Jakieś 2-3 lata temu obejrzałem "Serenity" i kiedy niedawno dowiedziałem się, że wcześniej
powstał serial, opowiadający przygody załogi tego statku, od razu obejrzałem pierwszy
odcinek.
Bardzo mi się spodobał! Świetne różnorodne postaci! Każda jest na swój sposób ciekawa i
można by o niej nakręcić osobny serial:D Do tego obsada została bardzo dobrze dobrana,
dzięki czemu każdy z bohaterów jest wiarygodny.
Jak dla mnie nie było żadnego kiepskiego odcinka - wszystkie były albo dobre albo bardzo
dobre:D Po ostatnim odcinku czuje jednak niedosyt - "Objects in space" jakoś mi nie
pasuje na zakończenie serii. Odcinek ten nie posiadał swego rodzaju zamknięcia, a jeśli
ono wystąpiło, to w formie niewielkiego zarysu, którego nie dostrzegłem....
Tak czy inaczej serial oceniam na 9!
Doskonała, wciągająca fabuła, sporo akcji i jeszcze więcej humoru:D
Polecam!!!
w "Objects" nie było zamknięcia, ponieważ nie był to planowo ostatnio odcinek sezonu - po prostu gdy serial został anulowany, nakręcono jeszcze tyle odcinków na ile starczyło budżetu.
Hmm... nie wiedziałem o tym. W każdym razie szkoda, że tak fajny serial nie doczekał się godnego zakończenia.
Są jeszcze komiksy - pomost między serialem a filmem, historia Booka i kilka innych - nie to samo, ale zawsze coś, polecam :) A ostatnio krążą plotki o serialu animowanym, ale na pewno skończy się jak zwykle.