ludziska, proszę o pomoc, spotkałem sie z różnorodną kolejnością epizodów,
wg. www.serialopedia.pl koncówka sezonu wygląda tak (podobno zachowana ciągłość fabuły):
epizod:
10. - War Stories
11. - Trash
12. - The Message
13. - Heart of Gold
14. - Objects in Space
wg. innych źródeł:
epizod:
10. - War Stories
11. - Heart of Gold
12. - Objects in Space
13. - Trash
14. - The Message
czy ktoś mógłby określić która kolejność jest prawidłowa??? czytałem że FOX swego czasu wyświetlał je w złej kolejności.
Tak, fox zle wyswietlal. Pierwsze zestawienie jest dobre. To z object in space na koncu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Firefly_(TV_series)#Broadcast_history tu masz poprawna bo i na poczatku fox pomieszal.
Dzięki wielkie, to się na pewno przyda. Trafiłem tu z gdyż nie zgadzała mi się ilość odcinków, a tu jeszcze niespodzianka z ich kolejnością.
Serial dość średni. Tzn. podobał mi się, ale bez rewelacji. 6/10
A te zamieszanie z kolejnością odcinków, to jest jakaś parodia. Większego idiotyzmu chyba nie doświadczyłem.
Objects in Space nie może być ostatni, ponieważ w Heart of Gold na końcu, Inara mówi coś, co nie powinno mieć miejsca w Objects in Space, a jednak się dzieje, co kompletnie nie trzyma się kupy.
Ogólnie polecam ten serial tylko tym, co prześledzili setki stron internetowych, przeczytali tysiące konwersacji i znają stuprocentową kolejność wyświetlania odcinków.
Niedawno wyszedł ten serial na BlueRay i jest 15 odcinków, ktoś wie o co chodzi czy to nieemitowany jeden odcinek?
Może pilot został rozdzielony na 2 części tak jak to było pierwotnie w telewizji.
HMMMM trochę dziwne te odcinki....serenity jest na pewno pilotem....ale dlaczego jest niby puszczony w telewizje później niż inne odcinki?? spójrzcie na wikipedie czy inne źródła.
FOX namieszał a potem zdjął serial z anteny. Właścicielom stacji nigdy się nie podobał ten serial.
tak szczerze to według mnie firefly jest lepszym serialem niż battlestar galactica....jeszcze nigdy nie miałam tak, żeby każda postać mnie wkurzała:D
Czy przypadkiem "Heart of gold" nie powinien być ostatnim odcinkiem?
W ostatniej scenie tego odcinka Inara informuje Mala, że odchodzi z Serenity.
Tymczasem w odcinku "Objects in Space" Inara nadal jest na Serenity.
No tak, ale przecież na początku "Objects in Space" w tej pierwszej scenie, gdy River obserwuje Mala i Inarę, oni omawiają szczegóły jej odejścia. Mal dalej pyta ją czy już zdecydowała kiedy powiadomi o swojej decyzji załogę. Zatem bez obaw - "Objects in Space" jest na pewno ostatnim odcinkiem, również z wielu innych powodów. Temat mogę rozwinąć, jeżeli sobie ktoś życzy.
Pozdrawiam.