PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45388
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Wreszcie odbyła się premiera "Flasha" (regularny odcinek, nie pilot, który był emitowany jakiś czas temu). Co tu dużo mówić - serial na podstawie komiksu, więc wiadome było, że będzie to skrócona wersja originu, dlatego nie nastawiałem na wiele, ale jednak jakimś cudem było to do chrzanu - brawo dla twórców, sknocić coś, co trudno było sknocić.

Po pierwsze bohateroweie:
Barry/Flash jest jakiś przestraszony przez cały czas, jakby nie wiedział o co kaman, ten jego głos jest irytujący jak nie wiem co. Do tego ten kostium, tak wiem, kwestia gustu, ale w ogóle mi on nie pasuje.
Inni bohaterowie tak samo: pani naukowiec z kijem w tyłku, meksykański kurdupel - okropn są, do tego ten facet na wózku, który każdą kwestię wypowiada z jedną i tą samą miną. Reszta bohaterów mało zapamiętywalna, nawet nie pamiętam ich imion.

Główny Villain - Męska. hipsterska wersja Storm z X Men'ów, ok, to tylko zapchajdziura i worek do bicia, by pokazać jaki Flash jest mega, ale to było słabe.

Spotkanie z Arrowem - Fajnie widzieć Arrowa, ale mam nieodparte wrażenie, że on tam zupełnie nie pasował, nawet jego kwestie były wyjątkowo tandetne i idiotyczne "Nie zostałeś trafiony przez błyskawicę, to ona Cię wybrała - serio? O_o" Tu myślałem, że padnę znokautowany przez facepalma.

Zero otwartych wątków, wyjaśnienie całej fabuły w pierwszym odcinku - praktycznie cały serial został zawarty w tym odcinku: wiemy jak potoczy się historia, kto będzie głównym złym, co będzie chciał odkryć Barry, kim jest Reverse-Flash/Prof. Zoom, skąd pochodzi... no ludzie, jeszcze brakowało, by zdradzili zakończenie serialu w tym odcinku.

Nie będę się dalej czepiał, to tylko moja opinia, ale nawet z nastawieniem, które mocno wątpiło w ten serial, srogo się zawiodłem. Oczywiście dam szansę serialowi min. do 3-4 odcinka, ale jeśli się nie poprawi, to lipa, wracam do Arrowa, który trzyma poziom od początku, choć wielu go nie lubi.

Frieza

Też właśnie obejrzałem pierwszy regularny odcinek i zgadzam się w sumie ze wszystkim, szczególnie brak otwartych wątków mnie poraził, tak samo znam odpowiedzi na każde pytanie, choć nawet komiksu z Flashem nie czytałem, beznadziejnie to wymyślili, bo generalnie już wszystko wiem co się stanie. Masakra jakaś, ja tam nie lubię Arrowa, ale w porównaniu z tym serialem to majstersztyk, wątpię żeby coś poprawili w kolejnych odcinkach.

Frieza

dla mnie za szybko wszystko się potoczyło w jednym odcinku, mogli to fajnie rozłożyć, a tak naprawdę w jednym odcinku zmieścili całą genezę Flash'a. nie mam co do tego serialu wysokich wymagań, bo to w końcu superhero. zobaczymy jak będzie dalej.

ocenił(a) serial na 8
Frieza

Widzę hieny już się zleciały. No cóż, po trailerze można było się domyślać, jak będzie wyglądał pilot, więc nie rozumiem zaskoczenia.

1. Postać Barry'ego to kwestia gustu. Moim zdaniem jest świetnie pokazany i z czasem stanie się podobny do wersji komiksowej. Dopiero byłby hejt, gdyby twórcy od 0 zrobili z niego pewnego siebie żartownisia.
2. Strój. Proszę zastanów się tylko przez chwilę, czy słysząc hasło "strój projektowany dla strażaków" wyobrażasz sobie coś, co Flash nosił w Injustice. Spider-Man w filmach zaczynał zawsze od szmacianego stroju szytego na kolanie, podobnie było z innymi postaciami, a jak Flash dostaje coś takiego, no ... czas na hejt. Masz w gazecie pokaz finalnego stroju flasha [na końcu serialu], więc rusz głową i wymieszaj myśli, a może wpadniesz na konstruktywny wniosek.
3. Nic o nich nie wiemy.
4. Gdybyś choć raz przeczytał komiks o Flashu zobaczyłbyś, że np. w New 52 origin Flasha zaczynał się właśnie od skopania dupska Weather Wizardowi.
5. Arrow powiedział, to co powinien. To właśnie chciał usłyszeć Barry. Co do samego przekazu, to w oryginalnej linii czasowej Barry nie traci matki, staje się Flashem też przez trzaśnięcie błyskawicy, potem Zoom cofa się w czasie i zabija matkę, przez co linia czasowa zostaje naruszona na tyle, że Flash mógłby przestać istnieć, bo nie mamy już synchronizacji z czasem oryginalnym. W takim wypadku uderzenie błyskawicy było po prostu mu przeznaczone, czyli pośrednio go wybrała. Czasem kompletnie nie rozumiem waszych problemów.
6. Skąd wiesz, kto będzie głównym złym? Nie przypominam sobie, by sugerowali coś konkretnego. Mamy otwarte 3 opcje, w których ktoś, kogo uważasz najprawdopodobniej za pewniaka w byciu Zoomem, jest albo kolesiem z przyszłości bez supermocy, o pseudonimie, którego nie pamiętam, albo samym Flashem, choć to akurat jest mniej prawdopodobne, znając właściwości Speed Force. No i kompletnie nie rozumiem twojego kolejnego argumentu, pozwolę sobie zacytować: "Prof. Zoom, skąd pochodzi... no ludzie..", innymi słowy byłeś przekonany, że nie jest z przyszłości? Samo to, że ta postać powstała parę dobrych stuleci po śmierci Barry'ego nie było dobrą wskazówką? Chyba, że znasz już miejsce narodzin Ediego, bo jego uważam, za prawdziwego Zooma.

ocenił(a) serial na 5
Lordnar

Twoja dziesiątka Twoja sprawa Twoje argumenty, które wg mnie nijak nie bronią tego odcinka, był słaby i koniec kropka. Ja nie znam Flasha, obejrzałem to znając go jedynie z animacji, więc mało mnie interesuje co gdzie i z kim robi w NEW 52. Obejrzałem odcnek jako fan filmów i seriali komiksowych i był jednym z najsłabszych jeśli nie najsłabszym odcinkiem jaki widziałem od dawna, nadal uważam, że nie ma żadnych pytań, niedopowiedzeń, fabuła streszczna została w pierwszym odcinku i nic mnie ne zaskoczy w kolejnych. Strój strażaka - i to ma cokolwiek zmienić? Nic nie zmienia, wygląda słabo i tyle, Spiderman to Spiderman, sam sobie szył kostium, a nie używał wynalazku jakiegoś geniusza z wielkiej korporacji. I nie wyskakuj z hienami, bo każdy ma swoje zdanie, Ty łykasz wszystko, co pokazali, nie zadajesz pytań, dajesz 10/10 z zasady i Twoja sprawa, ja chcę widzieć sens w serialu, fabułę, coś, co zanteresuje mnie i przekona, że warto czekać na kolejny odcinek, tutaj nic takiego nie było.

ocenił(a) serial na 8
Frieza

Wyskoczyłem z hienami, bo większość z twoich argumentów podważa origin komiksowy. Nic dodać, nic ująć.
Serial do mnie trafia, a do ciebie nie, co nie zmienia faktu, że na słabe argumenty trzeba reagować. W porównaniu z innymi komiksowymi serialami ten jest po prostu świetny. Jeżeli chcesz to porównywać do filmów, twoja sprawa, jeżeli chcesz to przyrównywać do produkcji nie-komiksowych, np. głębokiego Breaking Bad, czy Dextera, też twoja sprawa, ale oglądając staraj się zrozumieć wizję, zamiast szukać "Sin-ów".

Prototyp stroju strażaka. Tak, powinien być szyty na miarę kostiumu Flasha. Wtedy każdy strażak mógłby się jarać świetnym wyglądem prototypu, zamiast liczyć na ochronę. W jednym z newsów mamy strój Zooma, który wzorował go w komiksach na ostatecznym kroju stroju Flasha, więc polecam się zainteresować i czekać cierpliwie. Nawiasem prototyp tworzył 1 powariowany człowiek, a nie korporacja. To duża różnica.

ocenił(a) serial na 6
Frieza

Myślę, że fabuła mimo wszystko cię zaskoczy. Podejrzewasz tych, których twórcy chcą żebyś podejrzewał. Ciesz się tą chwilą swojej błyskotliwości, za kilka epizodów ona umknie:)

ocenił(a) serial na 5
Coyotman

Nie sądzę, ale dam jeszcze Flashowi ze trzy odcinki na próbę, Agents of Shield rozkrecili się dopiero po 10tym odcinku, Arrow też gdzieś po piątym, więc nie będę oceniał całego serialu po słabym początku.

ocenił(a) serial na 6
Frieza

Wiesz, z pilotami często tak jest, że twórcy starają się do niego wrzucić jak najwięcej rzeczy naraz żeby zaciekawić widza. Niestety przez takie zabiegi cierpi nieco fabuła. Mnie pilot się podobał, ale czuć było pośpiech. Rwane ujęcia, szybki montaż, często przeskakujące miejsce akcji.

Lepiej by było ten origin nieco wydłużyć - np na dwa odcinki.
W pierwszym byłoby poznawanie mocy i walka z kilkoma niegroźnymi rabusiami, a dopiero w drugim elementy nadprzyrodzone i Weather Wizard (uwielbiam polskie tłumaczenie POGODZIEJ).
Kostium i ekipę też dałbym nieco później. Cóż... Widzowie jednak zazwyczaj nie są zbyt cierpliwi i chcą mieć wszytsko od razu. Stąd takie a nie inne decyzje wytwórni.

Biorąc po uwagę, że Flash będzie mieć 13 odcinków to jestem spokojny o ich poziom.

ocenił(a) serial na 5
Coyotman

Dwa odcinki originu byłyby o wiele lepsze, to fakt, choć np. pierwsze odcinki Arrow czy Agentów SHIELD były naprawdę dobre, choć czasowo identyczne, co Flash, więc jeśli się chce, to się da. Ale pośpiech to akurat najmniejszy z problemów wg. mnie, najbardziej zniszczono zainteresowanie serialem, gdy ujawniono praktycznie wszystkie odpowiedzi na pytania, co dla mnie jest niepojęte.

ocenił(a) serial na 9
Frieza

Arrow po piątym chyba żartujesz. Od początku trzyma w napięciu

Lordnar

Ja się przypnę co do stroju. Mianowicie juz można pooglądać stroje i aktorów w strojach do kolejnych Avengersów. Tam z pewnością takiemu założycielowi tematu nie będzie przeszkadzać taki QuckSilver w t-shircie termoaktywnym z lidla/biedry.tesco ;p Taka gadka ze strój Flasha jest kiepski, gdzie budżet jest niemal zerowy w porównaniu do takich Avków gdzie maja grube miliony robią jeszcze większy bubel. I wcale takim Frezą czy Spideyom nie będzie przeszkadzać ze ScarletWitch wygląda jak emo nasta a z komiksowego pierwowzoru zostanie płec/moce/dane osobowe. Flash to możne nie szczyt kunsztu projektantów ale z pewnością nie ma lipy(jak u jego srebrzystego odpowiednika) A o tym raczej nie napiszą...tacy udają ze wszystko jest super/oszukując samych siebie ;p

hudylobo

Akurat Scarlet Witch wygląda zakur wiście.

ocenił(a) serial na 8
hudylobo

Przyznam, że też nie rozumiem designu niektórych rzeczy/postaci w Avengersach, ale faktycznie Quicksilver zacznie od koszulki, bez jakiegoś szałowego kostiumu, a mimo to będzie dobrze. Flash dostał prototyp nowoczesnego stroju strażaka.. po prostu nie rozumiem, jak po takim tekście można spodziewać się stroju na miarę tych pokazanych w Injustice.

Myślę, że widziałeś już zdjęcie, na którym jest Zoom w swoim stroju. On miał czas, żeby go stworzyć i miał dobre surowce, bo był z dalekiej przyszłości. Barry dostaje doby strój dopiero, jak sam go stworzy, bo z tego, co pamiętam wszystkie swoje stroje projektował sam. Stąd maska Arrowa była wykonana właśnie przez niego, jednak strój osoby biegającej szybciej od światła i linii czasowej musi być stworzony z odpowiednich materiałów, których obecnie może nie być. Sama gazeta na końcu pokazuje zupełnie inny strój, więc będzie pokazana jego ewolucja.

Swoją drogą logo flasha na kostiumie to chyba ukłon w stronę wcześniejszego serialu z Shippem. Przyznam, że wychowałem się na nim i materiał, który jest tłem błyskawicy strasznie przypomina materiał, który tworzył strój tamtego Flasha.

Lordnar

Wszędzie gdzie widze Frieze w newsach czy tematach związanych z DC to zawsze się czegoś czepia,więc to standard.Ciekawe czy właśnie na to jak Quicksilver wygląda psioczył ;>.

Podałeś dobre argumenty na obronę odcinka a on tak pisze ze są one nijakie.

Sam pilot mi się oglądało strasznie przyjemnie.Fajny easter egg z Groddem,ciekawe czy go ujrzymy w przyszłości.Postacie spoko jeszcze się rozkręcą.Co do stroju to może wizualnie nie powala,ale to tylko strój na początek,dobre porównanie ze strojem Spider-Mana.

Ja się spodziewam tutaj ewolucji postaci tak jak w przypadku Arrowa,gdzie ogladamy powolną przemianę Olivera z mordercy skreślającego nazwiska z listy w herosa z zasadami.Co to byłby za serial bez przemiany bohatera.Strój to samo w Arrow,tez z czasem dostał zmiany.

Stawiam że Frieza obejrzy jeszcze z 2 odcinki zostawi ta marną ocene 4 i sobie pójdzie xD.A serial rozkręci sie na coś dobrego po czasie znowu tak samo jak w przypadku Arrow,gdzie w 1 sezonie na początku było momentami wręcz kiczowato(według mnie).Agents of Shield też dopiero się rozkręcił po 10 odcinkach,więc opłaca się czasem przebrnąć przez kilka odcinków by dostać coś dobrego.

Aaa i co do odcinka jeszcze,to dobre zakończenie,ciekawe kim jest ten ziomek na wózku ;>.A i czy wydarzenia opisane w gazecie nawiązują do Flashpoint Paradox?

ocenił(a) serial na 8
Adorianu

Właśnie to jest zawiłe, bo gość zdaje się być faktycznie kimś więcej, niż zwykłym człowiekiem. Chodziły głosy, że to pomocnik Zooma z przyszłości, nie pamiętam jego nazwy, ale wszędzie pisze, że nie ma on jakichś specjalnych zdolności, poza wiedzą z przyszłości i nieprzeciętnym intelektem. Wszystko zależy od tego, w jaki sposób upozorował utratę władzy w nogach, bo jak faktycznie coś go strzeliło [gruz, filar, cokolwiek], a potem się wyleczył, to może być kimś więcej. Niektórzy mówią, że na końcu patrząc na gazetę się uśmiechał szyderczo. Moim zdaniem patrzył w to nijak, bez emocji, celowo, byśmy nie poznali prawdy o nim.

Ciężko to zrozumieć, bo jednak każde wpłynięcie na przeszłość zmieni przyszłość. Inaczej jednak jest, jeżeli traktujemy Speed Force, jako nośnik danych pomiędzy wymiarami. W takim wypadku ten gość może być dosłownie każdą osobą. Bardzo bym chciał, żeby to był jednak Barry z przyszłości, bo bardzo go przypomina, ale pewnie nie dla psa kiełbasa. W takim wypadku jego zniknięcie z gazety byłoby po prostu decyzją o odejściu ["Zrobiłem więcej szkód, niż dobrych rzeczy.."], która wpływa na nieodwracalną sytuację, w której miasto zostaje zniszczone przez superłotrów, którzy razem są już zbyt silni, by ich pokonać, dlatego cofa się w czasie, by sprawić, że jego młodsza wersja nigdy nie stanie się Flashem, a potencjalni wrogowie będą izolowani [Grodd]. Sama budowa akceleratora mogła być w takiej sytuacji jego fantazją i wiarą w to, że stworzy coś lepszego, otworzy możliwości dla nowych odkryć. Powstaje Flash, co nie jest mu na rękę, co pokazał, ale pod koniec mówi "Run, Barry, run!" pokazując, że zrozumiał, że bez niego miasto zniknie z powierzchni ziemi, bo próbując je chronić, naraził je na większe niebezpieczeństwo. Pytanie, jakie znaczenie w tej historii miałby Zoom. Mógłby być niezależny. W alternatywnej rzeczywistości mógłby się w ogóle nie pojawić i stąd starszy Flash mógłby go nie znać. Matka ginie, Wellsowi to na rękę, bo ułatwi to zadanie, a o Zoomie nadal nic nie wie. Akcelerator dał "moc" młodemu Barry'emu, ale odebrał temu starszemu. Dla mnie to by było świetne wyjście, bo takiej historii jeszcze nie było.

Co do Firenzy, to zauważyłem, że w sprawach DC jest jak beton.
No i moim zdaniem Flash się rozwinie już w 4 odcinku, może trochę później, bo wreszcie zobaczymy jego głównego przeciwnika. Ciekawi mnie tylko co powoduje to piszczenie w uszach, które było pokazane na ostatnim trailerze z Captainem Coldem. Może zaczął wyczuwać Speed Force?

Lordnar

No ciekawa teoria,ja osobiście odiberam od tej postaci jakieś takie negatywne wibracje ;> Ale mogę się mylić i facet okaże się kimś dobrym.Czas pokaże.

ocenił(a) serial na 9
Adorianu

"Fajny easter egg z Groddem,ciekawe czy go ujrzymy w przyszłości."
Geoff Johns potwierdził, że kiedyś (niekoniecznie w tym sezonie) ujrzymy Grodda w serialu.

"Fajny easter egg z Groddem,ciekawe czy go ujrzymy w przyszłości."
Bardziej do Crisis on Infinite Earths.

ocenił(a) serial na 5
Adorianu

To sobie zobacz moje oceny np. Batmanów Burtona, Mrocznego Rycerza, Arrowa, animacji DC jak Crisis on Two Earth, Justice League War, Flashpoint Paradox, Batman TAS, Batman Beyond i mnóstwa innych, same wysokie oceny, więc nie bawcie się w Macierewicza i nie szukajcie teorii spiskowych tam, gdzie ich nie ma, wolę Marvela, ale nie zaniżam ocen filmom od DC i nie krytykuję od tak sobie. Moim zdaniem pierwszy odcinek Flasha był kiepski i tyle, a wy się bawcie nadal w dawanie 10tek wszystkiemu z logiem DC, podczas gdy u mnie nawet jeden film od Marvela nie ma 10, co najwyżej 9, więc pomyślcie o tym ewenemencie :)

Lordnar

Zoom wygląda świetnie, pamiętajmy tez ze to serial : zapomnijmy o budżecie 200mln dol(takie Avki). Mający jedynie drobne twórcy dają rade ogarniając temat w huy ;] jak tu mazna byc niezadowolonym ...hmm trzeba być zwykłym hejterem(Freza, Spidey, Dealric itp).
W starym serialu był to prototyp skafandra dla płetwonurków ;D

ocenił(a) serial na 8
hudylobo

Dodam tylko, że lekko wyostrzyłem strój dla autora tematu [ten z gazety na końcu] i wygląda tak:
http://oi57.tinypic.com/293g1a0.jpg

Nie jest bardzo wyraźny, ale widać jego cechy szczególne wzorowane na wersji, którą już każdy fan DC pewnie zna, czyli na tym:
http://st3.speedforce.org/wp-content/uploads/2010/07/sdccdcuflash3.jpg

Moim zdaniem będzie to mieszanka stroju pierwszego [strażaka] z tym na zdjęciu nr. 2, ale raczej będzie wykonany z czegoś nie-metalowego.

Frieza

Serial kompletnie do mnie nie trafił i nie wciągnął. Może akcja się potem rozwinie, ale wątpię że do niego wrócę, sam wygląd Flasha mnie śmieszny.

Frieza

O Frieza już hejtuje, standardzik. :D

Serial świetny!

Szejku

W necie już można zobaczyć jak będzie wyglądać Reverse-Flash(fajny mu kostium dali,nie jest cały żółty,tak bodajże od pasa w dół jest czarny co dobrze wygląda) czy Captain Cold(ale bez kaptura,choć jego kurtka go posiada,ciekawe czy go założy)

Pilot jak najbardziej na +

Adorianu

Widziałem. i RF i CC wyglądają znakomicie.

Frieza

"Nie sądzę, ale dam jeszcze Flashowi ze trzy odcinki na próbę, Agents of Shield rozkrecili się dopiero po 10tym odcinku, Arrow też gdzieś po piątym, więc nie będę oceniał całego serialu po słabym początku."

To po kiego grzyba dales juz 4 jak nie bedziesz ocenial serialu po jednym odcinku?! Jak mnie denerwuja tacy ludzie, tak na pewno znasz juz odpowiedzi na wszystkie pytania... Zreszta serial oglada sie dla przyjemnosci, a nie zeby wiedziec jak sie skonczy! Czyli "Gotham" nie masz co ogladac, bo ci od razu zdradze, ze maly Bruce Wayne bedzie BATMANEM, a James Gordon bedzie zyl dlugo! Skad sie biora tacy glupcy?

ocenił(a) serial na 5
wingeddevil

Zdradzę ci tajemnicę - na filmwebie jest taki bajer, że można uważaj bo cię zszokuję - zmienić ocenę nawet po tym, jak się oceniło, jaja co nie? A Gotham jest świetne.

ocenił(a) serial na 9
Frieza

Tak samo jak istnieje taki bajer, że można każdemu odcinkowi osobno wystawić ocenę ;) Główną wyznacza się zazwyczaj za całokształt. Przynajmniej ja tak robię.

ocenił(a) serial na 5
leonatte_16

A ja oceniłem już teraz, w każdej chwili mogę ocenę zmienić, jedna czwórka niewiele zmienia tak czy siak, więc nie ma co dyskutować. Każdy ocenia jak chce:)

ocenił(a) serial na 10
Frieza

Nie mogę sie z wami zgodzić zwłaszcza z niektórymi co odcinek nie przypadł do gusty, mi sie odcinek bardzo podobał, nie wiem jak to jest z komiksem bo go nie czytałam więc nie mam porównania co do tego, ale jeśli chodzi o odcinek był super a Barry jest świetny uwielbiam go i jestem pewna że nasz Flash się rozkręci, w końcu to dopiero początek, nie można skreślać serialu po jednym odcinku. Będę czekała na kolejne odcinki z niecierpliwością.

ocenił(a) serial na 5
Alex3412

Ja nic nie skreślam, oceniam tylko pierwszy odcinek, który wg mnie był kiepski, co jest kwestią gustu i preferencji, czego większość dziesiątkowiczów nie może pojąć i wolą wyzywać od fanbojów Marvela, bo ktoś śmiał ocenić nisko coś ze znaczkiem DC:)

Frieza

Pewnie już serialu nie oglądasz,ale polecam obejrzeć najnowszy 15 odcinek.Coś świetnego ;P
najlepszy odcinek w sezonie,do tego świetny cliffhanger.Wyjaśnia się też kim jest Reverse Flash.

ocenił(a) serial na 5
Adorianu

Czekam na koniec sezonu i obejrzę wszystko po kolei. Na razie nie śledzę tego serialu, tak samo jak i Arrow, którego już nie da się oglądać, choć byłem fanem.

Frieza

Teraz w Arrow robi się ciekawiej,Arrow dostał ciekawą propozycję od Ras Al Ghula ;> domyśl się jaką.Też aktor mówił że będą chyba w kolejnym sezonie ogromne zmiany,lub ogromne wydarzenie w serialu.Mówił że historycznym momentem dla serialu będzie trailer na comic conie w przyszłym roku.Wydaję mi się że może to być związane z Flashem,że zrobią taką wersję Flashpoint Paradox,gdzie całe uniwersum się zmieni.I może serial Arrow może będzie się już nazywać Green Arrow itd.

ocenił(a) serial na 5
Adorianu

No miło by było, gdyby w Arrow jednak coś się zaczęło dziać konkretnego, bo dla mnie trzeci sezon jest jak Iron Man 2 - kilka fajnych scen, ale jako całość ssie. Taka zapchajdziura przed czwartym sezonem, jeśli kolejny ma być tak fajny, jak przewidujecie. Zostawiłem Arrow dwa odcinki temu, mam niewiele do nadrobienia i jako że nie mam nic lepszego do oglądania, to i dziś nadrobię. Flashpoint Paradox - ha, moja ulubiona animacja od DC, w ogóle komiksowa animacja numer 1, jeśli do tego zmierzają, to szacun, choć trochę to dziwne, gdy w uniwersum jest tylko Arrow i Flash, a nie ma Supermana, Lanterna, Cyborga, WW, Aquamana i reszty. Taki marny ten Paradox będzie.

ocenił(a) serial na 9
Frieza

Arrow się nie da oglądać. No weź przestań. Właśnie coraz mocniej wciąga

bigdady33

Teraz robi się ciekawiej,zwłaszcza jeśli jeszcze się śledzi newsy związane z serialem.

bigdady33

Kurdę co jest,odpisałem i nie widzę odpowiedzi.

Tera robi się ciekawiej,śledzę jeszcze newsy związane z serialem i wygląda właśnie na to że w końcu w tym sezonie coś będzie się działo.Ponoć ma też ktoś zginąć.

Frieza

ten pilot sprzed kilku tygodni i ten "nowy" pierwszy odcinek to są dwa różne odcinki?

ocenił(a) serial na 5
siweq

Pilot sprzed kilku tygodni był lekko rozszerzoną wersją pierwszego odcinka, ten trwa 43 mnuty z sekundami, trochę go pocięto, by pasował do ramówki, gdyż seriale zazwyczaj trwają ok. 42 -43 minut.

Frieza

dzięki

Frieza

Osobiście nie czytałem komiksów z Flashem, ale postać kojarzę i serial wydaje mi się strasznie infantylny jak na historię o cwaniaku, który szybko zapierdala.

ocenił(a) serial na 8
Frieza

To kto będzie głównym złym?

Frieza

Mam podobne odczucia.

ocenił(a) serial na 9
heavygunner

Frieza oglądam końcówkę drugiego sezonu i coraz bardziej wciąga a Ty mówisz, że się nic nie dzieje w następnym sezonie. To chyba oglądamy i czytamy newsy o innym filmie niż Arrow. To są filmy z komiksu i mają odmóżdzać a nie zagłębiać się w fabułę chociaż i tak dobre są

ocenił(a) serial na 9
heavygunner

Obejrzałem 1 odcinek i myślę, że nie będzie zły chociaż nie wierze że dorówna strzale