Jak do tej pory najlepszy odcinek . Właściwie w moim przekonaniu jeden z najlepszych odcinków w obu sezonach .
Wątek Wellsa i jego motywy (Zoom i uwięziona córka ) solidnie włączony w akcję .
Powoli sam zaczynam przychylać się do myśli ,że Zoom = Barry z E-2 choć po posturze Zoom zdaje się być masywniejszy (kto wie może Henry Allen z E-2 )
zgadzam sie w 100% bardzo podobał mi sie odcinek, kolejna sprawa już wiemy że cisco to vibe a także pojawiła sie hawkgirl czyli kendra sounders
Stwierdzam, ze po tym odcinku Patty jest tak bardzo martwa i to bardzo szybko, pewnie przed 10 odcinkiem. Za dużo czerwonych flag by stało się inaczej :D
Albo okaże się szpiegiem Zooma, ale to byłby zwrot fabularny, a poprzedni sezon nauczył mnie, że w tym serialu idzie się po linii najmniejszego oporu.
Mam nadzieję, że szybko się jej pozbędą, bo to obecnie najbardziej irytująca postać w całym serialu. Te jej idiotyczne żarciki, uśmieszki - tragedia. Wygląda to tak, jakby twórcy próbowali zrobić z niej marną podróbkę Felicity z Arrow.
A mi sie wydaje, ze Zoom jest czarny bo jak rozmawiał z córka Wellsa to w okoł oczu było jakby widac. Nie wydaje mi sie, ze to byl kostium. No wiecie o co mi chodzi. Moze to Joe z E-2?
Też. Jednak Daniel również. http://moviepilot.com/posts/3621690?lt_source=external,manual.
Na IMDb można zobaczyć kto gra Zooma. Wcześniej było podane jego imię ale usunęli. Być może żeby nie spoilerować.
Źle napisałem :D Zooma gra Tony Todd. Wcześniej było napisane jeszcze że to Hunter Zolomon. Odnośnie Huntera to nie jestem na 100% pewny czy nie przeczytałem tego na innej stronie ale wydaje mi się że nie.
Najlepszy odcinek w moim przekonaniu, do niczego nie mogę się doczepić.
Nareszcie Wells wrócił, uwielbiam tą postać.
Jak zawsze tajemniczy, coś mi podpowiadało, że z jego córka mogło się coś stać, jak zobaczyłem urywki z earth 2 na początku.
Rewelacja.
Dobry odcinek, fabuła serialu jako całości idzie w dobrym kierunku, ale mam kilka uwag...
- Jay nagle okazał się strasznym tchórzem.
- Wells jest strasznie drażniący
- Barry ma antytezę instynktu samozachowawczego, do Flasha z E-2 się sadził, ale alternatywnemu Wellsowi z miejsca zaufał.
Co do Zooma to ciężko powiedzieć kim on jest, aczkolwiek jestem przekonany, że będzie w jakiś sposób powiązany z Barrym z E-2. Bardzo prawdopodobne, że będzie właśnie nim, ale możliwe też, że będzie kimś z jego otoczenia. Joe? Henry? Niestety sam strój nic nam nie mówi, bo było kilka speedsterów w podobnym wdzianku:
http://dc.wikia.com/wiki/Bartholomew_Allen_(Out_of_Time)
http://dc.wikia.com/wiki/Daniel_West_(Prime_Earth)
http://dc.wikia.com/wiki/Black_Flash_(New_Earth)
Aczkolwiek to, że zabrał moc Garricka. Niestety nie wiemy jak to zrobił, ale coś takiego potrafił zrobić Wally West, którego wersja E-1 powoli pojawia się na horyzoncie. Czemu Zoom to robi? Cóż, na to akurat łatwo odpowiedzieć... Zgodnie z komiksami im mniej speedsterów tym większymi pokładami tzw. speed force mogą dysponować ;)
Wydaje mi się że Zoom to Eddie.
Zoom nie używał speedforce tak jak inni Flash'e on kontroluje czas z jaką prędkością płynie wokół niego pozwalając mu przejść szybciej lub wolniej co mu pozwala unikać typowe problemy jakie mają inni speedsters'i (tarcie itp.) więc Zoom porusza się z normalną prędkością tylko świat jest spowolniony przez co nie ma takich problemów jak speedsters'i (tak było w komiksach).
Choć nie wiadomo jak tutaj wykombinują. Niby jest to Zoom a wygląda jak Black Flash
Komiksowy Zoom (Eobard) dostał chronokinezę dopiero w maju br., przedtem był standardowym speedsterem, więc raczej nim się nie wzorowali. Poza tym co to ma do serialowego Zooma? Masz jakieś przesłanki, by myśleć, że jego prędkość ma inną naturę?
Eddy z E-2 jako Zoom ma kilka poważnych wad :
1. Rick Cosnett występuje w innym filmie w innej sieci telewizyjnej ,więc już to każe wykluczać jego udział
2. Po za tym z tego co zostało opublikowane widać ,że Zoom jest masywniejszy niz Flash .
A John Wesley Snipes jest masywniejszy od Granta Gustina a są zblizonego wzrostu (wizualnie )
3. No i kwestia fabularna :
Walka Flasha albo z samym sobą albo z sobowtórem ojca aż sama się prosi jako kulminacja intrygi a dodając jeszcze potencjalną zdradę Wellsa z E-2 w zamian za życie córki ..
Zgadzam się...odcinek rewelacyjny! Nie ma co dodawać.
Podejrzewam juz od dłuższego czasu że Zoom to Henry Allen ale jak będzie to zobaczymy; D...z odcinka na odcinek robi się coraz ciekawej :-)
Henry w sensie Ojciec Barrego?? Odcinek rewelacyjny aczkolwiek dla kogoś kto nie czytał w życiu żadnego komiksu fabuła może lekko przytłaczać:p
Oj tak...masz racje ktoś kto jest w tym zupełnie nowy może czasem się zagubić w fabule;p ja się gubie; D
Tak..ojciec Barrego. Nie wiem dlaczego ale cos mi w nim nie pasuje; p
A niby z jakiego powodu ojciec Barrego, własny ojciec miałby być tym złym? Jest na to jakieś logiczne wyjaśnienie?
Przyznam że nie mam na to wytłumaczenia... To są takie bardziej moje spekulacje:) ...niby relacja miedzy nimi jest cudna i wszystko gra ale jednak wydaje mi się podejrzany ten Henry...
Mi się marzy, żeby ziemia 3 okazała się światem z serialu z lat 90, gdzie Henry był Barrym i żeby odkopali gdzieś ten stary kostium Flasha:)
To na pewno byłoby ciekawe;D ..choć ja na ten temat nie mam absolutnie żadnego pojęcia;)
Warto obejrzeć chociaż parę odcinków, delikatnie czuć Burtonowski klimat. Trochę postaci się już przewinęło ze starego serialu. Tina McGee, Trickster i burmistrz miasta to praktycznie te same postacie co w Starej wersji z 1990.
Tak słyszałam o tych postaciach że się powtórzyli:-) no cóż Flash to aktualnie moja perełka więc na pewno wrócę do starszej wersji serialu:-)
http://www.filmweb.pl/person/Tony+Todd-8399 no raczej nie wygląda na ojca barrego, ale kto wie może na e2 inaczej się wszystko potoczyło;)
Jeśli dobrze pamiętam kostium Zooma jest (miał być ) w CGI więc oczy to może być zmyła . Jak wspomniałem ,z postury zdaje się masywniejszy więc, to albo dorosły W.West albo właśnie Barry z E-2 (chyba ,że naprawdę H. Allen) a postura sztucznie podrasowana.
Odcinek 6 zapowiada się znakomicie ,jeśli utrzyma poziom to będzie ścisła czołówka .
Czy tylko ja odniosłem wrażenie ,że styl Wellsa (Tom Cavanagh wart każdego $ z kontraktu ) z E-2 jakoś tak dziwnie przypomina styl dr. House'a
Nie wiem czy jest sens sugerować się posturą, dubler w kostiumie Reverse Flasha też był większy od Toma Cavanagh.
Odcinek świetny - zaczyna się to kleić. HW wpleciony super. Sam wizerunek Zoom'a taki trochę za bardzo przekozaczony w stronę mroku. Fajnie jakby Ojciec Barrego z E2 był właśnie Zoom'em. Podoba mi się gdy odcinki mają trochę więcej płaszczyzn niż prosty schemat łotr-walka 1-łomot-planowanie-walka 2-wygrana. Przyznam, że chciałbym zobaczyć Jay Garrick jak odzyskuje moc - i pewnie tak będzie w walce z Zoom'em, Flash'e złączą siły żeby go pokonać.
może Garrick naprawdę nie stracił całej mocy tylko to sobie wmówił jak Barry kiedyś
nie da się ukryć, że najlepszy odcinek tego sezonu, chociaż jestem zdania że kiedy znowu pojawi się grodd to poprzeczka pójdzie w górę :) co do zooma - według mnie nie wydaję się zbyt człowieczy że tak to określę, nie zdziwiłbym się gdyby był czymś w rodzaju black flasha, sam wells powiedział że stworzył zoom'a, a nie że obdarował kogoś mocami speedstera.
https://www.youtube.com/watch?v=WEFDQpkiBHg :) 1:23 W tej wstępnej animacji Zoom wygląda jak black flash.
warto też wziąć najoczywistszą rzecz pod uwagę, a mianowicie głos zooma - nie wyobrażam sobie żeby zoom nagle po zdjęciu maski przestał nim operować, nie jest to zmodyfikowany głos jak to było w przypadku eobarda, racja - jest dość demoniczny, ale to przecież normalny głos. Nie stoi za nim Joe West ani Barry, zoom to coś innego :)
Tylko poprzednio ktoś zdemodulował głos reversa i wyraźnie było słychać że to Wells. Stąd pewnie dubbing. Ta animacja to też pewnie podpucha :)
Również uważam, że Zoom będzie wzorowany na Black Flashu. W końcu powiedział do córki Wellsa, że "nie umrze", a jeśli odczytywać to dosłownie, to pasowałoby do tej postaci.
Dobry odcinek,Cisco podczas randki Barrego uśmiałem się z jego reakcji.
Patty albo zostanie zabita albo okaże się kimś ważnym,sporo razy miałem wrażenie że ona kim jest Barry i dlatego chce się do niego zbliżyć.
Wells tez na plus,tak jak Jay powiedział,czuć ze ten Wells też ma tajemnice.Ciekawi mnie jak sprawa z nim potoczy się w przyszłości,czy zostanie na Ziemi Jeden z Flashem czy może pod wpływem opowieści o Reverse Flashu sam zapragnie mieć takie moce i tak oto powróci nam Reverse Flash.
Nie podoba mi się za bardzo wygląd Zooma ale głos ma za to świetny.
Jestem ciekaw jak potoczy się akcja z Cisco i tą z kawiarni co jest nowa (prawdopodobnie jest z Atlantydy, ma charakterystyczny wisiorek).
Powiem tylko jedno... uniosłem ręce z radości jak Barry pocałował Patty :D
Ileż można czekać, jest tak urocza, iż dobrze, że chłop był bezpośredni.
Jednak odkąd się pojawiła mam bardzo złe przeczucia do jej postaci przez jej nachalność i to okropną.
Ale póki co cieszę się chwilą.
"(kto wie może Henry Allen z E-2 )" to może okazać sie prawdą ponieważ ojciec Barrego wyjechał tak więc nie musi grać dwóch ról jednocześnie ;)
Jak dla mnie na 90% jest to Henry. Po obejrzeniu najnowszych zdjęć z 6 odcinka porównałem oczy wszystkich, których się bierze pod uwagę jako Zooma i tylko Henry ma pasujący kolor oczu, więc jak dla mnie to będzie zły tata Barrego. Dodatkowo jego maska ma zmarszczki co może sugerować, że Zoom to starszy gość.
Wiem, że to może trochę na wyrost oraz, że soczewki mogą być kolorowe, ale chyba pozostanę przy swoim werdykcie i stawiam na Henrego Allena aka Zoom.