PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45391
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Może ktoś bardziej obryty z komiksami i universum Flasha mi pomoże w zrozumieniu. Ostatni odcinek wyraźnie mówi, że to Doc Wells jest Reverse Flashem, ale jego postać jest jak na razie sprzeczna sama ze sobą.
- jak na sojusznika Flasha używa zbyt bezwzględnych metod i jest ewidentnym socjopatą, co nie tylko pokazuje w swoim sekretnym pokoiku, ale sam przyznał w 1x07 wypuszczając jednego z metaludzi z celi na pewną śmierć, byle zyskać na czasie. Dość dziwne, że reszta team Flash jakoś za bardzo się tym nie przejęła oprócz 2 minut oburzenia w tym samym odcinku.
- jak na przeciwnika Flasha strasznie dużą wagę przykłada do rozwoju jego możliwości i do tego, żeby przyszłość potoczyła się tak samo, jak się potoczyła (po co więc cały ten trud włożony w szkolenie Barrego, skoro i bez niego Flash gdzieś przepadł, na czym zależy doktorkowi?)
- jak na samego Barrego z przyszłości dość dziwnie traktuje młodszą wersję samego siebie, o której nawet w samotności mówi per "Barry" albo "obiekt/pacjent". No i dlaczego Barry z przyszłości miałby stosować takie metody do osiągania swoich celów? ? Albo co ważniejsze, dlaczego celem Barrego z przyszłości miałoby być powtórzenie wydarzeń z przyszłości, czyli zniknięcia w 2024?

No i podstawowe pytanie: skoro to Reverse Flash cofnął się w czasie, żeby zabić matkę Barrego, żeby ten został w przyszłości Flashem.... to znaczy, że musi pochodzić z linii czasowej, w której Barry nie został Flashem, a jego matka żyje, czyli skąd Reverse wiedziałby w ogóle o tym? Albo jak by powstał, bo jego geneza jest ściśle powiązana z Flashem, prawda?

ocenił(a) serial na 9
majinus

Popieram cię w tym co napisałeś, też mam mętlik w głowie. Ogólnie serial opowiadający o najszybszym człowieku świata jest okey, ale jak zaczęły się te wątki z podróżowaniem w czasie to pomyślałem sobie że to już koniec tego dobrego serialu. Ja jestem fanem Back to the Future ale jako, że siedzi we mnie ciągła mania filozofowania na każdy temat i dociekania się w czymś jakiegoś racjonalnego i wykonalnego sensu to nie potrafię ogarnąć już żadnego filmu czy serialu związanego z podróżami w czasie, bo prawdę mówiąc podróże w czasie nawet jakby miały być możliwie wyjaśnione w filmie Sci-fi to i tak jest to według mnie nie możliwe. Cóż zobaczymy jak się dalsze losy potoczą i mam nadzieje, że w serialu ktoś to w końcu wyjaśni.

gronek31

a skąd wiemy, że dr. Wells jest Barrym z przyszłości o_0 w ogóle z tego co tu teraz wyczytałam czuję się jakbym przespałą cały serial. Skad te podróże w czasie ? I w sumie sie zastanawiałam z jakiej okazji Wells jest wróżką odczytującą przyszłość... ;/ dziwne to wszystko.