Jak w temacie. Dlaczego HR siedzi w sobie w kawiarni, czytając swoją książkę, ze swoim zdjęciem i nazwiskiem? Jeszcze jego wygląd można wytłumaczyć, w końcu ma to urządzenie do zmieniania twarzy, ale co z resztą? Wszyscy zapomnieli że ten sam gość jest oskarżony o morderstwa, siedział na wózku i zniknął na pewien czas?
Hmm kapuję. Może do tego czasu znalazł sposób na zmianę wspomnień (dzięki Cisco lub technologii z innej ziemi)? Ale naciągane. Błąd twórców.
Lub do tego czasu wytłumaczył że jest z innej Ziemi. Dlaczego ludzie mieliby nie uwierzyć w historię o równoległych Ziemiach?
Nie, alternatywna to jest linia czasowa, która już nie istnieje czyli np. Ta gdzie mama Barryego żyje a Barry poprosił Eobarda o zabójstwo. A równolegle to są wszechświaty w multiświecie.
no i nie mów że rzeczywistość podobna do flashpointu nie istnieje wsród tych wszystkich światów, już na ziemi 2 mama barrego prawdopodobnie żyła, więc jak dla mnie alternatywne,równoległe, to jedno i to samo. A to że są metaludzie nie oznacza że są inne światy co ma jedno z drugim wspólnego?
Flashpoint niby nadal istnieje istnieje (niby to teraz równoległa rzeczywistość, bo rozszepienie światów bo Barry zdecydował zniszczyć Flashpoint i jednocześnie postanowił zachować i rzeczywistośćsię rozszczepila) ale pierwszy pocałunek z Iris zdarzył się w innej linii czasowej która już nie istnieje i możemy ją nazwać jedynie alternatywną linią czasową a nie równoległą właśnie dlatego ze nie istnieje. A co mają wspólnego metaludzie. Metaludzie robią rzeczy w które ludzie 3 lata wcześniej by nie uwierzyli.
ale to nie to samo. to że ktoś by latał sobie naprzykład nie znaczyłoby że uwierzę w inne rzeczywistości, bo co to ma wspólnego? Może jeszcze ziemia jest pusta w środku bo są metaludzie?
Poddaje się. Fakt żaden meta nie może pokazać wielkiej grupie ludzi podróży w czasie czy podróży międzywymiarowych. Cisco może pokazać teleporyacje ale musieliby zrobić wideo w co i njewszyscy pewnie by uwierzyli
w rzeczywistości nie wiedzielibyśmy nawet o metach. Tajne służby od razu by ich ścigały i więziły. Nie było by flasha bezkarnie biegającego sobie po mieście zaraz by go zdjeli a całą sprawe zatuszowali. tacy ludzie by sie kryli, działali po cichu, gdybym przykładowo coś umiał to działałbym w cieniu nigdy nie naraziłbym sie na polskie guantanamo, biegajac po miescie i pokazujac milionom takie umiejetnosci. dzieją sie dziwne rzeczy na ziemi w realu ale zawsze znajdą jakieś wytłumaczenie. Płacimy podatki czyli utrzymujemy służby które nas okłamują i robią co chcą za nasze pieniądze bez naszej wiedzy. Niech prowadzą tajne operacje i mi nie mówią o tym, mam w dupie te sekrety, ale nie za moje pieniądze.