PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108606}

Firefly

2002 - 2003
8,1 16 tys. ocen
8,1 10 1 16063
8,6 10 krytyków
Firefly
powrót do forum serialu Firefly

kolejność epizodów?

ocenił(a) serial na 10

ludziska, proszę o pomoc, spotkałem sie z różnorodną kolejnością epizodów,

wg. www.serialopedia.pl koncówka sezonu wygląda tak (podobno zachowana ciągłość fabuły):
epizod:
10. - War Stories
11. - Trash
12. - The Message
13. - Heart of Gold
14. - Objects in Space

wg. innych źródeł:
epizod:
10. - War Stories
11. - Heart of Gold
12. - Objects in Space
13. - Trash
14. - The Message

czy ktoś mógłby określić która kolejność jest prawidłowa??? czytałem że FOX swego czasu wyświetlał je w złej kolejności.

ocenił(a) serial na 10
daber

mam nadzieje że ktoś tu jeszcze zagląda ;)

ocenił(a) serial na 10
daber

Tak, fox zle wyswietlal. Pierwsze zestawienie jest dobre. To z object in space na koncu.

ocenił(a) serial na 10
MakoR

http://en.wikipedia.org/wiki/Firefly_(TV_series)#Broadcast_history tu masz poprawna bo i na poczatku fox pomieszal.

ocenił(a) serial na 10
MakoR

dzieki,

ocenił(a) serial na 9
MakoR

dzieki raz jeszcze ;)

ocenił(a) serial na 7
MakoR

Dzięki wielkie, to się na pewno przyda. Trafiłem tu z gdyż nie zgadzała mi się ilość odcinków, a tu jeszcze niespodzianka z ich kolejnością.

daber

Serial dość średni. Tzn. podobał mi się, ale bez rewelacji. 6/10

A te zamieszanie z kolejnością odcinków, to jest jakaś parodia. Większego idiotyzmu chyba nie doświadczyłem.

Objects in Space nie może być ostatni, ponieważ w Heart of Gold na końcu, Inara mówi coś, co nie powinno mieć miejsca w Objects in Space, a jednak się dzieje, co kompletnie nie trzyma się kupy.

Ogólnie polecam ten serial tylko tym, co prześledzili setki stron internetowych, przeczytali tysiące konwersacji i znają stuprocentową kolejność wyświetlania odcinków.

Holl

OK, nie zwracajcie uwagi na mój poprzedni post. Coś mi się pomieszało.

daber

Niedawno wyszedł ten serial na BlueRay i jest 15 odcinków, ktoś wie o co chodzi czy to nieemitowany jeden odcinek?

ocenił(a) serial na 10
lukas77

Może pilot został rozdzielony na 2 części tak jak to było pierwotnie w telewizji.

ocenił(a) serial na 10
Corn

HMMMM trochę dziwne te odcinki....serenity jest na pewno pilotem....ale dlaczego jest niby puszczony w telewizje później niż inne odcinki?? spójrzcie na wikipedie czy inne źródła.

ocenił(a) serial na 10
LaraNotsil

FOX namieszał a potem zdjął serial z anteny. Właścicielom stacji nigdy się nie podobał ten serial.

ocenił(a) serial na 10
Corn

tak szczerze to według mnie firefly jest lepszym serialem niż battlestar galactica....jeszcze nigdy nie miałam tak, żeby każda postać mnie wkurzała:D

użytkownik usunięty
daber

Czy przypadkiem "Heart of gold" nie powinien być ostatnim odcinkiem?
W ostatniej scenie tego odcinka Inara informuje Mala, że odchodzi z Serenity.
Tymczasem w odcinku "Objects in Space" Inara nadal jest na Serenity.

ocenił(a) serial na 10

No tak, ale przecież na początku "Objects in Space" w tej pierwszej scenie, gdy River obserwuje Mala i Inarę, oni omawiają szczegóły jej odejścia. Mal dalej pyta ją czy już zdecydowała kiedy powiadomi o swojej decyzji załogę. Zatem bez obaw - "Objects in Space" jest na pewno ostatnim odcinkiem, również z wielu innych powodów. Temat mogę rozwinąć, jeżeli sobie ktoś życzy.

Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9
tlowik

Ja sobie życzę. Uwielbiam ten serial. Pisz wszystko, co Ci przychodzi na myśl. Wszystko o "Firefly" i wszystko o "Serenity" (acz tu już dostrzegam mankamenty).

Pisz, czekam...