PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40260}

Felicity

1998 - 2002
7,4 3,9 tys. ocen
7,4 10 1 3855
Felicity
powrót do forum serialu Felicity

Jestem typowym facetem. Uwielbiam kino katastroficzne, historyczne, wszelkie rozwałki na wysokim
poziomie. Ale ten serial mnie po prostu urzekł. Wszystkie historie, wszelkie problemy głównych
bohaterów opowiadane były z takim ciepłem, że chciało się ten serial oglądać. Po np Californication
człowiek czuje doła, że świat jest jakiś bez sensu. Po Felicity ma się takie uczucie, że nawet jak jest
dziś bardzo źle, to jutro może być dobrze. Brawa dla twórców świetny serial.
P.S. Bardzo żałuję, że już się nie robi takich seriali. Młodzież ich potrzebuje (i nie tylko):).

ocenił(a) serial na 5
TomasT

Myślę, że serial jest świetnie zrealizowany. Oglądałem go z siostrą jak byłem młody. Ona była w wieku Felicity, a ja trochę młodszy, ale i tak go wciągałem, może nie rozumiejąc wszystkiego. Teraz sobie odświerzam i stwierdzam, że serial jest naprawdę dojrzały i w świetny sposób pokazuje perypetie bohaterów, wchodzących w dorosłość na studiach. Sam na studia nie poszedłem w tamtym wieku i ogromnie żałuję. Ogarnia mnie pewna nostalgia jak go oglądam i poczucie straty. Sądzę też, że Felicity pomimo, że jej rodzice początkowo wydali się toksyczni miała naprawdę szczęście mając taki dom. Choć może nie było w nim przestrzeni na niezależność, to jednak to, że znalazła ona w sobie siłę aby iść swoją drogą pokazuje, że zrobili oni wiele dobrego, a ostatecznie ją w tym wsparli. Bardzo wielu ludzi nie miało rodziców, którzy w jakikolwiek sposób myśleliby o ich przyszłości, chociaż oczywiście planowanie swojemu dziecku przyszłości, której samemu nie miało się prawa mieć z powodu wczesnej ciąży jest nadal niezdrowe. 

Myślę, że powtórzę sobie wszystkie sezony, teraz z dorosłej perspektywy :) I też sądzę, że młodzież takich filmów i seriali potrzebuje. Nie X-menów i innych Marvelowskich bohaterów, a po prostu życia i przedstawienia wszystkich problemów i realiów dorastania. Dobre wzory oraz możliwość utożsamienia się są bardzo ważne. 

ocenił(a) serial na 10
sosen88

Gdzie oglądasz Felicity? Szukam, szukam i nie mogę znaleść…

ocenił(a) serial na 5
ultraviolet160

Znalazłem na DailyMotion za darmo. Drugi i kolejne sezony już mocno słabsze. Standardowe motywy wchodzą i oryginalny początek gdzieś ginie.