PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45378
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Użytkownik matiii zarzucił pomysł, a ja wprowadzam go w życie. Umieszczane tu będą wszystkie najnowsze informacje na temat serialu. Oczywiście możliwe spoilery!

CW opublikowało 22 oficjalne zdjęcie z 10 odcinka "Revenge of the Rouges", przedstawiając CCPD i Flash vs Captain Cold i Heat Wave.
http://comicbook.com/2015/01/13/the-flash-revenge-of-the-rogues-photos-feature-c aptain-cold-heat/

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

Dzięki za ten plakat, idealnie pasuje na tapetę do telefonu :)

https://www.dropbox.com/s/aiznurp5zrysvet/2016-02-09%2005.31.01.png

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Już oficjalnie Pied Piper powraca w 17 odcinku zatytułowanym "Flash Back", w którym Barry w niemożliwy sposób odwiedzi starą linię czasu.

BluRay2012

Oo, to może jest szansa na kolejny powrót RF :P

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Nooo ciekawe jak to zrobi.

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

Ciekawe czy od momentu jak RF zabija Cisco czy wcześniej będzie miał miejsce ten powrót.

ocenił(a) serial na 9
ZuberP2M

Wcześniej, bo to będzie podczas 11 odcinka 1 sezonu.

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Hunter Zolomon jeszcze pojawi się w serialu.

ocenił(a) serial na 8
BluRay2012

Jestem świeżo po najnowszym odcinku (e13) i muszę przyznać, że bardzo fajnie została ukazana "ziemia-2". Ogólnie mam wrażenie, że z odcinka na odcinek coraz więcej się dzieje przez co wszystko jest jeszcze bardziej rozrywkowe. Jak tak dalej będzie to chyba podwyższę ocenę serialu bo coraz bardziej zaczynam być przez niego wchłonięty :))

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Promo 14 odcinka 2 sezonu "Escape from Earth-2"
https://youtu.be/UOkulcE_epk

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

tak mi przyszło na myśl, że Zoom trzyma swoich więźniów na wyspie, która była ujęta w serialu Arrow... :P

gregorioo

Tak , jeszcze powiedz że Zoom to Oliver Queen z E2 . To na bank jest Henry Allen , wraz z więźniami Wally West i Jesse Quick , a teraz doszedł jeszcze Barry Allen .

ocenił(a) serial na 9
Taio

ale wez pod uwage, ze na E2 jest wszystko inaczej :p

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Zdjęcia z 14 odcinka 2 sezonu "Escape from Earth-2"
http://comicbook.com/2016/02/10/the-flash-escape-from-earth-2-photos-released/

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

Macie jakieś pomysły kim może być ta zamaskowana postać widoczna w więzieniu Zooma?
(http://comicbook.com/2016/02/10/the-flash-escape-from-earth-2-photos-released/9 )

ocenił(a) serial na 6
kub_JJ3

TO tylko moja teoria ale mi sie wydaje że to Henry Allen z ziemi 1.Cały czas trzymam teorie z tym że Zoomem jest Henry z ziemi 2 ale na końcu i tak sie okaże że wiem tyle co nic nie wiem

ocenił(a) serial na 9
kub_JJ3

Po tym zdjęciu wydaje mi się, że to jest ktoś czarny (wciąż lepsza maska niż ta, którą ma Diggle). Może to odpowiednik Zooma z Earth-1?

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Murzyn na bank, ale kto to ? Ciężka sprawa. Teoria z Wallym też mi leży. To może być on. Killer Frost...tak zimna, a jednocześnie tak gooorrrrąca "Najs" :)

ocenił(a) serial na 9
lexus123

Ahaaa.... Mam jeszcze pytanie. Czy na Ziemii - 2 jest ten sam rok co na Ziemii - 1 ?

ocenił(a) serial na 9
lexus123

Tak, tylko ich kultura, nauka itp. postępują trochę inaczej niż na Earth-1.

lexus123

Moj sasiad jest czarny, moze to on jest Zoom'em? Hahaha

ocenił(a) serial na 9
mania19

Czy zachowywał się ostatnio dziwnie? Mówił powoli, dużo biegał, gadał o innych Ziemiach?

BluRay2012

No zauwazylam, ze ostatnio dosc czesto znika :D

kub_JJ3

Ja obstawiałbym Wally'ego Westa z E-2. To nawet pasowałoby do profilu psychologicznego więźniów Zooma jak i doppelgangerów z Earth 2. Jest Barry, jest Jessie (Quick), więc trzeci też powinien być z klucza speedsterowego. No i jak wiemy normalni protagoniści na E-2 mają supermoce (Caitlin, Solomon, Linda...), więc Kid Flash.

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

- w którymś z odcinków 17,18 lub 19 poznamy tożsamość Zooma
- wycieczka na Earth-2 bardzo wpłynie na Zooma (obstawiam, że to Cisco pomoże Barry'emu pokonać Zooma)
- Barry pozna Jesse, a ich relacje rozwiną się w nieoczekiwany sposób (taa, CW i nieoczekiwany, wiadomo że zrobią z nich parę)
- Velocity-9 będzie miało parę negatywnych skutków i w jakiś sposób może mieć coś wspólnego z Jesse (której źródłem mocy było właśnie Velocity-9) i Wallym (mam nadzieję, ze jednak nie, jego moc powinna pochodzić ze speedforce)
- Diggle dostanie ulepszenie hełmu w 15 odcinku

BluRay2012

Tak szybko zapomnialby o Patty?

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Po 15 odcinku, w pierwszym tygodniu marca Flash i Arrow idą na tydzień przerwy.

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

Znasz już może opis kolejnego Flasha? (odwalasz świetną robotę !)

ocenił(a) serial na 9
Kuba_Marciniak

Z racji przerwy nie podali. Opisy odcinków pojawiają się 2,5 tygodnia przed premierą, przeważnie w piątki. Jak się pojawi to od razu dodam. A z tego co wiem to w 16 odcinku pt. "Trajectory" pojawi się nowa speedster o pseudonimie Tajectory, w którą wcieli się Allison Paige. Będzie szerzyć zniszczenie w Central City, a Barry będzie próbował odkryć, kto kryje się pod maską i skąd wzięła się jej obsesja szybkością i zniszczeniem.

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

Ok dzięki, o Trajectory już wiedziałem :D W Arrow ma być ślub.

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

https://www.youtube.com/watch?v=7e1uXqixKYA

ZA TYDZIEŃ ZOOM??!!

ocenił(a) serial na 9
Kuba_Marciniak

Gruba zapowiedź, ojjjj gruuba :D Ale Zoom jeszcze przez parę odcinków nie zdejmie maski. Trzeba czekać.

ocenił(a) serial na 6
lexus123

Przecież widać, że zdejmuje maskę i to sceneria jak na Earth-2. Pytanie tylko czy tożsamość pozna tylko Barry.

ocenił(a) serial na 9
Kuba_Marciniak

Promo konkretnie sugeruje, że Zoom ujawni się Barry'emu. W jednym wywiadzie Cavanagh powiedział, że tożsamość Zooma poznamy ok 17 - 19 odcinka. Może jest tak jak piszesz, że Barry pozna tożsamość Zooma, a my nie.

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

Może albo Cavanagh nas wrabia...ale po jego reakcji (Barrego) jestem pewien, że Harry jest Zoomem.

Kuba_Marciniak

A w komentarzach pod trailerem piszą ze nie może być to Henry Allen bo ponoć jak Barry dzwonił do matki do ona mówiła albo mi się zdaje ze jest z ojcem w Atlantis czy jakoś tak . Chociaż nadal uważam ze byłoby to dobre rozwiązanie niż Eddie Thawne , dowiemy się w najbliższych odcinkach .

ocenił(a) serial na 6
Taio

Jedno nie wyklucza drugiego..

ocenił(a) serial na 6
Taio

Przecież w tej rozmowie nie padło imię - Henry. Mówiła po prostu o ojcu.
Równie dobrze na E-2 Barry może mieć przybranego ojca tak jak na E-1 Joe. Henry mógł ich zostawić, uciec/ulec wypadkowi, po którym uznali go za zmarłego itp. i teraz wszyscy myślą, że on nie żyje, a on sobie biega po Central City jako Zoom.

ocenił(a) serial na 6
Kuba_Marciniak

Nie poznamy tożsamości Zooma tak szybko, na pewno nie za tydzień. To jest promo reszty sezonu, a nie najbliższego odcinka. Widzimy w nim sceny ułożone mniej więcej chronologicznie - z ostatniego odcinka, z najbliższego (E14), z E15 czyli tego z Digglem, potem będzie dłuższa przerwa i pewnie dopiero po niej dowiemy się kim jest Zoom. Ja obstawiam, że będzie to dopiero w E19 tak jak w poprzednim sezonie było z Wellsem. E19 nosił wtedy tytuł - "Who is Harrison Wells?".

Zapowiada się arcyciekawie.

ocenił(a) serial na 6
Azazel94

W tamtym sezonie wroga poznaliśmy w 15 i sceneria zdejmowania maski ewidentnie wskazuje na E2.

ocenił(a) serial na 6
Kuba_Marciniak

Barry może i pozna jego tożsamość, ale my nie.
W tym promo pada pytanie zadane przez Joe - "Co cię spotkało na E-2?". Pewnie wróci stamtąd jakiś dziwny, bo Zoom zdejmie przed nim maskę i będzie tam Henry. Dlatego nikomu o tym nie powie, bo znany jest ze swojej ciapowatości i różnych dylematów.
Zrobią cliffhanger na koniec E15 czyli tego przed przerwą - pokażą tę scenę z promo, kiedy Zoom zdejmuje maskę, a pewnie dopiero kilka odcinków później Barry zbierze się w sobie i wyjawi tożsamość Zooma, albo Zoom sam się ujawni.
Ja tak to widzę. Wątpię, żeby ujawnili kim jest Zoom jeszcze w tym miesiącu.

użytkownik usunięty
Azazel94

1. Moim zdaniem poznamy toższamość Zoom'a w tym momencie kiedy Barry.
Nie będzie pewnie nikomu o tym mówił itd. będzie tym zszokowany ( tak jak w promo s02e14 )

2. Zoom to, albo Eddie z e-1 lub e-2, Henry z e-2.
Albo zupełnie inna osoba z e-3 e-4. Wells lub Garrick sami mówili że nie Zoom nie pozwoli by w multiversie był inny speedster.

Kuba_Marciniak

Przecież już po 2 odcinku , 1 sezonu można było się domyśleć że Harrison Wells jest tym złym , Normalnie jeździ na wózku a pod koniec 2 odcinka wstaje i zabija jakiegoś typa w jakiejś firmie bo nie chce by Barry został ujawniony czy jakoś tak . Odsłonięcie maski to była tylko kwestia czasu aczkolwiek później dowiedzieliśmy się dlaczego to oszukiwał Barrego i ze to Eddie Thawne .

ocenił(a) serial na 6
Taio

Eobard Thawne. Dopiero odkąd poznaliśmy jego imię wiedzieliśmy kto jest arcywrogiem a Eobard Thawne to nie byle kto bo arcyważny villan w całym uniwersum.

użytkownik usunięty
Kuba_Marciniak

Mam takie pytanie, dlaczego Barry jest zamknięty w więzieniu w STAR Labs ?

użytkownik usunięty

Chodzi mi o trailer s2e14

ocenił(a) serial na 9

Póki co to tajemnica.

użytkownik usunięty
BluRay2012

trochę też mnie dziwi to że na e-2 jest podobne pomieszczenie do tego na e-1 reverse flasha ( pomieszczenie w ktorym ma stroj itd. ) jakby to Cisco powiedział, pokoj w ktorym sciany sa w brailu hehe

To zwiastun drugiej połowy sezonu, a nie konkretnego odcinka.

BluRay2012

Ciekawy artykuł na temat tego co jeszcze nas czeka w sezonie 2:
http://naekranie.pl/aktualnosci/co-dalej-w-2-sezonie-flasha-774380?sen-gal-fulls creen=false&gal-0-img=1

ocenił(a) serial na 7
Kwarc

Polecam również ten link, trafiłem na niego przez przypadek, gość ciekawe opisuje odcinki i zapowiedzi, nie tylko flasha, warto pooglądać.

https://youtu.be/tYdk_ZQA3R8