PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45394
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

SO2E15 Opinie

ocenił(a) serial na 7

Jestem świeżo po obejrzeniu najnowszego odcinka i muszę powiedzieć, że jestem nieco zagubiony ... Jakim cudem Zoom to Jay ? W takim wypadku to by oznaczało, że istnieją nie 2 ale 3 Jaye, jeden z ziemi Barrego, 1 z Earth-2 i Zoom. Btw już niepokoiłem się, że Caitlyn rzeczywiście zamieni się w Killer Frost, na szczęście odcinek rozwiał moje przypuszczenia. Ktoś ma jakiś pomysł odnośnie tego jakim cudem Jay to Zoom ? Mnie to nie pasuje bynajmniej.

Cyngiel21

Możliwe, że nawet cztery, bo zamaskowany to może być kolejny Jay. Duża szansa, że w grę wchodzą klony.

ocenił(a) serial na 9
Pinn88

W masce to pewnie Henry.

ocenił(a) serial na 8
Cyngiel21

Ja bym obstawiał, że z brania Velocity (tych "sterydów dla speedsterów") przez "dobrego Jaya" powstał Zoom jako efekt uboczny (coś tam Garrick wspominał, że przez branie Velocity właśnie jakieś efekty uboczne powstawały)

ocenił(a) serial na 9
WhySoSeriousGuys

Efekty uboczne czyli że chorował itd.. i w końcu stracił moc.

ocenił(a) serial na 5
suzzei

Niekoniecznie musiał mówić prawdę.

ocenił(a) serial na 9
BlakJoint

Przyznał się że mówił.

ocenił(a) serial na 5
suzzei

To też mogła nie być prawda.

ocenił(a) serial na 9
BlakJoint

Wątpie.

ocenił(a) serial na 5
suzzei

A to już inna kwestia.

Cyngiel21

Nie wiem czemu, ale w drugim sezonie po prostu nie potrafią wykreować dobrego, pobocznego złoczyńcy. Rok temu dostaliśmy Trickstera, Weather Wizarda, Pied Pipera czy Colda, a teraz? A teraz nie ma żadnej nowej postaci, która zapadałaby w pamięć. King Shark miał duży potencjał, by zostać pierwszą, ale nic z tego... Zmarnowali taką okazję.

A wszystko przez to, że z jakiegoś powodu twórcy zachciało się melodramatu przez co problemy rodzinne Westów dostają tyle samo, jak nie więcej, czasu niż to dlaczego wszyscy oglądamy ten serial, czyli starcia z przeciwnikami. I tak też bitwa z gargantuiczną hybrydą człowieka i rekina była regularnie przerywana przez Barry'ego próbującego dogadać się ze swoim czarnym bratem. Po co? Kogokolwiek obchodzi to czy Wally znajdzie wspólny język z Allenem? I co mnie to, że Flasha skręcało, bo nie mógł nikomu powiedzieć, że na E-2 Joe śpiewał, a Iris była jego żoną? To nie jest serial dla gospodyń domowych... chyba.

Najlepszym elementem tego odcinka były chyba schizy Cisco. Z jednej strony uzasadnione, a z drugiej strasznie komiczne. Do tego reakcje Caitlin na nie były całkiem ciekawe, zwłaszcza ten prank na końcu... Aczkolwiek z drugiej strony to trochę dziwne, że Snow mężczyzn swego życia nie opłakuje dłużej niż pół dnia.

I na końcu, wracając do sprawy Sharka... umie mi ktoś wytłumaczyć jak Waller go przechwyciła, bo nie umiem tego zrozumieć. Wells go postrzelił, a potem co? Zostawili na środku drogi i nawet nie sprawdzili czy żyje?