PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45388
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Hej może na początku uprzedzę że nie czytałem komiksu. Niech mi ktoś wyjaśni czy Flash i ten Zoom przenieśli się w czasie i to Zoom zabił matkę Barrego?? Skoro tam było ich dwóch Flash chciał go powstrzymać??? i to wszystko widział mały Barry??? I co ma do tego doktor Wells??? czy on ma wehikuł czasu?? To on stworzył Zooma?? I w końcu czym On jest?? bo widzieliśmy tylko kostium na manekinie??? ale jak walczył z Flashem był jakby z krwi i kości?? A może to jednak ten gliniarz Eddie jest Zoomem? Mówił na boisku że Barry wie kim On jest i robią to od dawna czyli chyba rywalizują. Zaczęło się od Iris w końcu. Proszę o jakieś wyjaśnienie tego wszystkiego:)

ocenił(a) serial na 8
waldek1987

Co do pierwszej części myślę ze to może być bardzo podobne do tego co zostało przedstawione w "Liga Sprawiedliwych: Zaburzone kontinuum".
Znaczy nie do końca bo w serialu ligii nie ma.. ale chodzi o samo zdarzenie. Gdzie zoom zmienil swiat, matka barrego zostala uratwana w ten sam sposob flash nie powstał (zoom dal mu swoj kostium, tak ten zolty) a caly swiat zmienil sie na gorszy.
Potem barry chce to odkrecić (oczywiście są komplikacje) a konkretniej powstrzymać siebie przed uratowaniem swojej matki.... aby caly świat był lepszy.

Zniknięcie Flash;a moze być spowodowane tym iż w tym czasie zdecydował uratować matke... i zaginął.
Wells to FLASH ale ma zółty kostium który wręczym mu zooom, po tym jak zmienił przyszłość, teraz chce powstrzymać Barrego przed uratowaniem matki a tym samym przez zaginięciem. A tym czasem prawdziwym zoomem jest ktoś inny.

Myślę ze to ma sens... przynajmniej w pewnym stopniu.

ocenił(a) serial na 5
XarduneK

Trochę nie rozumiem. Znaczy częściowo tak ale częściowo nie.
Mi się od razu wydaje że Wells to starszy Barry... a Flash zaginął zwyczajnie tak że przeniósł się do lat 90-tych i postanowił zostać tam i żyć jako dr Wells. Pozostaje teraz gdybać..
Ale jednego nie rozumiem... Zoom postanawia zabić matkę Barrego bo wiedział że jak tego nie zrobi to nie będzie Flasha i nie będzie jego??? Poza tym jak oni w końcu się przenieśli w tym czasie???

ocenił(a) serial na 8
waldek1987

Jak się przenieśli? Prosto... biegnąć bardzo szybko :)

ocenił(a) serial na 5
XarduneK

no dobra to coś czytałem o komiksie że biegnąc:) ale pomóż mi zrozumieć skąd się w końcu wziął zoom??? stworzył go Wells??? i skąd ten żółty kostium i prędkość zooma??

ocenił(a) serial na 8
waldek1987

Zerknij na "Liga Sprawiedliwych: Zaburzone kontinuum" to zrozumiesz kim jest Wells... i dlaczego ma zółty kostium.
Oczywiscie jeśli moja "teza" jest słuszna.....

P.S. Pewne szczególy oczywiście się różnia, wiadomo.

ocenił(a) serial na 5
XarduneK

a to jest jakiś film, bajka?? gdzie to obejrzeć po polsku?

ocenił(a) serial na 8
waldek1987

Możesz zerknąc przykładowo na zalukaju....
A co to jest zerknij na filmwebie do - "/film/Liga+Sprawiedliwych%3A+Zaburzone+kontinuum-2013-683912"

ocenił(a) serial na 5
XarduneK

dobra oglądam na zalukaj potem napisz wrażenia

ocenił(a) serial na 5
waldek1987

obejrzałem ale to taka wyrwana z kontekstu bajka dla mnie.... nie orientuje się kto jest kto... i nie było tam powiedziane kim jest Wells i jak powstał Zoom

ocenił(a) serial na 5
waldek1987

pamiętaj, że serial jest robiony na podstawie komiksu, nie jest jego wierną adaptacją plus jak to w komiksach bywa, wiele autorów sprowadza pewne nieścisłości.

to co możemy się domyślić do tej pory o serialu to to, że flash i reverse flash przenieśli się w czasie do dziecięcych lat barrego bo obydwaj wiedzieli jak wielki wpływ na historię ma kwestia życia rodziny barrego. efekt motyla. wiemy też, że doktorek ma jakieś powiązania z reverse flashem, jednak czy to on nim jest, nie jestem pewny.

w komiksach masz z 4-5 wersji reverse flasha, tutaj mamy serial, który równie dobrze może mieć swoją wersję więc spokojnie.

jak ja miałbym coś od siebie dodać to radziłbym się przyjrzeć Eddiemu Thawne :) głównie ze względu na nazwisko jak i odcinek 9.

ocenił(a) serial na 5
ozymandiusz

Spoko... Ja też podejrzewam Eddiego nawet napisałem to na początku tego tematu pod koniec... a myślę też że Wells może być starszym Barrym

ocenił(a) serial na 5
waldek1987

jeżeli jest starszym barrym to trochę dziwne. doktorek notuje sobie co daje barremu siłę, co popycha go do przodu, jak się zachowuje, że trochę gwiazdorzł itp.
to tak jakby sam siebie nie znał?

ocenił(a) serial na 5
ozymandiusz

dupa już nie mogę edytować więc napiszę pod moim starym komentarzem.

przeszukałem trochę na ten temat i okazuje się, że pewne sprawy zostały ujawnione przez samych autorów jakieś 2 dni temu.

1. na pytanie czy wells jest gościem w żółtym ubranku oficjalnie przyznał, że jest reverse flashem. co ważne nie odpowiedział dokładnie na pytanie, czy jest tym w żółtym tylko, że jest reverse flashem.
2. eddie jest mocno powiązany z reverse flashem, nie wyjaśniono jak, jednak w odcinku 15 ma ponoć być spora wskazówka.
3. oficjalnie przyznano kilka spraw co do nocy, w której zginęła matka barrego. producent jednak zaznaczył, że poznamy to z perspektywy reverse flasha, nie perspektywy wellsa, co jest dosyć dziwne po oficjalnym stwierdzeniu wellsa.
4. podróż w czasie stanowi klucz, zostanie po raz pierwszy przedstawiona (odbędzie się przez przypadek) w odcinku z Weather Wizardem.

ocenił(a) serial na 5
ozymandiusz

O dzięki za te informacje:) mi się wydaje że doctor Wells mimo tego że taki tajemniczy chce tylko dobra Flasha.. Pokierować historią tak żeby jego mama zginęła, żeby Barry został Flashem. Zbiera te wszystkie informacje bo może chce nie dopuścić do tego żeby Flash zaginął...

Co ma do tego Eddie?? Mi się wydaje że twórcy z niego zrobią zooma. Coś czytałem że to on był w nim w komiksie.
Zobaczymy...