Z racji wyczerpania ostatniego tematu lexusa bla bla bla, otwieram nowy temat, który najpewniej będzie o sezonie 3, co w nim będzie, najnowszych informacji. Premiera sezonu 3 odbędzie się 6-9 Października, dokładnej daty nie znam.
Taki mały Easter Egg - HR daje żółwia barremu pod koniec 10 odcinka 3 sezonu. A wlasnie w 2 sezonie 10 odcinku Barry łapie "żółwia" i zamyka w star Labs - Harry zabija go pozniej.
Z tego co tam Guggi udostępniał, Flash zaliczy "najszybsze cameo" w Arrow. Tak szybkie, "żeby nawet nie mrugać".
Tytuł 3x17, to "Duet" i będzie to chyba ten muzyczny crossover.
Premiera jakoś na początku kwietnia.
Czyli pewnie po 14 przerwa, jak w 2 sezonie?
Ciekaw jestem jak będzie wyglądał "pojedynek" Black Flasha i Reverse Flasha - lub sam wyścig.
Po 14. lub po 15.
Dziwi mnie, że w LoT nie ma Garricka. Przed sezonem był wymieniany wśród obsady chyba gościnnej i miał pomagać przy RF. Może jeszcze go gdzieś potem wcisną.
Na początku był z CGI, może teraz odświeżą jego kostium skoro ma "wrócić pod inną postacią" jak to stwierdził w rozmowie z Julianem pod szpitalem.
Albo zaczynają oszczędzać, bo teraz nie muszą w całości robić kostiumu z CGI, tylko dodadzą parę efektów, więc na pewno mniej czasu i mniej pieniędzy będzie ich to kosztować.
Tytuł 3x15, to "The Wrath of Savitar".
https://i.redd.it/se3sxc3o1pcy.jpg
Brzmi groźnie. Savitar wypowiedział te słowa w 3x09 i chyba też w 3x06. Sądząc po tytule i tym, co kręcili na planie tego odcinka, będzie to ostatni odcinek przed 3-4 tygodniową przerwą.
Zdjęcie pochodzi z IG gościa, który paraduje na planie w kostiumie Savitara (można go zobaczyć na zdjęciach wrzuconych w powyższym poście).
Warto dodać, że podczas zdjęć do tego odcinka kręcono ponownie scenę śmierci Iris, więc to będzie bomba. Musi.
Robbie Amell zdradził, że kręcił sceny z Grantem Gustinem (z których jest bardzo zadowolony) i Danielle Panabaker. Wcieli się najprawdopodobniej ponownie w postać Firestorma z E-1 i „może być martwy albo i nie”, więc nadal nie wiadomo za wiele na temat jego powrotu, w jakiej formie to będzie (wizje/flashbacki).
Nowe promo kolejnego odcinka: https://www.facebook.com/CWTheFlash/videos/1289401517818815/
Wg sneak peeka z jutrzejszego odcinka, Wally biega z prędkością 1539 mph czyli około 3x szybciej niż Barry na początku (on w 1. odcinku wykręcał ~550 mph).
Iris będzie coś kombinować z Wallym, bo wyjdzie z założenia, że skoro i tak w maju się przekręci, to co jej zależy...
https://youtu.be/s5TY-cl7eJY
Nie widziałem jeszcze odcinka, muszę nadrobić 2x09 i 2x10. Odpaliłem tylko tę scenę z Black Flashem i IMO schrzanili go.
Zrobili z niego jakiegoś sapiącego amstafa, który dał się zagonić do kojca po 1,5 min zabawy. Liczyłem, że trochę się pogania z RF i pokaże jakieś ciekawe triki. Thawne tak sikał w spodnie, a Black Flash nawet nie zrobił mu kuku, więc jak dla mnie nic specjalnego, ale pewnie niedługo wróci.
Czekam aż pojawi się we Flashu. Tu będzie miał więcej zabawy, bo Barry jest tak głupi, że na pewno nie załatwi go jak Thawne.
Dla mnie w tym odcinku najlepszym widokiem było sranie w majty Thawne'a :D Pierwszy raz tak sie bał :D
CGI 6/10 Mógł lepiej wygladac
1800 mil ma na liczniku :) czyli 2890 km na nasze.
Odcinek flaki z olejem.
Lot mial lepsza fabułe dzisiaj ze speedsterami niż flash
Ja bym dał temu odcinkowi mocne 6/10 ;p
A LoT 9/10 - super - Black Flash :D
A poza tym, jeśli dobrze zrozumiałem RF wyjaśniając swoim kolegom wszystko powiedział coś w stylu - Mój przodek się zabił by wykasować go z rzeczywistości - potem coś gadał jeszcze o Barrym i timelinie - czyli tak naprawde z jakiego czasu jest ten RF ;-;
jego time line nie istnieje :) W wielkim skrocie.
Oryginalny time line - flash istnieje i walczy z rf ------> nowy time line------> reverse flash wraca w przeszlosc by zabic mlodego flasha i flash rusza za nim i ratuje siebie jako dziecko , ginie matka barrego -------> barry cofa sie by powstrzymac reverse flasha przed zabiciem jego matki lecz tego nie robi --------> {flash cofa sie jeszcze raz w przeszlosc ratuje matke,porywa RF i przenosi sie w przyszlosc}--------> barry znow sie cofa i powstrzymuje samego siebie przed ratowaniem matki . I stad pochodzi RF ta gdzie nawiasy
Tak ok, ale jak wytłumaczysz że RF stał się Wellsobardem po 3x01?
Skoro niby gdzieś uciekł? Jak linia czasu została przywrócona w 98%?
wellsobard ? co to ma znaczyc ?
Bardziej mnie ciekawi czy rzeczy ktore robi Barry moga zostac naprawione przez ekipe LOT
Widać że nowy :) Wellsobard = Eobard który wcielił się w Wellsa po zabiciu matki barrego
Barry zabral RF z flash pointa w przeszlosc. Pozwolil mu zabic matke. Jeden RF stal sie Wellsobardem, drugi uciekl i on teraz robi zadyme w LOT
Tak zabral go w przeszlosc, pozwolil mu zabic matke, TYLKO ze ten sam RF musial zostac, bo nie bylo zadnego drugiego RF, ten "drugi" zaraz po przybyciu RF z flashpointu zniknal...
Cam, RF z flashpoint tak naprawde nie zabil matki Barrego w sezonie 3. RF z flashpoint po prostu przywrócił linie czasu z s1
Damien Darhk został zabrany z przeszłości a i tak ginie w 2016. Według tego prawa działa RF. (Są niekonsekwentni bo gdy zabrano niemowlakowe wersje bohaterów to zostali wyrwani z historii.)
Może wiedzieć o wymazaniu przez przodka na 3 sposoby:
1. W chwili znikania rzuciło go w czasie. (Absurd.)
2. Dowiedział się gdy podrzucił Barryego.
3. Pamięta wszystkie linie czasu. (Absurd.)
Moim zdaniem jest tak:
RF wcześniejszy znika kompletnie. RF z Flashpoint zabija Norę. Potem podrzuca Barryego do domu. Dowiaduje się że Eddie popełnia samobójstwo i na gwałt szuka włóczni przeznaczenia. A ma "wieczność" aby wrócić do 2000 i zabić Wellsa.
Barry nie pamięta wszystkich timelinów. To po pierwsze a po drugie wcześniejszą wersja nie może pamiętać przyszłości. Inaczej nasz Barry pamiętałby 2024 rok z matką.
Hm, mi sie wydaje że dowiedział się po prostu od Gideon. CIągle pokazywano RF z Gideon jak rozmawia, więc prawdopodobnie ona mu powiedziała o tym że jego przodek zginął.
No to było w LoT wyjasnione, ze Flash wrzucając Eoabarda do flashpoint sprawił że stał się on poza linią czasu, i nie powinien istnieć, dlatego black flash go ściga.
Skoro jest juz poza linia czasu to czemu nie moze zabić flasha, bo zostanie wymazany?
Właśnie może i będzie próbował. Pewnie w finale S3. Przecież w 3x01 na sam koniec powiedział „See you soon, Flash”, a kto jak kto, ale Eobard słowa dotrzymuje.
Teraz zajęty jest Legion of Doom, ale jak tam wszystko ogarnie, to pewnie wpadnie w odwiedziny do Flasha. A może zawita z powrotem w S4 jako villain?
Skoro W S3 jest temat przyszłości, to może w S4 zrobią jakiś skok w czasie do wydarzeń z 2020-2024 i pokażą trochę więcej Eobarda.
Myślę że tak, bo nowy speedster w 4 sezonie to byłaby już kaszana :\ A dając nam RF na cały sezon jako main villain to byłoby coś ;p
Teraz RF jest zajęty uciekaniem Black flash i szukanie wloczni. Pewnie gdy znalezienie wloczni spali na panewce podejmie walkę z barrym
W sumie twoja teoria ma najwięcej sensu. RF się rozdwaja w 2000. Jeden zabija Wellsa a drugi dowiaduje się po podrzuceniu przez Barryego o samobójstwie Eddiego. I ma sens dlaczego mimo zmian w czasie to i tak PRAWDZIWY Wells nie zostaje przywrócony. Przepraszam miałeś rację. RF przywraca w 99% sezon 1.
Nowe zdjęcia z planu 3x15 „The Wrath of Savitar”, Jesse vs. Savitar:
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/16422234_1243665679033665_4267473 431223891103_o.jpg?oh=2c04e872703ad42fd6eea51c87a456ef&oe=5948FE07
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/16463260_1243665939033639_1481821 352876297284_o.jpg?oh=d395155dbead01bc7445f86bcfa0de9d&oe=59120491
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16299105_1243666085700291_71940666 13927846007_n.jpg?oh=e47a13a4e5e6b34494ef2e2aa5e428a7&oe=58FDC787
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/16462905_1243666225700277_5022756 63906961885_o.jpg?oh=89929c62287b327da27f0c8491eaa16c&oe=5900D598
A tu filmik: https://www.reddit.com/r/FlashTV/comments/5rmbcn/jesse_and_savitar/
I spojrzenie na kostium z bliska: http://imgur.com/a/1f3KG
Ten kostium Savitara wymiata. Wcześniej był to w całości model CGI, a teraz zbudowali kostium, więc po nałożeniu CGI Savitar będzie wyglądał realistyczniej i jego ruchy będą bardziej płynne.
Jeszcze tak apropos Black Flasha, który zawitał do LoT, to nie tylko schrzanili go pod względem zachowania i wyglądu twarzy, która jest w CGI, ale i kostium różni się od tego użytego we Flashu.
Emblemat we Flashu był biały z czerwoną błyskawicą, a w LoT jest czarny.
Nie ma szans, żeby jakaś znajoma twarz (Eddie huehue) z poprzednich sezonów okazała się być Savitarem.
Andre Tricoteux czyli gość, który obecnie na planie nosi kostium Savitara ma 210 cm wzrostu i jest nieźle napakowany. Ten kostium jest zrobiony na dużego gościa, więc ktoś postury Cosnetta się w nim utopi.
Savitar podobnie jak Prometheus w Arrow okaże się być pewnie jakimś randomem.
Hmm a jeśli eddie i ronnie wrócą przez RF? Przed LoT?RF na krótko zdobedzie wlocznie, "uratuje" eddiego by sie nie zabijal?
A o co tam w ogóle chodzi z tą włócznią, bo jestem w tyle z LoT. Stanąłem na 2x08 i pod koniec tego odcinka coś tam było na temat tej włóczni, wcześniej polowali na amulet, ale nie bardzo wiem o co z tym chodzi.
W sumie tez nad tym myslalem ze Eobard wskrzesi Eddiego aby Black Flash go nie scigal, w ten sposób nie powstanie czarna dziura ale ciekawe czy CW aż tak się posunie z historia