Nie wiem czy dobrze interpretuję mini zwiastun 2 sezonu , ale Barry zniknie ze swiata gdzie żył dotychczas i trafi do alternatywnej rzeczywistości , spotka Jay Garricka , Reverse Flasha , Wallyego Westa ? Caitlin odejdzie od zespołu Flasha , Cisco będzie odkrywał swoje nowe moce , a Iris będzie dalej pisac o Flashu ? Głównym wrogiem 2 sezonu jest Zoom . A tu link do tego zwiastunu:
https://www.youtube.com/watch?v=3-LDsoE8m90
To nie Barry. Wygląda jak Black Flash, ale prawdopodobnie jest to jakaś nowa wersja Zooma. Warto zwrócić uwagę, na niebieskie pioruny, które po sobie pozostawia. W komiksach Rival, czyli reverse Original Flasha (dla niewiedzących to Jay Garrick) pozostawiał po sobie niebieską smugę.
Gdzieś też wspominali pod tym zwiastunem, że to może być Black Flash bo tam widać czarną postać, ale wydaje mi się, że to może być Jay, ale jeszcze nie chcieli go pokazać, dlatego postać jest ciemna. No chyba, że to Zoom rzeczywiście bo porusza się mega szybko. I z tego co mówiono to ma być jeszcze szybszy niż RF z sezonu 1. Ogólnie z informacji jakie w innym wątku podaje BluRay2012 to sezon 2 przynajmniej w teorii zapowiada się jeszcze bardziej ciekawie jak jego poprzednik.
Wątpię aby to był Jay. Garrick ma mieć swój hełm, a ten speedster ma maskę jak Flash (tylko czarną). Nie zdziwiłbym się gdyby okazało się, że to Eddie jest Zoomem.
Wątpię, aby to była Ziemia 2. Z tego co wiadomo to wynika, żę pierwszy odcinek zacznie się od powrotu Barry'ego na Ziemię 1.
W ogóle tak sobie myślę, że jeśli twórcy serialu nie pogubią się w tych zabawach ze skokami czasowymi i różnymi rzeczywistościami to serial Flash jak w w sumie pozostałe produkcje, które dzieją się w świecie Flasha i Arrow mogą trwać bez końca i pokazywać różne wydarzenia, z różnych rzeczywistości z różnymi aktorami i jakoś miało by to ręce i nogi.
Na Comic Conie była mowa chyba o Earth-2 , a poza tym fajnie byłoby jakby Barry podróżował w alternatywnej rzeczywistości , jakby stał się Flashpoint Paradox i te sprawy a dopiero w Middle Season Powrócił do swojej linii czasowej. Z tą niebieską smugą też myślałem , że to Black Flash , ale myślę że to Zoom albo właśnie Rival. Jeszcze crossover Flasha i Arrowa będzie w 8 odcinku a 9 ODCINEK może podzielą na 2 party (1 u Flasha , drugi u Arrowa) jako wprowadzenie do DC LEGENDS OF TOMORROW i będzie Middle Season a po powrocie po przerwie Flasha i Arrowa zaczyna się właśnie DC LOT .
W crossoverze podobne mają być poruszone elementy związane z egipską mitologią, więc może będzie coś z Hawkmanem i Hawkgirl. A na Comic-conie mówili, że rozwiną wątek Earth-2 sprowadzając część złoczyńców na Ziemię-1 (lub 0).
Ok ta ja coś widocznie przeoczyłem , ale dobrze wiedzieć. Crossover może być ciekawy.
Ja obstawiam, że albo paru złoczyńców przeniesie się z Ziemi2 na Ziemie1 (w trakcie gdy dziura będzie otwarta), albo po zamknięciu dziury zostanie jakiś portal między światami, przez który będzie można podróżować. I tu właśnie przydadzą się umiejętności Cisco :D