PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45394
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

W odcinku z Trajectory dostaliśmy historię Zooma ale pokazaną na innym przykładzie. Trajectory pod koniec odcinka na skutek zażywania Velocity przekształca się w energię i znika w Speedforce. Przed zniknięciem zobaczyliśmy, że zażywanie Velocity powoduje skutek uboczny czyli rozszczepienie osobwości. Jedna osobowośc demoniczna i jedna osobowość ta normalna.

Twórcy nie pokazali nam tej historii bez powodu. Prawdopodobnie Jay Garrick był zwykłym człowiekiem, naukowcem na Ziemi 2, który wynalazł Velocity. Na skutek zażywania tego został Speedsterem i się uzależnił. Stało się z nim to samo co z Trajectory, zamienił się w czystą energię i utknął w Speedforcie w dwóch osobowościach - w standardowej i w tej demonicznej, która była skutkliem ubocznym zażywania Velocity. W jakis sposób obie osbowości wydostały się ze Speedforce'a. Jedna demoniczna obowość pod postacią Zooma i druga normalna pod postacią Jaya Garricka. Tak jak określił to Jay Garrick: "Zoom ukradł moją prędkośc".

Teoria ta na chwile obecną jest zdecydowania najlepsza i wszystko wyjaśnia oprocz sposobu w jaki Garrick powrócił ze Speedforce.

Pod maską uwięziony myślę, że kryje się ktoś inny niz kolejny Jay Garrick, ale nigdy nie wiadomo. Twórcy zapowiedzieli, że to będzie większe zaskoczenie niz w przypadku Zooma, więc wg mnie to oznacza, że to będzie ktoś inny niż kolejny Jay.

ocenił(a) serial na 9
besty

" Trajectory pod koniec odcinka na skutek zażywania Velocity przekształca się w energię i znika w Speedforce"
Teoretycznie tak. Ale w tym serialu, nie wszystko jest równe komiksowi, tak więc Trajectory, mogła po prostu wyparować np. albo coś. Co do reszty zgadzam się w 100% :)

lexus123

Tak mysle, ze wybuch akceleratora mogl spowodowac wydostanie sie Zooma i Garricka ze Speedforce, stad Wells myslal, ze stworzyl Zooma, ale to juz w sferze luznych domyslow.

ocenił(a) serial na 5
besty

wiesz przeczytałem dopiero ten temat... a może było tak że Jay był tym naukowcem... zażywał velocity na swojej ziemi i w jego organizmie narodziły się dwie osobowości... tu się zgodzę

też z tym że mogło być tak że na zamienił się w energię jak Trajectory... na wskutek wybuchu akceleratora znowu obydwaj mieli postać ludzi.. i powstał Jay który był na ziemi 1 i zoom...

ale czy człowiekiem w masce nie może być po prostu Jay który to wszystko zaczął ten który na ziemi 2 był tym naukowcem? a Zoom i martwy Jay to te dwie jego osobowości... a jest nie bezpieczny dla zoom bo jak zginie to zniknie też właśnie zoom? i dlatego trzyma go w zamknięciu...

Tylko nie wiem jak wyjaśnić to że jeden człowiek jest w trzech postaciach

waldek1987

Teoria mozliwa, ale za mocno pokrecone, jakbym mial stawiac kase to bym postawil, ze w masce jest Earth2 Flash.

Przed wybuchem Garrick uzaleznia sie od Velocity i zostaje uwieziony w Speedforce.

Na skutek wybuchu, dwie osbowosci Garricka zostaja uwolnione ze speedforce demon Zoom i normal Garrick, rownolegle na skutek wybuchu powstaje Flash.

Zoom pokonuje latwo Flasha i wiezi go. Normal Garrick przenosi sie z kolei na Earth1.

ocenił(a) serial na 5
besty

nie jest zła.. przekonamy się za kilka odcinków...

a co sądzisz o tym że z retrospekcjach z earth 2 był pokazywany Jay jako Flash... np jak Wells ma konferencję prasową i przybiega Jay jako flash... albo o innej scenie z opowiadań zooma jak na dachu budynku walczy Zoom i Jay... pokazuje się ta "czarna dziura" i Jaya wciąga do niej i trafia na Earth 1...

waldek1987

W sumie to by pasowało, Zoom więzi oryginalnego Flasha i Normal Garrick przyjmuje jego tożsamość i walczy ze swoją drugą osobowością Zoomem.