PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108606}

Firefly

2002 - 2003
8,1 16 tys. ocen
8,1 10 1 16063
8,6 10 krytyków
Firefly
powrót do forum serialu Firefly

Super!

ocenił(a) serial na 10

Długo się wzbraniałem przed obejrzeniem tego serialu bo na pierwszy rzut oka wydaje się mieć głupawą fabułę - kowboje w kosmosie - też coś! - myślałem...
Obejrzałem i nie żałuje - dałem 10 - polecam bo takich seriali po prostu nie ma .
Nie wiem jak to możliwe ,że nie powstały następne sezony - przykre!

ocenił(a) serial na 10
piotrbystron74

Uwielbiam Fireflya, ale niestety nie udało mi się przekonać do niego nikgo ze znajomych - jak tylko zaczynam opowiadać o przemytnikach w przyszłości, o jakiejś wojnie, koniach i strzelaniu to kręcą głową i patrzą się na mnie z politowaniem... Ale oni się nie znają - we're still flying!

ocenił(a) serial na 9
browncoat

Moi również nie za bardzo podeszli do Firefly'a. Co prawda jeden obejrzał ze mną cztery odcinki, ale stwierdził, że średnio mu się podoba i woli serial: "Jak poznałem waszą matkę". Szkoda, że nic po Serenity nie powstało :|

Dentarg

Uwielbiam klimat Firefly'a. Ten serial albo wciąga widza w swoją "przestrzeń", albo gostek go nie rozumie (ja to nazywam daltonizmem odczuciowym) i szkoda go namawiać. Do Dentarga: próbowałem chyba z pięć razy wciągnąć się w oglądanie "Jak poznałem waszą matkę" i sorry - ale uważam, że to głupawo-nudnawy sitcom i z kolei ja nie rozumiem czym tak zachwycają się jego fani. Też za to żal mi, że durnowata producentka zdjęła po 11 odcinkach Fireflay z telewizji. :(

ocenił(a) serial na 9
wegam

Ja próbowałem raz, z tym samym kumplem który próbował Firefly'a. Po czterech odcinkach zrezygnowałem. "Jak poznałem waszą matkę" może i ma śmieszne sceny, ale ogólnie nic się nie dzieje (bo przecież główny bohater nie poznaje tej matki za szybko), postacie też mało ciekawe i większość żartów jest zwyczajnie głupia.

Spróbuj może serial komediowy: "Red Dwarf". Akcja odgrywa się w kosmosie ;), a gagi są naprawdę na poziomie. Ja niedawno skończyłem go oglądać i z niecierpliwością czekam na ostatni sezon :D

ocenił(a) serial na 10
piotrbystron74

Zobacz pełny film. Dopiero się wzruszysz...

ocenił(a) serial na 10
piotrbystron74

Ja jeszcze Firefly nie oglądałem ale chyba się za niego zabiorę, natomiast zaintrygowało mnie zdanie "wydaje się mieć głupawą fabułę - kowboje w kosmosie - też coś!" - zapewne nie oglądałeś serialu "Cowboy bebop", polecam :) (proszę nie zrażać się że to kreskówka - serial jest najwyższych lotów)

Pozdrawiam.