PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45394
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Kim jest ten profesorek co (nie)jezdził na wózku? CO on ukrywa? Co to za gazeta z przyłosci?

ocenił(a) serial na 7
kontousuniente

Pewnie on jest Flashem i to on zabił swoją matkę przenosząc się w czasie.
To oczywiście tylko spekulacje, ale za marne 12 sezonów się tego dowiemy... tzn byśmy się tego dowiedzieli, ale po 7. serial zostanie zdjęty z anteny:d

ocenił(a) serial na 10
Gubio

Rozumiem, że chciałbyś się dowiadywać o takich rzeczach już w drugim, a nawet pierwszym odcinku?

ocenił(a) serial na 7
Gaienne

Chciałbym kiedykolwiek, a ostatnie amerykańskie seriale pokazują, że tajemnica dodawana jest do tajemnicy i z sezonu na sezon nic się nie wyjaśnia.

ocenił(a) serial na 10
Gubio

Bo własnie o to chodzi, żeby budować napięcie i czekać z niecierpliwością na kolejny odcinek jednocześnie samemu zastanawiając się nad rozwiązaniem zagadek.
Naprawdę ciężko niektórym dogodzić - są tajemnice - źle, nie ma tajemnic - też niedobrze.

ocenił(a) serial na 10
Gaienne

Trochę źle napisałam, poprawka:
"Bo właśnie o to chodzi, żeby było budowane napięcie, żeby widz czekał z niecierpliwością na kolejny odcinek (...) ".
Reszta już jest ok.

ocenił(a) serial na 7
Gaienne

Każda skrajność jest zła, niezależnie w którą stronę.
Dlatego musi istnieć równowaga pomiędzy nowo powstającymi zagadkami oraz tymi rozwiązywanymi.
Kiedy zagadki nie są rozwiązywane, a kolejne seriale kończą się bez odpowiedzi (bo są kontynuowane na siłę aż do wyczerpania widowni), to cierpliwość przeciętnego widza łatwo ulega wyczerpaniu (powodując porzucenie serialu i tym samym zamykając błędne koło).

Po wielu serialach, które widziałem, uznaje, że dobry serial to taki, który ma z góry ustaloną ilość odcinków, w której zamyka się cała historia. Niech widz wie, że będzie 10 czy 100 odcinków, ale po niej będzie miał wszystkie odpowiedzi.
A jeśli chcą kręcić kolejny serial, to niech wymyślają nowe tajemnice, zamiast męczyć ludzi cały czas tą samą.

Irytujące jest, gdy tajemnica jest niekończącą się kurtyną mroku, za którą nic się nie skrywa, bo jej jedynym zadaniem jest ukryć nielogiczność fabuły.
I każdy bystry widz, po kilku sezonach widzi, że w produkcji nie ma pomysłu, bo to tylko pic na wodę.
I to jest przykre, bo obraża to widza. Przynajmniej mnie:p

Gubio

Dzięki za informację. Swoją drogą z utęsknieniem czekam aż skończy się moda robienia "ekranizacji" komiksów. Staje sie już to nudne. X-men mogli by pozstac

ocenił(a) serial na 9
Gubio

pokręciłeś, flashem jest Barry, doktorek najwyżej może być profesorem zoomem czyli reverse flashem

ocenił(a) serial na 7
Coffemachine

nie czytałem komiksu, rozumiem że jest to jego przyszły wróg?

ocenił(a) serial na 9
frems

tak jeden z przyszłych wrogów, a konkretnie facet posiada te same moce co flash tylko ubiera sie odwrotnie pod względem kolorystyki i chce zniszczyć flasha

Coffemachine

nie chce zniszczyć flasha tylko go specjalnie stworzył żeby mógł cofnąć się w przeszłość czy coś

ocenił(a) serial na 9
internetowiec1

a jednak nie :D Okazał się Reverse Flashem i wrogiem Flasha. ( notabene potrzebował go tylko żeby wrócić do domu :D)

ocenił(a) serial na 9
internetowiec1

Czyli jednak zniszczyć bo w końcu chciał go zabić tak?

Coffemachine

brawo kur**

ocenił(a) serial na 9
internetowiec1

dzięki a czego mi gratulujesz ? :D

Coffemachine

mądrości w któryś tam komentażu

kontousuniente

nie prawda to on jest antyflashem czyli tym w żółtym stroju

ocenił(a) serial na 9
internetowiec1

antyflashem? to tłumaczenie jest ułomne. Już lepiej powiedzieć Reverse Flash