PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45391
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Witajcie. Ostatnimi dniami rozkminiałem teorie dotyczącą walki dwóch flashów w pilotażowym odcinku.

Moim zdaniem Flashem, który walczył z RF był Wally West. Jak wiadomo z komiksów, Barry zginął ratując świat. Za pierwszym razem jak Reverse Flash jako fan Barrego, trafia nie w ten moment, który chciał dowiadując się przy tym, że jest arcywrogiem Flasha. Napotyka wtedy na swojej drodze Flasha (Wally west) i walczą między sobą. W komiksie Wally wyrolował RF'a i ten wrócił do swoich czasów. W telewizji moim zdaniem mogli jednak zrobić, że Wally rzucił się w pościg za Reversem, żeby ten nie zmienił linii czasowej. Jednak gdy dotarli do momentu walki w domu Allenów, Wally musiał ocalić Barrego. W ten sposób linia została częsciowo naruszona z tym, że RF zabijając matke barrego pozbawia się sam mocy (w normalnej lini czasowej matke zabija bandyta). I żeby odzyskać moc, rekonstruuje wypadek jako Wells tak, żeby powstał Flash.

Wydaje mi się, że Flashpoint Paradox zostanie stworzony w 2 lub 3 sezonie.

ocenił(a) serial na 9
Shazamm

ciekawa Teoria , ale jeden dość chyba ważny minus , czy twórcy serialu nie popełnili błędu obsadzając Rodziny Westów ( Iris i Joe ), bo to dość mocno psuje kanon komiksowy, jak Nowy Human Torch :P. chyba że rozwiążą to że Wally był adoptowany albo coś ;) . a co do Dalszych Teorii coś czuje że ojciec Barego może mieć coś wspólnego i nie tyle co jest on Barry'm albo podstarzałym Wally'm ale może Jay Garrickiem , który opiekował się Flash'em i morderstwo pokrzyżowały jego plany wychowania nowego Herosa ? :) Jak coś to moje luźne przemyślenia , proszę bez hejtu albo ewentualną poprawe :P

Misialach21

Masz racje co do rodziny Westów. Chciałbym mieć nadzieje, że Wally West zostałby adoptowany. Co do Jay'a, wątpie by był w tym serialu chociaż kto wie ;). Ale prawie jestem pewny, że RFowi poszło nie po jego myśli podczas wydarzeń w tym domu i pozbawił się mocy. Zna całą historie Barrego i ma bardzo duży współczynnik IQ (167) więc odtworzenie tych wydarzeń nie powinno mu sprawiać problemu.

ocenił(a) serial na 9
Shazamm

Twórcy serialu w jednym wywiadzie (nie pamiętam którym bo dawno to było) stanowczo oznajmili, że jeżeli Wally by miałby się pojawić, to byłby czarny.