PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45396
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Witam, założyłem nowy temat, jako iż chciałbym spytać o parę kwestii, a część z was może również ma pytania na które inni będą próbowali odpowiedzieć. Tak, więc:
1) Jaki sens jest w oddaniu prędkości Zoomowi, skoro był od niego szybszy? Ważniejsze jest dotrzymanie słowa od ratowania świata?
2) Ciągle mówiono, że Zoom jest najszybszy, a nie potrafi zrobić mirażu ( w 2 miejscach naraz być ), powiedział, że nawet on nie jest tak szybki, a Thawne był?
3) W odcinku kiedy Thawne dał Barry'emu te przyspieszenia tachionowe, dlaczego on nie mógł ich użyć do powrotu do swoich czasów?
4) Jak to możliwe, że Barry biega coraz szybciej, ale w czasie nie może się przenieść, a ciągle mówią, że nigdy tak szybko nie biegł (odcinek 02x18)

Na chwilę obecną mam tylko te 4 pytania, bo więcej nie przychodzi mi do głowy. Jest ktoś kto podejmie się próby odpowiedzi w sposób logiczny? Z góry dzięki i zapraszam do zadawania własnych pytań i toczenia dyskusji.

suineg

Wytłumaczyć w miarę da się tylko 2 i 4 punkt.
Raczej chodziło, że nie jest tak szybki, żeby stworzyć mirażu na tak wysokim poziomie, żeby być na dwóch ziemiach jednocześnie. Zresztą główni bohaterowie powinni ogarnąć, że to było zbyt realistyczne jak na miraż.
Co do podróży w czasie to Barry nie ma z tym problemu, po prostu stara się ograniczać wypady, bo są zbyt ryzykowne (psucie czasu + teraz te zjawy).

Jeśli chodzi o punkt pierwszy to nie ma wytłumaczenia. No chyba, że za odcinek wzięli się scenarzyści od Arrow, bo takiego absurdu to ja dawno nie widziałem. Po prostu odcinek sięgnął dna.

Secton

btw. zadam też pytanie od siebie, może ktoś ogarnie.

Skoro Wells znał całą sprawę z Zolomanem, bo była nagłaśniana mocno w mediach to dlaczego nie skojarzył, że Zoloman i Jay wyglądają tak samo? Zresztą nie tylko on. Jay Garrick jako Flash na E-2, nie ukrywał w ogóle swojej twarzy i tożsamości. Więc serio nikt na całym E-2 nie ogarnął, że sławny bohater i sławny seryjny morderca, wyglądają identycznie? Dobra ta broda muszę przyznać.

Secton

Myślę, że nad tym każdy się zastanawia, to jest jedna z wielu zagadek tego odcinka :P być może faktycznie ta broda i te długie włosy zakrywające pół twarzy wystarczyły, aby nikt nie skojarzył, że Jay to Hunter. :P

suineg

Lepsze jest to, ze oni sie pchali w ogole do tego Zooma, skoro on i tak umieral od Velocity, wystarczylo przeciez zaczekac. Co jeszcze lepsze, Flash byl niby szybszy od Zooma, a Zoom tak szybko porwal Westa, ze Barry nawet nie pierdnal.

ocenił(a) serial na 5
suineg

Zoom umieszcza Wally'ego w swojej norze na E-2, mimo zamkniętych wyłomów. Zabija samego siebie z przeszłości i nadal istnieje.