Cześć wszystkim!
Nie zrozumiałem tego co się stało w trakcie wyścigu Barry'ego z Zoomem. Nagle pojawił się drugi flash (który zajął się destrukcją tego urządzenia, a ten pierwszy zajął się Zoomem). Skąd? Jak? Ten sam przypadek zdarzył się kilka odcinków wcześniej, jak Zoom odebrał prędkość Barremu (tzn. w tym odcinku on to wytłumaczył jak on sam zrobił). Ale nie rozumiem tego... Czy mógłby mi ktoś to wytłumaczyć o co w tym chodzi?
W skrócie. Flash przed wyścigiem cofnął się w czasie, a jako że cofając się w czasie widzi się i siebie, i swoją przeszłą wersję, to dzięki temu mógł się skopiować. Jako że od początku Barry nie planował wracać do swojej teraźniejszości,tylko zostać w przeszłości, jego przeszła wersja tak jakby stała się bezuzyteczna, i to jest właśnie time remnant, czyli czasowa pozostałość. Ta 2 wersja po prostu poczekała na właściwy moment, i barry 2 po prostu przybiegł do barrego 1 i zooma aby pomóc. Najpewniej, barry 1 i barry 2 przed wyścigiem dogadały się, co mają zrobić. I tyle, żadna filozofia. :)
Dla mnie to jest trochę bez sensu... i nadal tego nie rozumiem... jeśli cofnął się w czasie i było i dwóch to jest to dla mnie dość dziwnie z kilku powodów
po pierwsze jeśli ten wcześniejszy Barry ginie wyłączając Magnatar to ten z przyszłości powinien zniknąć tak ja np. zniknął Edobard gdy Eddie się zastrzelił
jeśli Barry wcześniejszy walczył z Zoomem to pokonując go za chwile powinien potem przenieść się w czasie wyłączyc Magnatarm zginąć....
i nie ma Barryego w ogóle...
Także nadal nie rozumiem czy jest ten Timie Remnant
pomyśl o tym jako o dwóch osobnych liniach czasowych, w jednej Barry ginie w drugiej nie, tak jak Cisco w jednej lini czasowej zostal zabity przez rf, a w drugiej tej co my znamy dalej zyje
w sumie ma to sens jeśli podejść do tego w ten sposób...wreszcie dotarło
dzięki
Bo tak naprawde Time Remnant nie ginę, tylko wersja cofająca sie w czasie, czyli pozniejsza. W odc 23 zoom mówi do Barrego który zabija siebie ,,ciebie tez może być dwóch, wystarczy ze sie zabijesz''. Zoom oklamal Barrego w odc.18 ze zabil wczesna wersje.
W odc 23 gdy zoom pojawia sie obok 2, nie pokazane jest który zoom walczy z Barry na poczatku odc. 23.
w sumie tak... rozdzielają się i przez chwile widać dwóch, to z którym Zoomem walczył Barry nie jest pokazane
No właśnie. Jestem prawie pewien, ze specjalnie tak zrobili, żeby nie bylo widac dokladnie z ktorym walczy zoomem. Wydaje mi sie ze ten motyw z Time Renmant wykorzystaja jeszcze w 3 sezonie. Przeciez Reverse Flash zginął gdy eddie sie zabil, wiec w przypadku zooma powinno być tak samo. Motyw z nowa linia czasu nastepuje gdy Barry cos zmienia w przeszlosci, ale gdy ginie wersja przeszla to powinna przyszla zniknąć.
i o to o czym piszesz w ostatnim zdaniu mi chodziło... ale mimo to dzięki za info na ten cały temat
Było to tłumaczone w 2x11, gdy wrócił RF.
Wells to wytłumaczył - Speed Force działa jak schron, to dlatego Reverse Flash mimo wymazania przetrwał. Dzięki SF przetrwała jego cząstka i to właśnie jest time remnant. To dlatego, gdy zginął Zoom czy Barry, ten obecny nadal żył - chroniło go Speed Force.
Tylko że w przypadku RF to była jego PRZESZŁA wersja. A w przypadku Barrego i zooma to była teraźniejsza wersja, więc nie możliwe jest żeby barry i zoom przeżył.
Należy wziąć pod uwagę, że RF cofał się w czasie kilka razy, ostatni raz właśnie do domu barrego. Gdy barry albo zoom się cofali, to ich wersja była teraźniejsza ,więc w tym przypadku nie ma to sensu.
Ta zabawa z time remnant jest ściągnięta z gry "Prince of Persia Dusza Wojownika". Jak ktoś grał to wie ;)