Rozpisalem się i nie dodalo mi tematu więc streszcze co napisałem.
Sherloque świetny, Ralph nie wkurza mnie już. Mam nadzieje że Jessemu L. Martinowi nie stało się nic poważnego. Dobre wykorzystanie mocy Cecile. Wątek Caitlin ciekawy. Iris plusuje. Ciekawe co ukrywa Nora. Barry raz wygląda dobrze w kostiumie a raz nie, ale to pewnie przez maskę. Cicada spoko villain. Cisco i tak jest zajebisty więc nie będę się rozpisywał.
8.5/10 dla mnie
No właśnie nie jestem przekonany czy tu chodzi o Norę czy o Wellsa? Przez chwilę miałem wrażenie jakby ten Wells był jakiś podejrzany, chciał dopytać o jakieś Flashowe tajniki, jakby był RF. Ale w sumie po wyrazie twarzy Nory faktycznie można dojść do wniosku, że znowu coś ukrywa. Ktoś ją przysłał? Ktoś jej pomógł?
No i wątek ojca Caitlyn... Jakim sposobem ją obserwuje? Co on kur ma dostęp do ich laboratorium i założył sobie tam kamery?
nie dość, że do Star Labs każdy może wejść to jeszcze każdy może zhakować monitoring. Mam nadzieje, że nie zrobią, że Nowy Wells to Thawne, ani Nora pracuje dla Thawne'a. To byłoby trochę przegięcie. Jak ktoś ma być Thawne'm to mam nadzieje, że będzie nim ta terapeutka co chodzili do niej w 4 sezonie. W sumie to byłby niezły zwrot akcji XD
Na moje oko to Thawne, którego Flash wypuścił w cross-overze, podrzucił jej pomysł, żeby interweniować z tym satelitą.
I nie zdziwiłbym się, gdyby przy okazji rzucił tą błyskawicą w obecnego Cicadę w momencie upadku odłamków z satelity, żeby dać moce negatywnego speedforce.
Jedna rzecz mi się nie podoba w tym sezonie, że robią z Flasha idiotę, jeśli chodzi o walkę z meta-ludźmi czy z Cicadą, a Nora właściwie jest niepokonana i wystarczy jedna rozmowa z Barrym, żeby później wszystko jej się udawało. To naprawdę przeczy temu co Barry mówi, że nie wszystko wychodzi za pierwszym razem, kiedy zaraz potem za pierwszym razem wpada na plan jak ocalić Flasha i Vibe'a. Ech... no naprawdę takie totalne chodzenie na skróty, które praktycznie jest obecne od pierwszego sezonu, że jedna gadka "you can do it" i "voila! he/she can".
Nora była wtedy na weselu jako kelnerka i z nim rozmawiała żeby powiedział TAK. Miła mega długie włosy z warkoczem ;) Lecz Thawne powiedział ze wróci z nowym wcieleniem....kto wie może ją zabił jak pierwszego Wellsa?
Dziwne są jej zachowania w stosunku do matki jakby ją olewała. Poczekamy zobaczymy. Na bank ma coś za uszami
W crossoverze ma pojawić się Zoom w swojej ludzkiej postaci - nie jako Black Flash, oraz Wesley Shipp w suicie Flasha z serialu z lat 90. Może to oznaczać że 1 - Time Remnant Reverse Flash ocalił Huntera żeby ten nie zabił go jako Black Flash i przywrócił swój oryginał 2 - Wesley Shipp zagra Barrego z przyszłości albo Barrego sprzed Reversepointu
Nie powinniście tego pisać, to dyskusja o 3 odcinku, wolałbym być totalnie zaskoczony. Może by pisać "spojler" albo "uwaga wyczytałem że będzie..." naprawdę bym prosił.