PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45391
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Finał mid seson. Flash mierzy się z zabójcą swojej matki i arcywrogiem: Reverse Flashem aka. Professor Zoom. Jak wam się podobał?
Ps. Dla przypomnienia: The Flash powraca 20 stycznia z odcinkiem pt. "Revenge of the Rouges", w którym pojawi się Captain Cold i Heat Wave.

BluRay2012

mi sie wydaje ze kolejny sezon to moze byc Atom. Ten szef Felcity z Arrowa, który bedzie Atomem :P

BluRay2012

Ja czytałem że ostro myślą nad Buster Goldem,ale to jak nie dostaną zgody na te inne pomysły.

ZuberP2M

"good gay"
xP Wybacz, źle przeczytałem xP

BluRay2012

Klękajcie narody - TO się nazywa mid-season finale! W sumie nawet nie będę doszukiwał się minusów bo o ile sceny dramy mnie nudzą jak masakra, to nie mogę nie docenić tego, że przy rozmowie Allenów: syna z ojcem prawie miałem świeczki w oczach xP Kawał dobrej roboty. Efekty specjalne świetne, Wells jako Zoom najprawdopodobniej z przyszłości i to, co parę osób pisało w teoriach: w trakcie morderstwa matki był też drugi koleś co oznacza pewnie drugiego Barry'ego z przyszłości albo po prostu Flasha z przyszłości, który zaginął. No i jeszcze wątek z Firestormem - normalnie szczęka mi opadła na ostatnie sceny, kiedy koleś sobie odlatuje :D W Smallville czekali z takimi efektami na finał, a tutaj jaki postęp techniczny, że już teraz człowiek widzi człowieka sobie latającego to tu to tam. I tak, było to świetne. Pojedynki Flasha z Zoomem również. No i cliffhanger, który nie daje mi spokoju: JAK Wells mógł być w dwóch miejscach naraz? I jeszcze dochodzi to pytanie, które zadał sobie Eddie: dlaczego go nie zabił? Czyżby Wells to Eddie z przyszłości, stąd go nie zabijał? Mam wrażenie, że sezon może się skończyć śmiercią Wellsa-Zooma przyszłości i narodzinami Reverse Flasha w postaci Eddiego w teraźniejszości :) Pozamiatane - jak druga połowa sezonu utrzyma poziom drugiej połowy pierwszego (zakręciłem? xd Po prostu od 4 odcinka Flash zaczął mi się podobać, przede wszystkim jakościowo) to szykuje się najlepszy serial superhero tej dekady (Smallville było w poprzedniej :D). A wszystko wskazuje, że tak właśnie będzie (start z Captain Coldem i 'bratem' po przerwie? Super!)

ocenił(a) serial na 8
matiiii

...MID-season jak się patrzy;D.. Jak już napisała Bzyczek sceny między Barry/Joe, Barry/Iris, Barry/ojciec, Cisco/Caitlin były naprawdę piękne..nie sposób było się nie wzruszyc:-) ..
..cały wątek Dr Wells'a jest tak strasznie ciekawy (zwłaszcza dla mnie, nieznajacej komiksów;p ) że juz nie mogę się doczekać powrotu serialu;D

agueda0712

Kurcze, nie możemy się doczekać powrotu a dopiero dzisiaj oglądane :D O raaaany :(

ocenił(a) serial na 7
matiiii

noo a co będzie jeszcze po Arrow dzisiaj?? nie przeżyję ... :P

bzyczek881126

Tylko, że mid-season finale Arrow może okazać się mniej zacny.. nie chcę zapeszać, ale mam mieszane uczucia co do występu Rasa :x

ocenił(a) serial na 7
matiiii

pozytywne nastawienie matiii.... to podstawa :D

bzyczek881126

W sumie jutro się przekonam co i jak - Wy już dzisiejszej nocy? Albo pójdziecie kimać zadowoleni albo nie xP

ocenił(a) serial na 7
matiiii

oj tak w nocy odcinek LIVE pewny, na pewno pełni emocji :D

bzyczek881126

Emocji negatywnej lub pozytywnej xP I czarny Strasburger przed seansem :>

ocenił(a) serial na 7
matiiii

ooo tak mój ziomek :D i jego suchary... :P

bzyczek881126

Z tego co widziałem koleś jest boski - orydżinal Strasburger przy nim wymięka xD
btw. wyżej jak przeczytałem 'czarny Strasburger' to widziałem przed oczyma 'czarny Carlsberg', o zgrozo xd

ocenił(a) serial na 7
matiiii

hahaha skąd ci sie wziął "czarny Calsberg"?? znam juz jego personalia :P Steve Harvey :P

bzyczek881126

Od Strasberg, hahaha xD Steve "czarny Strasburger" Harvey, śmietanka prowadzących teleturnieje - nie ma takiego drugiego, powiadam Ci :D

ocenił(a) serial na 7
matiiii

hihi no skojarzenie dobre... :D wierzę, chociaż my matiii specami od teleturniejów chyba nie jesteśmy, ja ich mało oglądam ale tego nigdy nie zapomnę :D

bzyczek881126

Fakt, też nie oglądam, ale czarny S. naprawdę robi.. wrażenie ;)

ocenił(a) serial na 8
matiiii

Jak dotąd castingi w Arowversum na plus, więc może aktor udźwignie rolę pomimo złego pierwszego wrażenia ...

ocenił(a) serial na 8
matiiii

..tylko spokój nas uratuje;D
Muszę przyznać ze te seriale na podstawie komiksów mnie wciągnęły ..bardzo :-) ..nie spodziewałam się tego:D

agueda0712

Ahh, ten spokój.. gdzie go zaznać? xP
Agatko, a jakie wcześniej seriale preferowałaś, że Ci się gusta pozmieniały? (nie wnikam, że kobieta zmienną jest - to takie stereotypowe xd)

ocenił(a) serial na 8
matiiii

Nie mam pojęcia gdzie..jak go gdzieś znajdę dam Ci znać;p haha
..możesz mi nie wierzyc ale nie ogladałam ich wiele..zawsze była to dla mnie strata czasu..jedyne, które widziałam od poczatku do końca to Dr House i Prison Break...:-)

agueda0712

Ejj, w takim razie trzymam za słowo :D
Dr House to kultowa produkcja dla każdego, a PB miało swój fenomen było nie było, czyli.. od początku byłaś serialomaniakiem, tyle, że o tym nie wiedziałaś. Jak to tak xP

ocenił(a) serial na 8
matiiii

Teraz za to wiem to doskonale ;p ..w życiu się tyle nie naoglądałam ;D..czysty serialowy nałóg;D

agueda0712

Byłaś ukrytym serialomaniakiem :D W życiu? Jak wiele produkcji oglądasz że używasz tak mocnych słów? xP

ocenił(a) serial na 8
matiiii

Sporo ...4 seriale jak nic ;D hahah

agueda0712

4 seriale... kobieto, to mała kropla w deszczu morza wszystkich seriali :D ZDECYDOWANIE ZBYT mocne słowa xP

ocenił(a) serial na 8
matiiii

Przepraszam... mężczyzno! ;D..a praca?, a studia?, a życie prywatne?..samo się nie ogarnie;D

Tak serio..wiem ze to w sumie niewiele ale więcej nie dałabym rady obejrzeć:-)..także podziwiam wszystkich tych prawdziwych serialomaniaków;p

ocenił(a) serial na 7
agueda0712

ja jakoś ogarniam to wszystko ale wtedy nie śpię po nocach :P poza studiami bo to już za mną :p

bzyczek881126

Oj tam, przesadzacie.. obie xP Mam wrażenie, jakbyście pisały że seriale zabierają cały wolny czas.. to ja nie wiem, może macie po 3 etaty, nie wnikam ;) xd

ocenił(a) serial na 7
matiiii

ja pracuję często na nocki dlatego nie śpię po nocach :P dla chcącego nic trudnego. da się ogarnąć :)

bzyczek881126

Też tak uważam :)

ocenił(a) serial na 8
matiiii

3 etaty..Matiiii to zgon! Hahaa;D

agueda0712

Przesadzasz xP Da się to ogarnąć, ale czasu masz mniej na wszystko inne w wolnym czasie (tutaj nie piszę, że oglądasz hurtem 10 seriali naraz tylko tak, właśnie jak Ty powiedzmy, 4 odcinki 4 seriali raz w tygodniu - jakoś ciężko mi uwierzyć, że 42min. x 4 odcinki raz w tygodniu to zbyt wielka strata czasu). Poza tym niektórzy oglądają seriale parami, łączą miłe z .. pożytecznym. Niektórzy wręcz przy serialach potrafią robić multum innych rzeczy (osobiście tak czynię, gdy serial jest moim odmóżdżaczem i nie mam zamiaru przy nim myśleć xd). Jak dla mnie to nie jest wiele, uwierz serialomaniakowi (raczej kinomaniakowi, ale co tam xd) ;)

ocenił(a) serial na 8
matiiii

No powiedzmy że ..każde z nas ma swoje racje;p..:-)
Ja ostatnio rowniez z tych co ogladają seriale jak to powiedziałeś ,,parami'' haha..
Powiem Ci że dla mnie seriale to tez takie trochę odmożdzacze..czysty relaks;D..i wierzę Ci kinomaniaku;p ..na słowo;D haha

ocenił(a) serial na 7
agueda0712

ja cię rozumiem... tylko ja od zawsze byłam pod wpływem nałogu :P

ocenił(a) serial na 8
bzyczek881126

..oj tak Ty sporo tego masz;p

ocenił(a) serial na 9
matiiii

Stawiam, że Reverse Flashem był Eobard Thwane z XXV w (potomek Eddiego dlatego nic mu nie zrobił), a Wells to inny Reverse (pewnie Hunter Zolomon), który współpracuje z Eobardem.

BluRay2012

Hmm, czyli jak dobrze rozumiem to tych 'Reversów' może być CO Najmniej dwóch? No tego to bym się nie spodziewał (o ile rzeczywiście tak będzie a wszystko w tym odcinku może mówić: 'tak, jest nas dwóch': akcje z Wells-RF i głos na końcu Wellsa dla zmyłki)

ocenił(a) serial na 9
matiiii

Było 3 - nazywał sie Interia/Kid Zoom i był przeciwnikiem Barta Allena.

ocenił(a) serial na 8
BluRay2012

Odcinek doskonale przyjemny . Prawdę mówiąc odcinek po raz kolejny pokazuje ,że najciekawsza osobą jest Wells .
1. Na 100 % wiemy ,że dr Wells jest nie z tej epoki ;) Pytanie tylko czy z dalszych dekad XXI w. czy z czasów późniejszych .Patrząc na technologię można przypuszczać ,że grubo ponad XXII w.
2. Na 100 % nie zależy mu na tym by Flash zginął przynajmniej nie do 2024 r.

W całej tej dywagacji o podróżach w czasie ,dziwi mnie ,że w odcinku S01E7 kiedy Flash pozornie traci moce, wpływa to na gazetę z 2024 r ale w żaden sposób na wiedzę Wellsa (moim zdaniem wskazówka,że Wells choć może i z przyszłości to jednak nie mają na niego wpływu turbulencje temporalne ) A scena z początku ,sugeruje wręcz, że on tą gazetową przyszłość chce odmienić .
3. To co się dowiadujemy z S01E09 wprowadza niezły mętlik . RF ma jakiś związek z Eddiem .Wells jest w posiadaniu kostiumu Revers Flasha i go używał (modulowany głos na samym końcu ).
Urządzenie "skradzione" przez RF służy do ładowania kombinezonu .
Mając na uwadze stwierdzenie RF,że jego moce nie są takie jak Flasha-a (Flash moce naturalne - RF moce sztuczne za pomocą kombinezonu ) .
Barry ma jeszcze dużo do nauki .
Na 100 % Eddie będzie wrogiem Flasha - czy jako RF ? To już inna sprawa .

ocenił(a) serial na 8
lordkrymskim

Myślę że Eddie trafi do Flash Team ;)

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

Kim jest Wells to już sam nie wiem... jakoś niby wygląda że to RF ale jednak coś tu nie gra, mam mętlik. Potwierdziła się za to moja inna teoria, że w pierwszym odcinku mamy walkę dwóch Flashy.

Odcinek super, RF straszny, świetnie przedstawiony jak totalny kozak który panuje nad sytuacją i się do tego nią bawi. Tyle czekać, aż chrapka jest żeby obejrzeć cały sezon na raz - może mała podróż w czasie (?), zwolnijcie mi SF a pobiegnę i przyniosę.

ocenił(a) serial na 7
Numer_44

No i RF okazał się też dość brutalnym gościem który sie nie patyczkuje tylko zabija pionków.

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Moje wnioski I teoria:
obecnie Wells zna przyszłość ale nie potrafi jej zmienić co do ukradzionego urządzenia dzięki niemu będzie możliwe przenoszenie się w czasie.
RF moim zdaniem Eddie przyszedł z przyszłości żeby pomóc Wellsowi aby przenoszenie w czasie było możliwe.
Obecnie Wells posiada kostium i urządzenie dzięki któremu będzie możliwe przenoszenie się w czasie.
Moim zdaniem kto zabił matkę Barrego przyszłe odcinki i koniec sezonu: Wells i Eddie mają możliwość przenoszenia się w czasie, Cisco mówił o dwóch osobach żółtej i czerwonej spekuluje że to Barry i Eddie kiedy ginie jego matka kto ją zabija ciężko określić możliwe że Barry aby został flashem, a Eddie chce mu przeszkodzić aby on zniknął. Flash zabija swoją matkę i znika.
Ale pogmatwałem, bardzo naciągane.

ocenił(a) serial na 8
master662

..jest już tyle tych teorii że chyba każdy powoli się w tym wszystkim gubi:-)

agueda0712

Ogladaliscie film The Time Traveler's Wife??? Tam glowny bohater tez spotykal samego siebie. I nawet jego własna zona zdradzala go ze swoim drugim ja. Wiec Reverse Flash tez mogl sie cofnac w czasie o pare dni, ukrasc to ustrojstwo i pobic samego siebie. Podejrzewam ze doktorek nie przyszedl na przyjecie z tego wzgledu ze musi zrobic wlasnie ten "skok w czasie".
Hehe, tak czy inaczej z jednym jestesmy zgodni - odcinek REWELACJA!!!

ocenił(a) serial na 10
BluRay2012

dla mnie mega mid season finale

ocenił(a) serial na 8
BluRay2012

B fajny odcinek, zrobione jak trzeba :)
Z mniej istotnych spraw Wreszcie coś się ruszyło w relacji Barry - Iris (nareszcie !!!)

No a teraz miodzio:p

REV Zarządził, pozamiatał i znowu zarządził !!
Jakbym widział rekina, kapitalny jest :)
Pierwsza walka z Barrym, jest... hmmm... wygląda jak test. Nawet krzywdy chłopakowi nie zrobił. I jak przycisnął na końcu ręką...I znów jakby przedłużenie pracy z Wellsem "musisz być szybszy, lepszy, Barry".
Acha, Reverse NIGDZIE nie potwierdził że zabił matkę Barry'ego. Ani Barry'emu - ani Wellsowi.
Rozmowa Wellsa z Revem - kozacka.
Ludzie spekulują że Rev ma coś wspolnego z Eddiem bo go nie zabił - możliwe, ale cóż, może ma coś wspólnego z wieloma innymi osobami bo ich też nie pozabijał . W zasadzie pozabijał tylko pionki (oszczędził nawet tego naukowca na początku - oczywiście -potrzebował świadka :). Z drugiej strony - fajnie że tych których zabił - zabił od niechcenia jak mówki :p
W ogóle Rev jest bardzo wyrachowany, bardzo profesjonalny.
No i nasz kochany doktorek :) i nasz kochany Henry Allen :)
Henry na bank coś ukrywa - i to raczej coś dużego (obstawiam że sam jest którymś Flashem albo Reversem - pewno Flashem) i doktorek to samo - i też jest prawdopodobnie speedsterem po którejś stronie mocy. Obstawiam że Wells jest Profesorem Zooomem (wypisz, wymaluj ksywka którą nada mu Cisco :P ) ale niekoniecznie bezpośrednio tą osobą która wystąpiła w tym odcinku.
Mamy jakby potwierdzenie że w momencie śmierci matki Barry'ego było dwóch speedsterów - i nie wiemy który zabił :p
Przy śmierci matki pojawia się "efekt akceleratora" - którego nie było w tym odcinku.
Obstawiam że akcelerator - supermegahyper gizmo - to też maszyna do podróży w czasie.

Mój pomysł który najbardziej mi się podoba - Wells jest starszym Reversem, którym stał się Flash po tym co widzieliśmy w "gazecie". Teraz Wells zmienił linię czasową Flasha aby ten był silniejszy i gotowy a Reverse nigdy nie powstał. A Reverse ma własne pomysły....

ocenił(a) serial na 8
BluRay2012

Odcinek MEGA! efekty specjalne, akcja, sceny między Barrym i Iris oraz jej ojcem oraz Firestorm... no po prostu brak słów :D Oby tylko poziom serialu ciągle stał na tak wysokim poziomie, jak dotychczas :)

btw. zauważyliście, że siedziba Mercury Labs, to nic innego, jak budynek InterContinental w Warszawie? :D