Ta teoria wydaje mi się bardzo realna. Zoomem może być Henry Allen z Ziemi2. Po wyjściu z więzienia ojciec Barry'ego odszedł mówiąc że Joe jest lepszym ojcem. Zaraz po tym gdy Flash został pokonany przez Zooma i stracił czucie w nogach przybył Henry Allen by go moralnie podbudować (Barry był bliski kapitulacji po tym gdy Zoom tak łatwo go pokonał). Wiadomo kto chce żeby Flash był szybszy (Im szybszy tym więcej Speedforce do odebrania) -Zoom. A kto chce żeby Barry nie rezygnował z roli Flasha- Jego ojciec. Wtedy już ubrany bardziej w ciemne rzeczy i z inną fryzurą. W dodatku twierdzi, że ten czas spędza na rybach- Tyle czasu a on cały czas na rybach? Nie podejrzane? Tutaj nasuwa się teoria. Czy po tym jak Henry Allen opuszcza więzienie porywa go jego alterego z Ziemi2? Jak wiadomo Zoom jest wyższy od Flasha i bardziej masywny co oznacza że Barry Allen z Ziemi2 odpada. Dobrym kandydatem byłby też Jay Garrick gdyby nie to że w jego organizmie nie było speedforce. Joe West także odpada gdyż nie jest tak masywny jak Zoom. Idealnym kandydatem byłby właśnie Henry Allen. Co mogło sprawić, że Henry Allen stał się żądnym energii innych speedsterów potworem? Może tego dowiemy się z 13 odcinka.
Barry-2 ma na liście kontaków kolejno:
Dad - czyli ojciec Iris
Mom & Dad - dom Allenów, mama żyje tata nie był w więzieniu, czemu miałby być złym?
Eddie - Eddie Thrawne?
Bruce - Batman
Hal - Green Lantern
Diana - Wonder woman
W sumie nie usłyszeliśmy go przez telefon, a to, że Barry2 jest jego synem wcale nie musi oznaczać, że wie, iż Barry1 jest Flashem na ziemi2 i go nie skrzywdzi. Wyjeżdżają do Atlantydy, ale speedsterzy są tacy szybcy, że wystarczy mu pójście na "klocka" i nikt się nie domyśli o jego ukrytej tożsamości.
Jeszcze mógłby być nim Eddie Thawne nie widzieliśmy jego sobowtóra na ziemi2, a jest z rodziny Thawnów(Eobard, Reverse flash) co działa na korzyść teorii.
Dobre znalezisko na telefonie.
Nie oglądałeś uważnie... Zoom wysłał Lindę 2, bo wiedział, że Flash podczas walki z nią będzie miał wątpliwości natury "moralnej". No i jak Barry zrobił na niego zasadzkę to ten wytarł nim podłogę, a następnie zdarł mu maskę.
A no tak zapomniałem sorry tak dawno ten odcinek był i nie pamiętałem czy mu się przyglądał. Pamiętałem natomiast scenę w redakcji Iris jak pokazał go poobijanego. Mój błąd.
Wciąż nie wyklucza Eddiego.
A nawet jeśli to wciąż nie jest jego syn tylko jego sobowtór dla niego to skrzywdziłby go bez wachania, poza tym zrobi wszystko by być najszybszym speedsterem możliwe, że nawet zabiłby własne dziecko.