkach z przykrością zaniżyłem ocenę jeżeli po kolejnych 3 będzie tak samo znowu spadnie o jedno oczko :)

ocenił(a) serial na 8
acidity

Da się to ciekawie pokazać, taka apokalipsa z perspektywy Sosnowca, ale według mnie ten serial to na razie zmarnowany potencjał, nie pokazali tego co mieli pokazać...

ocenił(a) serial na 1
cyklonos

Absolutna porażka. Dno. Syf. Beznadzieja ! Bohaterowie to banda imbecyli, która już dawno powinna nie żyć. Część z nich jest w dodatku kosmicznie wkurzająca, zwłaszcza ta stara blondyna Madison. Jedyna nadzieja na poprawę jest taka, że zostanie zjedzona kawałek po kawałku, a jej krzyk będzie muzyką dla uszu.

ocenił(a) serial na 5
soledad

co do bohaterów to faktycznie masz racje - nie wiem skąd ich wzięli są jacyś totalnie zidiociali.. :( widziałeś pilot drugiego sezonu w tym samolocie?- moim zdaniem był świetny, już myślałem że to będzie cały sezon tak wyglądał a tu odcinek kolejny i wracamy z molestowaniem mózgu..

ocenił(a) serial na 6
soledad

Świetne podsumowanie. Twórcy powinno pomyśleć nad zmianą nazwy serialu na "Idiots around the Walking Dead".

Wątek o homoniewiadomo, to kolejną porażka na siłę wciśnięta w serial.

Dno, i wodorosty, serial zepsuty.

ocenił(a) serial na 3
soledad

Zgadzam się, że słabiutko. Liczyłem po pierwszym sezonie, że się rozkręci, ale odpuszczam serial po 3 odcinkach 2 sezonu. Szkoda mi poświęcać tych 45 minut na takie nudy ze słabym aktorstwem większości obsady.

ocenił(a) serial na 3
cyklonos

w chwili obecnej można już powiedzieć że nie wypalił :( choć nadzieje były duże